При мен дните с бавно зареждане станаха доста вече :( Помислих си че е от интернет връзката ми, но всички други сайтове зареждат нормално.
Четвъртък, 23.06
Движение:
Днес първо беше тренировката:
100 jumping jacks
10:50 sec, 6 rounds:
A1: 3 jumping jacks - drop down
A2: one leg toe touch
1 min handstand
B1: one hand hindu push ups
B2: prison get up
50 crab toe touch
C1: plank reptile
C2: side plank left / right
C3: plank reptile
C4: Half lotus side plank left / right
За 24.55 мин
Веднага след това - Виняса йога - 45 мин
Храна:
06.00 - какао* с гуарана*
11.00 - сок от алое
12.30 - зеле с оризово масло и маслинова паста; печено на тиган тофу; смес от смлени какаови зърна* със сусам* и мед*
23.06.11
15:48
При мен няма никакъв проблем със сайта, може да ти е от експлорера :)
Пробвах с Mozilla, никаква разлика. :(
Нищо де, сега отварям 4-5 теми в отделни страници, така че докато чета едната, другите се зареждат :D
Добавям храна:
15.00 - смути от пъпеш и мента
15.30 - половин шепа фъстъци (сурови)
17.00 - салата от домат, краставица, целина, масло от гроздови семки; направих и един експеримент...нали фъстъците спадали към бобовите, та реших да ги сготвя :P - варени*, с целина, копър, малко хималайска сол* и малко оризово масло (малко тежички ми дойдоха на стомаха, иначе вкусни :) ); десерт - грис халва* по адаптирана рецепта (спелтова грис*, кафява захар*, оризово масло, мента и годжи бери*)
По-късно ще си допивам пъпешовото смути :)
Забележка: последните дни вечерята ми се измести доста рано - към 17-17.30 вече съм гладна, а после нямам особен апетит. И като цяло последно време не изпитвам глад, ям някак по навик (понягога обаче се оказва вярно твърдението, че апетита идва с яденето ;) , така че на моменти се пооливам)...отдавам го на сезона. (sun)
Това за днес
(sun) (sun) (sun)
Мнението беше редактирано от Margi на 23.06.11 17:32.
казано от Margaritka на 23.06.11, 17:29:
Добавям храна:
15.0
Забележка: последните дни вечерята ми се измести доста рано - към 17-17.30 вече съм гладна, а после нямам особен апетит. И като цяло последно време не изпитвам глад, ям някак по навик (понягога обаче се оказва вярно твърдението, че апетита идва с яденето ;) , така че на моменти се пооливам)...отдавам го на сезона. (sun)
Това за днес
(sun) (sun) (sun)
Аз съм същата..
Петък, 24.06
Движение:
60 мин Виняса йога
Без тренировка.
Естествено, плаж и велоразходка (вече спрях да ги вписвам, защото станаха част от ежедневието ми :) )
Храна:
Днес стомаха ми въобще не е в кондиция, така че няма да го насилвам да храносмила прекалено много:
зеле с оризово масло и маслинова паста;
няколко хапки грис халва*;
череши (ок. 1/2кг);
2 банана
Добавям към скромното си меню за днес нескромно количество сладолед. :D Прецених че състоянието, в което е днес стомахът ми, дори и млечни не могат да влошат :P ...Утре ще стане ясно :)
24.06.11
17:35
бременните които тренирам много добре лекуват киселините със сладолед.
Марги на мен тия череши ми разказват играта, ама още малко и ще изчезнат. Обичам ги е ше ги ям, пък стомаха после ще го оправям
@ts. vassilev - Не съм бременна и не бяха точно киселини, а по-скоро силно разстроен стомах, не мога да преценя дали сладоледа имаше някакво влияние върху състоянието...освен че ми беше вкусно и за момент забравих колко ми е гадно :P
@diva - Черешите също може би не бяха много добра идея, но ужасно ми се ядяха, така че използвах товя подход :D
Събота, 25.06
Движение:
След ставане - доста олекотен и съкратен вариант на Виняса йога - около 30 мин, колкото да се пораздвижа.
Плаж, малко по-дълга от обичайното велоразходка, за която в края съжалих, явно обезводняването си каза думата.
Не можах да се насиля да тренирам, въпреки че ми се искаше. (dull)
Храна:
12.00 - успешно изядох няколко корнишона и 1,5 картофа на пара с хималайска сол*; половин лъжичка от любимия вече течен шоколад*
14.00 - домашна лимонада* (лимон, мед* и Н2О в блендера) - ок. 1/2 литър
17.30 - същото като на обяд + малък домат и 2 лъжички от шоколада, няколко пълнозърнести соленки*
По-късно - още от соленките
Неделя, 26.06
Движение:
Днес пробвах комплекса на Г-жа Тара (който Марти беше постнала в дневника си): направих по 10 повторения от всяко упражнение. Едва го довърших, отне ми 20.23 мин с доста почивки (не ми стигна въздух и краката ми изведнъж станаха като сварени спагети :D ), мина много тромаво - ще трябва да се повтори. (sun)
Ако някой друг вече е пробвал комплекса, да сподели впечатления - защото аз се чувствах абсолютно извън всякаква спортна форма докато го правих - определено ме озори.
