Добра ли ми е програмата за качване на ММ?

02.07.11
14:16

(wave) На 15г съм, 53кг, висок 176см и тренирам от 7месеца. Искам да покача мускулна маса. Бягането е за издръжливост. Въпросът ми е следната програма дали е подходяща за мен:

Понеделник
1. гръб
2. трапец
3. рамо

Вторник
Бягане по 2 км

Сряда
1.гърди
2. корем
  3. крака – през седмица

Четвъртък
Бягане по 2 км

Петък
1. трицепс
2. бицепс
3. предмишница

Събота
почивка

Неделя
почивка ?
Не взимам никакви хранителни добавки.

Благодаря предварително! :)

Темата беше редактирана от ZEX Power на 02.07.11 14:17.

02.07.11
16:49

Опиши и упражненията,сериите и повторенията .. Така нищо не може да се каже.

02.07.11
22:36

Мускулната маса се качва с хранене!!! Програмата няма голямо значение, а храната :)

02.07.11
23:33

Всъщност, програмата има голямо значение.

Н

03.07.11
00:02

казано от Death__ на 02.07.11, 22:36:

Мускулната маса се качва с хранене!!! Програмата няма голямо значение, а храната :)

Тогаа не ходи на фитнес и яж :D

03.07.11
02:14

Спри това бягане 3 пъти седмично, ако пък много ти се бяга примерно 1 ден седмично. Яж качествени храни, а не джънк и т.н, не пий газирано и всички вредни пороци. Тренирай здраво и всичко ще си дойде по-реда ;) !

TN

03.07.11
02:21

Лошо групиране.. Гърди-крака ?  .. :X

03.07.11
16:14

казано от dorianyates Borisov на 02.07.11, 16:49:

Опиши и упражненията,сериите и повторенията .. Така нищо не може да се каже.

Понеделник
1. гръб:
придърпване на горен скрипец – 3х8;
гребане с щанга с прав лост – 3х8;
набиране на лост – 3х  до колкото мога (най-много 5-6 :D )
2. трапец:
повдигане на рамената с щанга – 3х8;
3. рамо:
Повдигане на ръце встрани (Dumbbell Lateral Raises) – 3х8;
Повдигане на ръцете напред (Dumbbell Front Raise) – 3х8;
Повдигане на дъмбели встрани при наклон напред (Dumbbell Rear Lateral Raise) – 3х8;

Вторник
Бягане по 2 км

Сряда
1.гърди:
http://vbox7.com/play:c7a59d5d
2. корем:
http://vbox7.com/play:564398be
  3. крака – през седмица:
клякане (без тежест) – 3х8

Четвъртък
почивка

Петък
1. трицепс:
Трицепсово разгъване на горен скрипец – 3х8;
кик-бек – 3х8;
Кофички на пейка (полукофички) – 3х8;
2. бицепс:
концентрирано сгъване с дъмбели – 3х8;
Бицепсово сгъване с дъмбели – 3х8;
Кръстосано чуково сгъване с дъмбели – 2х8;
Бицепсово сгъване с щанга – 3х8;
3. предмишница:
Бицепсово сгъване с надхват – 3х8;

Събота
почивка

Неделя
почивка

Ако може да ми кажете какво да премахна и какво да добавя. :) Благодаря за съветите! :)

03.07.11
18:28

И ако ми кажеш че с тая програма за гърди ти се натоварваш :D аз лично ще се метна от някъде искаш да тренираш вкъщи това ясно,но все пак трябва да има някакво натоварване пробвай да тренираш гърдите така :
1.Кофички с акцент върху гърди(краката свити към корема и раменете приведени напред) -4х10
2.Кофички (нормални) -4х10
3.Hip Pushup -4х10
4.Лицеви опори с пляскане -4х10
5.Лицеви опори с краката на високо -4х10
6.Лицеви опори с ръцете на нещо по-високо -4х10

Според мен след това вече ще си натоварил качествено гърдите.

За рамо много хубаво упражнение е в домашни условия е Handstand Pushup(или лицеви опори на ръце с главата надолу).

А и чак сега забелязвам че имаш придърпване на скрипец щом ходиш в фитнес зала защо по дяволите не правиш повдигане на щанга от лег и прочие ?

03.07.11
22:04

Само едно ще ти кажа.. имаш повече упражнения за най-малкия мускул на тялото - бицепса, от колкото за 2рия по големина - гърба. От там нататък сам си правиш изводите. Бицепса на твойто ниво и 1 упражнение ще стигне според мен.

03.07.11
22:10

казано от Rikoo на 03.07.11, 22:04:

Само едно ще ти кажа.. имаш повече упражнения за най-малкия мускул на тялото - бицепса, от колкото за 2рия по големина - гърба. От там нататък сам си правиш изводите. Бицепса на твойто ниво и 1 упражнение ще стигне според мен.

чакай сега тоо ръчичката е най важна за лятото :) недей така ще го разочароваш и без това са тренира като госпожица :)

03.07.11
22:40

Спри да бягаш за 2-3 седмици и прави упражнения с по-тежки килограми,с повторения до 7-8 пъти(нагласи килограмите,така че толкова да ти е максимума),тренировките ти не трябва да продължават повече от 1ч и 15-20минути.Наблегни на гърдите и задължително на краката,защото много хора правят грешката да тренират само гърба,за да изглеждат по-едри,а всъщност тялото става много несиметрично.

04.07.11
16:24

казано от Филип Буцев на 03.07.11, 18:28:

И ако ми кажеш че с тая програма за гърди ти се натоварваш :D аз лично ще се метна от някъде искаш да тренираш вкъщи това ясно,но все пак трябва да има някакво натоварване пробвай да тренираш гърдите така :
1.Кофички с акцент върху гърди(краката свити към корема и раменете приведени напред) -4х10
2.Кофички (нормални) -4х10
3.Hip Pushup -4х10
4.Лицеви опори с пляскане -4х10
5.Лицеви опори с краката на високо -4х10
6.Лицеви опори с ръцете на нещо по-високо -4х10

Според мен след това вече ще си натоварил качествено гърдите.

За рамо много хубаво упражнение е в домашни условия е Handstand Pushup(или лицеви опори на ръце с главата надолу).

А и чак сега забелязвам че имаш придърпване на скрипец щом ходиш в фитнес зала защо по дяволите не правиш повдигане на щанга от лег и прочие ?

Вярно е, че тренирам вкъщи. :D Имам и скрипец :) Благодаря ти за упражненията, които ми каза да правя за гърдите. :)

04.07.11
16:25

Много ви благодаря за съветите! :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1