Инис, т’ва е положението :D иначе има шанс тая седмица за тренировката- не мога още да кажа със сигурност.
Андре, планирам да пукна от диабет, ама в наркоманизиран захарен транс :D
Гипс, нямам никаква представа какво и как ще правя- тази и другата седмица кросфит със сигурност няма да има- едва днес почти не куцам... та в неориентирано състояние съм... както вече казах в дупка... не виждам нещо да работи просто... ще видим.
Мнението беше редактирано от Бойко на 27.06.11 20:42.
27.06.11
20:50
казано от Скота на 27.06.11, 18:51:
Той половия живот преди години замина :D Нещо са ме натиснали разни черни мисли тия дни и съм в блокаж и за трениране и за храна и за всичко... да мине тази отвратителна седмица надявам се по-добре ще са нещата :)
Хм, изхода е само един.
Шахче.
Ба, в моменто настроение си само. Човекът, способен да бърпи 4.5 часа някак не виждам да се откаже от Кросфит, или каквото и да било... Кое не работи? При мен например каквото и да правя по 7-8 месеца задържам и не правя никва промяна на мерки или визуално. После става нещо и в растояние на 3-4 седмици подскачам и се надувам като балон. После пак застой и така... Кофти е чакането, ма няма как да няма ефект. Организмът си следва изграден модел и трябва да го изкараш от рамките.... А ти тренираш здраво... Аз преди 3 години, като тръгнах на фитнес се чувствах като пълен идиот, ръката ми беше 29, 60кила ме затискаха на лежанката (не знам що тез лежанки са мерило за всички :D). Отделно с годините и метаболизма позабавя и нещата започват да се случват по-лесно (на към 80 дори спира метаболизма и квот да изядеш директно стаа на мускул 8-))
Мнението беше редактирано от andre7080 на 28.06.11 09:47.
Как бе лега е универсален пишкомер :D иначе де да знам- нищо не работи- тоест работи ама само до някъде- имам събрани данни за мерките ми от 3-4 години назад и винаги се получава едно и също- смъкна шкембето до някъде и до там... спирачка. Как да е сега от април не мърдам седя си 75кг с нейде 88см талия и не пада, поне не се и качва(за сега)- пак ще кажат, че съм ненормален и не трябва да свалям, но не е така- просто точно там има мазно и не пада и е 4-5 пръста слоя не си въобразявам! Деб@ краката ми почнаха да се оформят, а там не мърда... как да е дразня си се ама съм на път и това лято да се примиря, че няма да се махне... иначе ми минава и следната мисъл- храня се добре(с леки изключения, но не прекалявам редовно)- с месеци поддържам безпроблемно, та дали да не си помогна с някое бърнарче- храната няма да я променям и ще си тикам ротацията и ще разчитам на помощните гуми... от там, като сваля това което ме дразни пак без да пипам храната си мисля ще поддържам? Друго по 3 отделни калкулатора съм 16; 15,81; 15,98; а с една електронна джаджа ме изкара 16,2… как да е.
ПП Днес отново няма да тренирам- няма време- сутринта бях на работа, сега уча, после ще пиша една щуротия, след това ще решавам задачи с едни колеги и после пак ще чета... да мине утре...
Храна:
7:30- овес, яйца, сладко от ягоди, канела, витамини, рибено масло
12:30- свинско, таратор, картофи, сирене, рибено масло
15:30- протеин, халва
19:30- пилешко, сметана, краставица, рибено масло
- ZMA преди лягане
Нищо съществено за отбелязване...
Oвес,сладко от ягоди, картофи, халва.... Мноо въглехидрат бре, аз ям само 2 препечени филийки сутрин и 2 лъжици мед след тренировка и си стоя бухта 15-16% мазно (е не се фърлям особено на кардио де) а ти искаш да свалиш още?