След този комплекс Виняса йогата, която обичайно ме мори сутрин, днес ми се стори като следобедна дрямка. :P
Храна:
06.00 - кокосово мляко* с какао* и кафява захар*
12.00 - салата от зеле, краставица, домат, оризово масло, маслинова паста; пълнозърнести крекери*; за десерт - в хладилника имаше някакви остатъци от спелтовата грис халва*, така че ги довърших
14.30 - пъпеш - неголям, целия си го изядох (в момента се чувствам така, сякаш съм го глътнала цял :D )
18.00 - купичка кафяв* и черен* ориз, сварен в кокосово мляко*; няколко лъжици течен шоколад*
20.30 - няколко парченца сушен ананас; половин шепа бадеми
Мнението беше редактирано от Margi на 26.06.11 20:42.
27.06.11
12:54
Може ли да постнеш едно линкче към този “комплекс на г-жа Тара”? Благодаря предварително :)
http://www.youtube.com/watch?v=qIqpMOGtMo8&feature=player_profilepage
Ето този, който Марти пусна преди няколко дни в дневника си и ме зариби ужасно много :)
27.06.11
14:57
КРАСОТА!!! Ще се пробва още днес!! (добре, че никой няма да ме гледа как ги изпълнявам, щото сигурно ще припадне от смях hihihi..:D :D)
казано от София Жекова на 27.06.11, 14:57:
КРАСОТА!!! Ще се пробва още днес!! (добре, че никой няма да ме гледа как ги изпълнявам, щото сигурно ще припадне от смях hihihi..:D :D)
Голяма мъка...а толкова лесно изглежда :)
Понеделник, 27.06
Движение:
Виняса йога - ок. 45 мин
Тренировка (следобедна):
20 х crab turnover
10:30 sec, 6 rounds: lat pulldown @35kg / FCT @22.5kg
20 x lunge burpees
10:30 sec, 6 rounds: lateral raises @2x5kg / renegaade row @2x12.5kg
20 x hop outs (много сериозно изпитание за китките ми)
10:30 sec, 6 rounds: rear lateral raises @2x5kg / 35kg reverse crunch
10:30 sec, 6 rounds: cable row @35kg / push outs
Като цяло не съм доволна от днещната тренировка. Във фитнеса бяха пуснали климатик, който духаше толкова силно, че за малко не ме отнесе :D Като за понеделник имаше много трениращи и “трениращи”. Всъщност втората група беше по-многобройна. (giggle)
Някои от тях дори не си бяха направили труда да се преоблекат, ако не подобаващо, то поне удобно, а “тренираха” направо по дънки...а, да, имаше и такива дошли по домашни чехли (giggle). Забавно е човек от време на време да ходи да тренира в зала...
Храна:
06.30 - какао* с гуарана* и кафява захар*
11.30 - тиквички на скара със зехтин, копър и хималайска сол*; няколко лъжички цветен мед*
14.00 - брезов сок с боровинки* (което ми напомни че вече нямам търпение да дойде сезона на боровинките, за да отскоча до Баснко да позаредя ;) )
15.30 - кафяв* и черен* ориз, сварен в кокосово мляко*
17.30 - диня
18.00 - останалите от обяд тиквички с малко тай къри сос; смес от сусам*, натрошени бадеми, стафиди и мед*, малко течен шоколад* и още малко бадеми
Мнението беше редактирано от Margi на 27.06.11 18:33.
казано от Margaritka на 26.06.11, 15:32:
Едва го довърших, отне ми 20.23 мин с доста почивки (не ми стигна въздух и краката ми изведнъж станаха като сварени спагети :D )
Това ми звучи познато... :-) Аз мисля утре да повторя на спокойствие и ще засичам време и ще броя този път :-) Първия път непрекъснато се връщах към лаптопа за да видя отново и отново как точно ги прави тези чудесии и какво следва нататък :-)
казано от Marty Sun на 27.06.11, 23:53:
Това ми звучи познато... :-) Аз мисля утре да повторя на спокойствие и ще засичам време и ще броя този път :-) Първия път непрекъснато се връщах към лаптопа за да видя отново и отново как точно ги прави тези чудесии и какво следва нататък :-)
Аз следващия път смятам да не се концентрирам върху времето, а върху изпълнението. Май затова едва завърших комплекса, защото бързах...за къде и аз не знам. Затова ми се налагаше да почивам толкова често, оставах без въздух.
