25.06.11
23:31
Здравейте , понеже повечето от храненията ми са богати на въглехидрати с почти никакъв (а повечето дори никакъв) протеин , искам да си взема протеин , с които да запълня храненията си. Но на всички протеини дето гледах (в Кауфланд :Д) пише да се приемат 30 минути преди тренировка , а аз искам такъв които да се приема сутрин и вечер или сутрин,oбед и вечер. Та въпроса ми е може ли да си го приемам сутрин и вечер или сутрин обед и вечер :D , или ако не може да ми препоръчате някакъв които може (при възможност да е 100%) ? Благодаря :)
Темата беше редактирана от Кольо Пияндето на 27.06.11 13:37.
25.06.11
23:37
казано от dorianyates Borisov на 25.06.11, 23:31:
Здравейте , понеже повечето от храненията ми са богати на въглехидрати с почти никакъв (а повечето дори никакъв) протеин , искам да си взема протеин , с които да запълня храненията си. Но на всички протеини дето гледах (в Кауфланд :Д) пише да се приемат 30 минути преди тренировка , а аз искам такъв които да се приема сутрин и вечер или сутрин,oбед и вечер. Та въпроса ми е може ли да си го приемам сутрин и вечер или сутрин обед и вечер :D , или ако не може да ми препоръчате някакъв които може (при възможност да е 100%) ? Благодаря :)
100% протеин /смея се на глас/, а къде сложи овкусителите, ензимите или другите продукти, които добавят към пудрата? :D Протеин от Кауфланд /едвам се задържах на стола и продължавам да се хиля/? В магазините за хранителни добавки не бият хората, има качествени продукти /е няма 100% протеини още, но все ще ти измислят нещо/. И това което търсиш е протеинова матрица с високобелтъчно съдържание - Синтракс Матрикс отговаря на поставените условия /е не е 100% протеин, но се преживява/.
Аз чакам head_hunter.
edit: Бърз и смъртоносен .. :D
Мнението беше редактирано от G33K на 25.06.11 23:40.
Има един много хубав и качествен протеин. Казва се месо и също го има в Кауфланд. Ако не ти стигне, може да вземеш един друг вид протеин, наречен яйца. Тези протеин хем са по-евтини, хем по-качествени от пудрите, които мислиш да взимаш.
казано от head_hunter на 25.06.11, 23:37:
казано от dorianyates Borisov на 25.06.11, 23:31:
100% протеин /смея се на глас/, а къде сложи овкусителите, ензимите или другите продукти, които добавят към пудрата? :D Протеин от Кауфланд /едвам се задържах на стола и продължавам да се хиля/? В магазините за хранителни добавки не бият хората, има качествени продукти /е няма 100% протеини още, но все ще ти измислят нещо/. И това което търсиш е протеинова матрица с високобелтъчно съдържание - Синтракс Матрикс отговаря на поставените условия /е не е 100% протеин, но се преживява/.
Всъщност не си съвсем прав.Ангел Василев Тодоров предлагаше 100% бързоусвояем белтък,но то пък офертата важеше само за дамите. :D:D
26.06.11
00:07
Добре де , объркал съм се :Д Веднага ме насолихте :D Мерси head_hunter :)
Мнението беше редактирано от dorianyates Borisov на 26.06.11 00:07.
26.06.11
01:26
Ти по колко дози пиеш на ден?
Обикновено най-удачно е сутрин след ставане преди закуска и след тренировка.
26.06.11
09:06
казано от Soilwork на 26.06.11, 01:26:
Обикновено най-удачно е сутрин след ставане преди закуска и след тренировка.
Зависи обаче от протеина ;) Така, както си го описал ще му трябва суруватка, но тя не става за преди лягане, което пък е едно от условията му. :)
26.06.11
11:22
Не пия протеин в момента , затова съм направил тема за да ми препоръчате :) head_hunter , гледам че са различни видове от този дето ти ми каза , кой точно да взема ?
Мнението беше редактирано от dorianyates Borisov на 26.06.11 12:19.
26.06.11
11:28
Засегазапочни със някакъв тип суроватъчен протеин, мисля че ти е рано за казейн и т.н. Две дози на ден като ги пресмяташ към храните.