Е не са толкова много- овеса е около 80грама, сладкото 2 лъжици, после картофите около 100грама, и халва около 10- а и вчера се води РБД ден- днес ще има повече въглехидрати щото ВВД, а утре почти хич. Иначе аз бях и на ВМ-НВД пак си стоях тия проценти и да искам да падна до около 12- повече просто е непостижимо за мен... кардио не обичам и аз :D Днеска ще ида да поклякам и да се раздвижа малко :D
казано от Скота на 28.06.11, 23:01:
5-3-1?
Това въпрос за програмата за сила и маса ли е или нещо друго?
Същото- мисля да се пусна по нея след по-другата седмица. Ще се раздвижа тая седмица- другата максове и ще видя как да процедирам- не че съм решил, ама си трябва план...
Аз съм много доволен от 5/3/1 и скоро мисля да изкарам още 1 цикъл. Маса не качих, но силата порасна доста.
И аз тренирам по нея, но с леки изменения 6/4/2 и много ми харесва. Тази седмица ще свърши вторият ми цикъл от програмата. Все повече ми харесва да правя малко повторения с по-голяма тежест. Лично аз не си направих труда да си видя максовете, за да мога да си изчисля с какъв % от макса трябва да правя всяка серия, но това не е толкова важно за мен. Важно е че има покачване на силата, макар че при мен става много трудно. Сигурна съм, че ще останеш много доволен от нея.
29.06.11
11:19
Забрави за 5/3/1 в комбинация с кросфит :)
казано от Десо на 29.06.11, 11:19:
Забрави за 5/3/1 в комбинация с кросфит :)
Може ли да поясниш по-подробно, защо комбинацията не е добра. /Заради натоварването, по-трудното възстановяване и възможността от претрениране ли и т.н.
29.06.11
11:38
5/3/1 в оптималния и вариант е тежка, краката и раменете едвам ми се възстановяваха още преди да почна с кондиционните тренировки. Ако ги комбинира, нито силата ще расте както трябва, нито ще е във форма за някакви комплекси. Вито мисля, че направи подобен експеримент и не остана доволен изобщо. Аз се опитах да процедирам с базовите по същия протокол, но изобщо не се съвместиха. 5/3/1 е подходяща за самостоятелен силов цикъл от 2-3 месеца между периодите с комплекси.
По подобен начин лапетата, където започнаха да правя смолов с кросфит не успяха да извлекат максимума от силовия цикъл.
Благодаря! :)
То моето не е в оптималния вариант, така че за мен става ;), а пък Скота сам ще си прецени какво да прави в зависимост от целите, които гони.
Аз така или иначе не мога да наблягам на кросфит в момента- тая и другата седмица пропускам 100%- още куцам малко и ме болят глезените. Ще го мисля нещо- вариант е само една кросфит тренировка по-натам и така- 3+1- 5 и без друго като че са ми нанагорно вече. Въпроса е, че трябва план да има.
Бацарка, ти комплекси правеше ли или само програмата?
Благодаря за включванията :)
ЕДИТ Ще разуча днес системата, а накрая ще тегля майните и си минавам на Мах-ОТ...
Мнението беше редактирано от Бойко на 29.06.11 12:41.
29.06.11
20:39
казано от Скота на 29.06.11, 12:40:
Аз така или иначе не мога да наблягам на кросфит в момента- тая и другата седмица пропускам 100%- още куцам малко и ме болят глезените. Ще го мисля нещо- вариант е само една кросфит тренировка по-натам и така
Не знам как ще идържиш без Залата!
Я марш на щангите обратно, добре се ориентираш!
