Програма за чистене?

27.06.11
22:57

Здравейте, на 20 години съм 63кг 166съм висок.Тренирам от около 6-7 седмици. Решил съм да намаля процента на подкожните мазнини, да се орелефя малко с 2 думи. На НВД съм, и търся съвет за тренировъчната програма. Тренирам по следния начин. Сплита ми е за начинаещи, въпреки че имам повече от 2 години стаж в залата с прекъсвания.Той е гърди и бицепс, гръб и трицепс, крака и рамо. Тренирам през ден, не както е по принцип с 2 дни почивка след тренировката за крака. А във всеки свободен ден правя интервално кардио.Реално тренирам всеки ден, или най-много в деня преди крака да пропусна кардиото. Пия и OxyELITE Pro, от вчера. Резултата досега е доста задоволителен, свалил съм 5кг. Въпроса ми е най-вече дали би могло да се измисли по-качествена програма, дали е добре да правя кардиото в отделни дни, а не в тренировъчните. Разполагам с доста време, така че съм отворен към всякакви предложения.

Предполагам, че ще има доста хора които ще ми кажат, че не съм за чистене. Може и да са прави, но аз искам да се изчистя в областа на корема, преди да правя каквото и да е друго с тялото си :).

28.06.11
00:52

Първо програмата ти не е за начинаещи.
А и ако няма какво да покажеш след “чистотата” няма смисал.Те и циганчетата имат преса,ама само това нали.Освен това пресата изглежда добре когато е развита,иначе трябва да чистиш до кокал,за да се покаже.
А и си помисли готов ли си да пожертваш мускула,който също ще свалиш.

28.06.11
01:08

казано от Biad__ на 28.06.11, 00:52:

Първо програмата ти не е за начинаещи.
А и ако няма какво да покажеш след “чистотата” няма смисал.Те и циганчетата имат преса,ама само това нали.Освен това пресата изглежда добре когато е развита,иначе трябва да чистиш до кокал,за да се покаже.
А и си помисли готов ли си да пожертваш мускула,който също ще свалиш.

Не съм от най-здравите, но има какво да се покаже след чистенето.А пресата според мене си е доста развита, но е и доста покрита или по-скоро беше доста покрита сега е доста по-добре положението, но има какво да се желае още.Относно мускула, готов съм да се го пожертвам определено, макар че имам усещането, че дори съм качил малко мускулна маса от както тренирам, макар да свалям килограми. Постиженията ми също се подобриха, особено на някой мускулни групи.

28.06.11
16:00

Някой няма ли да даде съвет поне относно това как да разпределя тренировките и кардиото през седмицата. Според мене съм го направил по възможно най-подходящия начин за едно НВД, понеже дългите тренировки са направо убииствени, днеска по едно време ми се припадаше докато правих гръб и трицепса. Въпреки това си мисля, че трябва да има и по-добър начин?

29.06.11
00:28

Намали въглехидратите в последните 2-3 хранения и си готов!

29.06.11
18:44

казано от Prongel на 29.06.11, 00:28:

Намали въглехидратите в последните 2-3 хранения и си готов!

Май на там отиват нещата, изглежда тренирам прекалено тежко за НВД, днеска правих само кардио и отново не се почуствах добре.

29.06.11
19:20

Щом този начин на трениране и хранене работи за теб, защо искаш да го променяш ?

30.06.11
00:45

Търсих съвет за тренировките по време на НВД-то, защото според мене се докарвам до хипогликемия по време на тренировките, просто нямам сила да си проведа тренировката до край както искам. Търсих съвет за промяна в тренировъчния режим, или в хранителния режим, за съжаление за сега има само едно смислено предложение.

Какво мислите да вкарам въглехидрат в храненето преди натоварването?

30.06.11
12:26

Не си ли се замислял, че тялото ти подсказва, че имаш нужда от калории и храна, както и от почивка. Oxy-то те поддържа “жив”, защото е стимулант, но след време ще привикнеш, а без храна и достатъчно възстановяване няма да имаш добри резултати.
По въпроса за тренировъчния ти режим - ами така написан не дава голяма яснота. Напиши упражнения, серии, тежести и почивки.
Това, че тренираш много пъти (всеки ден) не означава, че тренираш качествено и разумно.
Интервално кардио по начина, по който аз го разбирам (т.е. високо-интензивно) не мога да го свържа с липсата на калории и почивка. По-скоро правиш някакво ниско-средно интензивно кардио.
Ако гониш само визия и почти никакви качества си прави монотонно (равномерно) кардио.

П.П. И да, реално погледнато нямаш нужда от “сваляне” на мазнини, а от качване на активно тегло - мускулна маса.

30.06.11
14:33

Прибави към Oxy и Jack3d и ще си провеждаш тренировките докрай ;) - пробвано е и работи+това вкарай малко протеин и BCAA и си готов.

30.06.11
16:59

казано от Toma Tomov на 30.06.11, 14:33:

Прибави към Oxy и Jack3d и ще си провеждаш тренировките докрай ;) - пробвано е и работи+това вкарай малко протеин и BCAA и си готов.

Хахаха

30.06.11
17:07

Е кво не ти харесва :) ? Наистина е пробвано и работи аз съм изкарвал работен ден + фитнес+1 час футбол на Oxy, Jack3d и 3-4 шейка от протеина на ON-1005 whey gold.

30.06.11
18:19

казано от Hvanatema на 30.06.11, 12:26:

Не си ли се замислял, че тялото ти подсказва, че имаш нужда от калории и храна, както и от почивка. Oxy-то те поддържа “жив”, защото е стимулант, но след време ще привикнеш, а без храна и достатъчно възстановяване няма да имаш добри резултати.
По въпроса за тренировъчния ти режим - ами така написан не дава голяма яснота. Напиши упражнения, серии, тежести и почивки.
Това, че тренираш много пъти (всеки ден) не означава, че тренираш качествено и разумно.
Интервално кардио по начина, по който аз го разбирам (т.е. високо-интензивно) не мога да го свържа с липсата на калории и почивка. По-скоро правиш някакво ниско-средно интензивно кардио.
Ако гониш само визия и почти никакви качества си прави монотонно (равномерно) кардио.

П.П. И да, реално погледнато нямаш нужда от “сваляне” на мазнини, а от качване на активно тегло - мускулна маса.

Храня се повече от добре набавям всеки ден 2+ грама протеин на килограм тегло, и имам калориен дифицит не повече от 10-15% по груби мой сметки. Иначе тренировките ми са доста разнообразни, от гледна точка на упражнения, всяка седмица правя нещо различно от предната.А като серии по 12-14-16 на мускулна група по около 10 повторения, често до отказ.Почивам по около 2 минути между сериите.Неможах да разбера какво искаше да ми кажеш за интервалното кардио, но определено е го правя доста интензивно, на ръба на възможностите си. В сайта има поне 2 статии и доста теми където препоръчват интервалното кардио пред монотонното, затова съм решил да го опитам и чесно казано добре ми се отразява.

Сега след тази информация какво ще кажеш, разумно и качествено ли тренирам или не ?

Тома, мерси за съвета, но Оксито ми стига, иначе пия и протеин от залата след тренировките с тежестите, смятам че е достатъчно като за добавки.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1