26.06.11
12:19
казано от head_hunter на 26.06.11, 09:06:
казано от Soilwork на 26.06.11, 01:26:
Обикновено най-удачно е сутрин след ставане преди закуска и след тренировка.Зависи обаче от протеина ;) Така, както си го описал ще му трябва суруватка, но тя не става за преди лягане, което пък е едно от условията му. :)
Става за преди лягане ;) Стига да имаш малко акъл и да добавиш прясно мляко , става и по-вкусно и ето ти казеин!
26.06.11
12:34
казано от The Next на 26.06.11, 12:19:
Стига да имаш малко акъл и да добавиш прясно мляко...
Стига да имаш малко акъл ще се сетиш, че не е все едно дали преди лягане ще приемеш 20-22 g казеин или 20-22 g суроватъчен протеин + 3-4 g казеин. Дай лактозата да я оставим на страна. За вкуса - да, прав си.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 26.06.11 12:39.
26.06.11
13:38
казано от Кольо Пияндето на 26.06.11, 12:34:
казано от The Next на 26.06.11, 12:19:
Стига да имаш малко акъл и да добавиш прясно мляко...
Стига да имаш малко акъл ще се сетиш, че не е все едно дали преди лягане ще приемеш 20-22 g казеин или 20-22 g суроватъчен протеин + 3-4 g казеин. Дай лактозата да я оставим на страна. За вкуса - да, прав си.
3-4 грама казеин ?! Хаха :D Я пак помисли около 600-700 мл мляко колко казеин има ? Помисли,че млякото е с 80% казеин 20% whey , според маслеността има около 3.5 грама протеин в 100 мл,което означава 3.5x6-7=21-24.5 грама протеин :)
Мнението беше редактирано от The Next на 26.06.11 13:38.
26.06.11
14:16
В предишното си мнение имах предвид протеиновият шейк да се приготви с около 100-150 ml прясно мляко, затова съм посочил такова количество казеин.
Съветваш доза суроватъчен протеин да се изпие с 600-700 ml прясно мляко преди лягане?
Предлагам ти най-учтиво да се съсредоточиш върху въпроса за химическа лаборатория, с която ще правиш качествен и количествен анализ на храните в домашни условия - имаш да събираш доста пари за оборудване и да прочетеш фантастично количество доста дебели книжки, за да го осъществиш. Отделно от това най-човешки те моля лекичко да си смекчиш тона, с който пишеш в този форум... ей така, против уроки.
Даваш съвет за приемане на повече от 30 g лактоза преди лягане на човек, който в първото си мнение уточнява, че в храненето му почти изцяло преобладават въглехидратите. Отделно от това не е много ясно дали ще е ефективно приемането на около 50 g протеин наведнъж преди лягане. Ще продължаваме ли да мислим или...?
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 26.06.11 14:24.
26.06.11
14:28
Извинявам се за тона,просто така си пиша,иначе мисля,че си ме разбрал погрешно.
Ако е на НВД с по около 100 грама въглехидрат/ден не е оферта да пиеш по 600-700 мл мляко преди лягане,но пък ако мисли да купува качествен казеин за преди лягане и отделно един whey или изолат , доста ще се изръси :)
26.06.11
14:36
На ввд съм. В крайна сметка какво да си взема ?? Само да не се пие преди тренировка .. Синтракс Матрикс или суроватка ? Или нещо друго ?
Мнението беше редактирано от dorianyates Borisov на 26.06.11 14:38.
Има ЕДИН МИЛИОН ТЕМИ ЗА ТОЯ ПРОТЕИН и ти пак не успя да намериш нужната ти информация. Честито!
26.06.11
18:01
казано от dorianyates Borisov на 26.06.11, 14:36:
На ввд съм. В крайна сметка какво да си взема ?? Само да не се пие преди тренировка .. Синтракс Матрикс или суроватка ? Или нещо друго ?
Тогава няма проблем и с млякото! Но ако имаш пари вземи казеин.
След тренировка 60-70 грама декстроза и протеинов шейк от около 40 грама протеин.
26.06.11
23:41
казано от dorianyates Borisov на 26.06.11, 14:36:
Вземи си протеинова матрица, а Синтракс Матрикс съм го посочил като такъв, който на мен ми е допаднал от всички матрици, които съм пил до момента.
27.06.11
13:35
Разбрах това което ме интересуваше , може да се локва ;].