Храна: ввд
7:00- овес, яйца, сладко от ягоди, канела, витамини, рибено масло
12:30- пилешко, таратор, ориз, сирене
17:00- протеин, тахан
21:00- пилешко, ориз, сирене, таратор
- ZMA преди лягане
***Тренировка:
клек- 3х80кг 3х85кг 3х90кг 3х95кг 3х100кг 3х105кг
бедрено разгъване- 10х50кг супер серия
бедрено сгъване- 10х25кг
х2
Малко профилактични за рамената
военна преса на 20, 30, 40, 45, 50, 55- 3-4 повторения
Тия 105 на гърба все едно ги няма, ама много тегаво да се изправя- отвикнал съм щангата да ми е на гърба и ме е шубе да не ме натисне... ама бива. Другото си беше размотаване- утре ще направя още една тренировка за гърди и трицепс пак така с леко за раздвижване и корем ще правя накрая. Храната нормална- утре нвд. Друго- мизерии as usual…
29.06.11
21:23
Следващия път слагай 120 кг на клека и за мотивация малко от този ГРЪНДЖ и АЛТЕРНАТИВ:
29.06.11
22:20
В клетката, кръв от носа, кръв в очите, дискова в прешлените... и 92.5 кг от лежанка с ограничител :)
Умри животно, искам 150 кг бокс клек ФОР РЕПС, ти скот ли си, кво си?!?
И може да идем на Гео на Руски именно за крака, може да си позволя макс един хакен клек че има, а не мисля, че ще ми преебе врата, както и всичко друго крачно ТИЛ УИ МЮЧЮУЛИ ПЮК!
Аз бокс не съм парвил- ама като се видим ще прасна едни 150 за репове и ше ме пазиш :D
За лега- духай ве!
29.06.11
22:28
Ти мен си ма пазил на 160 кг фор репс, и трябва да си благодарен, щото сигурно това са били дъ лъст репс ъф май лайф, иначе, дай да та вода в новия УЕЛНЕС център, бившото Несфит, там зад пощата, там са запознах с Теодора, барем кат не моеш да дигаш (”моем да носим” - реклама на хамали, нали я знаеш?) да се почувстваш УЕЛ енд ИН ХАРМЪНИ УИТ УАНСЕЛФ, ХАХА!
Мнението беше редактирано от Георги Николаев на 29.06.11 22:29.
И аз съм нещо подобно на клека. Сила - бол, ма кръста нещо поддава и не смея да сложа повече кг. Твоя как е? Правя ренегадско, тяга и клек ма не го чувствам стъбилен...
Слабо клекаш :P :P :D.Нещо за Гео чух, ако ще тренирате там МЕ ВИКНЕТЕ ОБЕЗАТЕЛНО!!!
Храна: нвд
9:30- яйца, сирене, масло, витамини, рибено масло
12:30- свинско, таратор, масло, сирене
16:00- протеин, тахан
20:00- яйца, сирене, масло, таратор, тахан
- ZMA преди лягане?
***тренировка:
hpc- 5х20кг 5х30кг 2х5х40кг 3х50кг 3х55кг
полулег- 3х10х40кг
разгъване за трицепс с въже- 25х5кг 20х10кг 15х12,5кг
ренегадско гребане- 2х7х20кг
ротации с диск 20кг 2х24
повдигане на краката напред- 2х15
молитва- 15х30кг
малко предмишница- навиване на двете страни- 20кг
Праснах една лека тренировка. Дясното рамо е ок, но лявото още страда много- иска си още почивка. Тъкмо реших, че трицепса се размина леко и на втората серия ренегадско се обади. Предмишницата ми е отслабнала- колкото и да дърпам тяга си иска допълнително- преди с 50кг съм навивал на таз машинка днес 20ката я изпусках. Иначе останалото- зле. Храната става ми се струва.
Андре- ми има нещо и при мен- 2 месеца яко преден и зерчер клек- уж заякнах, ама пак същата леващина- навеждам се кат за добро утро... ще правя така пък да видим- може пак да го махна и преден/зерчер... иначе не ме боли кръста ама се напомпа много яко лед първата серия на 80.
Мартине, то на мен всичко ми е слабо- с едното бицепсово ще си остана :D
30.06.11
20:39
казано от martinski на 30.06.11, 18:44:
Слабо клекаш :P :P :D.Нещо за Гео чух, ако ще тренирате там МЕ ВИКНЕТЕ ОБЕЗАТЕЛНО!!!
