30.05.05
23:28
много ми е интересно бягането стимулира ли всички мускули или само мускулите на краката и корема
с бягането главно се топят мазнини,не се развиват мускули,с каква цел бягаш
30.05.05
23:37
Стимулира естествено, при стоеж действат 200 от муслулите. Престави си при бягане колко работят! Въпроса е че ги натоварва минимално. Главно се напрягат крака, прасец, корем и трапец.
Какво минимално бе братче, направи 4х100м спринт да видиш на другия ден що е то мускулна треска на краката:)) A за цялото тяло, ако спринтираш както трябва то ще ти се нацепи и горната част на тялото. Но само с бягане няма да развиеш хармонично тяло.
[quote author=“nSeal”]Какво минимално бе братче, направи 4х100м спринт да видиш на другия ден що е то мускулна треска на краката:)) A за цялото тяло, ако спринтираш както трябва то ще ти се нацепи и горната част на тялото. Но само с бягане няма да развиеш хармонично тяло.
Да, прав си, но както сам намекна... с бягане не се прави цялостно тяло....
И аз съм ги чувал тия лафове, че участва цялото тяло, ама въпроса е на какъв %, защото и аз мога да кажа, че от спане и по-точно ХЪРКАНЕ :), ми се товари цялото тяло, ама се товари чат пат на 1% :lol:
Кросово бягане- за сваляне на мазнини
Бягане на серии, умерено темпо- за поддържане на тегло и форма
става
Спринтово- качва маса по крака главно
Това е според мен.
Поздрави
според мене бягането е много добро упражнение тай като при него не само мазнината се сваля,но и се орелефява цялото тяло,например футболистите - при тях е много развит гръдния кош и гърдите
30.05.05
23:57
От бягане до бягане има разлика. Онова го казах като нещо любопитно.
Иначе съм съгласен с tpd. Все пак за какво бягане става въпрос ??
А забелязали ли сте какви тела имат спринтьорите на 100 и 200 метра? :shock:
Гледайте ги по олимпиадите...Еб*х ти и говедата изцепени.То и “набухватели” има при тях,но все пак са перфектни.
Та значи кроса е за топене на мазнини,а спринтовите отсечки за маса на краката,така ли?
А ако искам да ми се разшири гръдния кош кое да практикувам?
Плуване практикувай, ще ти помогне повече от бягането, а най-добре и двете да комбинираш.