Вторник, 28.06
Движение:
Виняса йога - 50 мин
Откъм тренировка - почивен ден.
Храна:
07.00 - какао* с гуарана* и кафява захар*
12.30 - зеле с оризово масло и маслинова паста; препечено на тиган тофу; смес (крем) от сусам*; натрошени бадеми; стафиди, мед*, малини
казано от Margaritka на 27.06.11, 16:00:
Като цяло не съм доволна от днещната тренировка. Във фитнеса бяха пуснали климатик, който духаше толкова силно, че за малко не ме отнесе :D Като за понеделник имаше много трениращи и “трениращи”. Всъщност втората група беше по-многобройна. (giggle)
Някои от тях дори не си бяха направили труда да се преоблекат, ако не подобаващо, то поне удобно, а “тренираха” направо по дънки...а, да, имаше и такива дошли по домашни чехли (giggle). Забавно е човек от време на време да ходи да тренира в зала...
На мен са ми най-любими тези,които тренират с джапанки. (giggle)
Допълвам храна:
към 15.00 - доста малини
18.00 - зеле, корнишони, домат с маслинова паста; “халва” от сусамов тахан*, сусам*, стафиди и мед*
20.00 - доволно количество малини
Мнението беше редактирано от Margi на 28.06.11 21:09.
Сряда, 29.06
Движение:
Сутринта: комплекса на Тара - еми, също толкова труден ми беше, колкото и първия път, този път ми беше труден за по-кратко време, въпреки че съвсем не бързах, пак се налагаше да почивам...приключих го за 18.01 мин
След обяд: реших да оползотворя най-после стадиона зад блока със следния комплекс:
220 м бягане
200 скока на въже
220 м ходещи напади
200 скока на въже
едно от упражненията на Тара (бърпи с обръщане и ритник, ако мога така да го опиша ;) ) х 10 на всяка страна
200 скока на въже
220 м бягане
200 скока на въже
220 м ходещи напади
220 м бягане
Забравих обаче да си спра Gymboss-а (giggle) и вече разтягах, когато показваше 21.36 мин
(220-те метра са малко приблизителни...всъщност е половината от дължината на стадиона, в последствие ги измерих според дължината на напада ми ;) , така че +/- 10-тина метра )
Смятам преди лягане да има и кратка и лека Виняса.
...а когато се събудих днес не смятах въобще да извършвам физическа дейност :D
Храна:
Събъдих се със 1. Ужасен мързел, 2. Вълчи глад за захар...така че още в 8.00 имаше безобразни количества Фафли и сладолед (blush) ...млечните отново излизат извън контрол...ама кога най-после и тук ще продават соев сладолед... (dull)
зелен чай (с добавки на някакви ароматни цветя)* и мед* - около 500мл
20.00 - ок.80гр сурово кашу
Мнението беше редактирано от Margi на 29.06.11 19:57.
Марги, супер ден :-) Аз вече не му се опъвам на желанието за сладко - като е дошло, добре дошло, ще го уважа :-)
Аз най-сетне се наканих да вкарам малко тофу в менюто и се отбих в Била. Където всичко беше супер объркано по рафтовете и попитах някакво момче, дето подреждаше щанда със сирената къде мога да намеря тофу, той ме погледна ошашавено и каза “То.. какво? Какво е това?”. И така завърши неуспешно този опит.
казано от Marty Sun на 29.06.11, 22:43:
Марги, супер ден :-) Аз вече не му се опъвам на желанието за сладко - като е дошло, добре дошло, ще го уважа :-)
Аз най-сетне се наканих да вкарам малко тофу в менюто и се отбих в Била. Където всичко беше супер объркано по рафтовете и попитах някакво момче, дето подреждаше щанда със сирената къде мога да намеря тофу, той ме погледна ошашавено и каза “То.. какво? Какво е това?”. И така завърши неуспешно този опит.
Аз го уважавам винаги желанието за сладко, но обикновено се старая да не включва млечни...но не е и болка за умиране, то лятото сладолед ако не хапне човек....
Аз тофуто си го купувам от Пикадили, обикновено се намира в началото (или края, зависи от къде гледаш ;) ) на рафтовете с млечни продукти.
30.06.11
10:35
Ммм и аз много уважавам тофуто...това в Билла хич не е вкусно, аз го купувам от Фантастико и 345.
Но честно казано, по-вкусно тофу не съм хапвала от това, което си взех от един китайски ресторант.