Тъкмо щяф да ти пиша в Скайп.
Гео е пълна скръб. Доста зле е заличката, въпреки високия таван. Специално минах.
Минах обаче и през Спарта. Тя има два минуса - далече е и е скъпа. Но е мнооооооого добре, признавам. 4 лв е тренировката, доста е за Пазарджик. Но един до друг са точно 3-те уреда, но които искам да направя една наистина зверска тренировка - хак-клек, лег-преса, прасец-машина прав. Има и още много други уреди, готини и повече като асортимент от Гео. Ако си навит, както и Скота, събота или неделя да отидем. Гарантирам, има най-много уреди може би дори и от Перо и става за тревировка на всякаква мускулна група. И тежести има.
Мнението беше редактирано от Георги Николаев на 30.06.11 20:39.
30.06.11
20:43
А пък ако трябва да съм честен, за същите тези пари предлагам да отидем на плаж. Ходи ми се та две не видя. Отново говоря за събота или неделя, защото само тогава ще мога. Даже май само неделя!
01.07.11
07:26
Помислих си, че ще се докачиш, ма ти пааааа, 2 поста кат не е кросфит и адеее
Ми такъв е, за твото бъдеще и тренировки в Пз!
01.07.11
08:19
казано от Rikoo на 01.07.11, 08:14:
Ти кога спиш бе ;Д
Фамилията му е McLeod! (giggle)
Ае момче да няма някой мадама там да те разваля ? Тегли и една голяма....тяга и тва е :D Ако продължава така някой да го удари по-главата с една подувка тоя юнак...да се стягаш !
Сериозно - дай си почивка от тренировки или кросфит ако чувстваш че ти е нужна и преосмисли нещата, че без поставена цел малко лабава работата :)
Жоре, въобще не ми пречи- аз се гъбарках- ти се докачи :P
Рико, ще ти отговоря с латинска сентенция- Carpe noctem!
Кольо, шотландско нямам ама да- безсмъртен съм(ти вероятно се сещаш там една твоя публикация го доказва :D)
Владо, то да беше мадама- лесно :D Няма таквиз работи при мен- нали съм прост вдигач... а и от ТУ потенциален захлупеняк... Сериозно- как да нямам цел- приоритетно да ми минат рамената- вече само едното и скапания трицерс- след туй 180 тяга 130 клек и 95 лег- ей ти цели... и да орежа шкембето- ама тя тая цел е от едно десетилетие :D
Траш- зарадва ме- цъкнах ти гласче :)
Храна: рбд
12:00- яйца, овес, канела, сладко от ягоди, витамини, рибено масло
15:00- свинско, таратор, ориз с гъби, сирене
19:00- свинско, ориз с гъби(по-малко), масло, сирене, таратор, рибено масло
- ZMA
Днеска релакс- имам лека мускулна треска на трапеца и на трицепсите, че даже корема реши да не ме пренебрегва... утре трябва да направя малко гръб, хват и бицаги...
Мисля, че ми е високо нивото на кортизола... може и да не е де, но е опция Лазар радков и неговите мнения в една тема ми навяха тази мисъл... все тая- решавам, че трябва да си купя някакъв бърнър- не ми се дават много пари обаче- ако има някой навит доизчистващ :D- може да делнем нещо... ако не се чудя между тоя Meltdown 72 капсули дет и Adipokill-а. Повече от 40 и няколко лева не ми се дават- някой, ако има какво да кажа да споделя :)
Храна: ввд
9:00- яйца, овес, канела, сладко от ягоди, витамини, рибено масло
14:00- бира
20:30- спагети по Скотски, рибено масло
- ZMA
Имах план да тренирам днес, обаче изскочи една работа- приятна, но мудна- разфасовах си колата, табла, кори и тн... как да е мисията е изпълнена с едни приятели вързахме едно скромно усилвателче и вече има звук :D Беше голяма играчка, ама си заслужаваше. Тренировка ще има утре. Толкоз :)