Там те си го приготвят....няма много сол, не застоява по витрините :))))
Четвъртък, 30.06
Движение:
Виняса йога - 40 мин
Имах намерение да тренирам отново на стадиона, но заваля и вместо това подремнах ;) ...а и без това мускулна треска ме мъчи от вчерашния почти половин километър напади (sweat) , така че - почивка
Храна:
Точно когато се чудих какво се случва този месец с ПМС, взе че напомни за себе си. Така че храната е доста като количество, затова пък кофти откъм качество. :( Подобна на вчерашната, подробности не ми се описват.
казано от Margaritka на 30.06.11, 15:45:
Четвъртък, 30.06
Движение:
:( Подобна на вчерашната, подробности не ми се описват.
е не е чесно, аз всичко си признавам :(
казано от diva 97 на 30.06.11, 19:15:
Четвъртък, 30.06
Движение:
:( Подобна на вчерашната, подробности не ми се описват.е не е чесно, аз всичко си признавам :(
Добре тогава, ще призная и аз :D
След ставане - зелен чай* с мед*, охладен
11.30 - корнишон, домат, пресни картофи на пара (от малките) с оризово масло, копър и хималайска сол*; десерт - домашна сурова халва*
13.00 - кайсии
14.00 - ей тук вече се изложих: вафли х6 (blush) и сладолед почти половин кутия (blush)
18.30 - зеле с оризово масло, хималайска сол* и маслинова паста; 1бр от обедните картофчета
Добре че този път ПМС закъсня и успя да ме изтормози само 2 дни. :)
казано от Margaritka на 30.06.11, 19:28:
казано от diva 97 на 30.06.11, 19:15:
Четвъртък, 30.06
Движение:
:( Подобна на вчерашната, подробности не ми се описват.е не е чесно, аз всичко си признавам :(
Добре тогава, ще призная и аз :D
След ставане - зелен чай* с мед*, охладен
11.30 - корнишон, домат, пресни картофи на пара (от малките) с оризово масло, копър и хималайска сол*; десерт - домашна сурова халва*
13.00 - кайсии
14.00 - ей тук вече се изложих: вафли х6 (blush) и сладолед почти половин кутия (blush)
18.30 - зеле с оризово масло, хималайска сол* и маслинова паста; 1бр от обедните картофчета
Добре че този път ПМС закъсня и успя да ме изтормози само 2 дни. :)
Е хайде де, не е кой знае какво. Единствената гадост е качеството на вафлите, аз като отхапах и усетих че ям маргарин със захар, пък садоледа има разни глюкозно-фруктозни глупости, аз затова ям със сорбитол, не че е “полезно”, но като че ли е по-добре, щото поне не се пристрастявам
И аз най-много на качеството на погълнатата храна се възмущавам, това че е много не ме притеснява толкова.
В нормални дни не само че не се сещам, ами се отвращавам при мисълта за вафли и сладолед. Следващия път ще пробвам с нещо по-приемливо :)
Не е юлски, но е изгрев...и си пожелавам да го посрещам по-често на този бряг (sun)
Петък, 01.07
Движение:
Виняса йога - ок.60 мин (без обърнати пози в следващите няколко дни)
Тренировка на стадиона:
200 скока на въже
400 м бягане
ходещи напади 100+м
200 скока на въже
планинско катерене - 100 със всеки крак
200 скока на въже
400 м бягане
ходещи напади 100+м
200 скока на въже
рачешко преобръщане на един крак (или както там се казва ;) ) - 10 с всеки крак
200 скока на въже
400 м бягане
20 сумо лицеви опори с повдигнати крака
Време: 29.03 мин
Храна:
11.00 - зеле с оризово масло и хималайска сол*; сурова халва* - и двете в малки количества
15.00 - почти килограм кайсии
Мнението беше редактирано от Margi на 01.07.11 15:18.
...още храна:
18.00 - доволно голяма купа мунг дал* с лимонова трева*, 4 корнишона, домат; десерт - (от снимката) какаово*-кокосови*-ядкови* бонбони с мед* (току що видях, че Атом е публикувала подобни в блога си - явно сме на една вълна ;)
По-късно - предполагам бадеми или краставици, защото само това имам в състояние готово за консумация
Забележка: днес съм значително по-щастлива и от тренировката, и от храната... :) ПМС отмина и отново съм в баланс ;)
Събота, 03.07
Движение:
Виняса йога - ок.50 мин (отново без обърнати пози :( )
Дълга велоразходка :)
Храна:
12.00 - зеле с оризово масло и хималайска сол*; пресни картофки на пара с копър, оризово масло и хималайска сол*; сурова халва*
14.00 - ок.600-700 гр кайсии
16.30 - три корнишона, една краставица, домат, от вчерашните домашни бонбони*, остатъка от халвата* (бяха няколко хапки), няколко бадема и остатъка от обедните картофки...в тази последователност. Бях си сготвила червен боб* за вечеря, но май ще остане за утре :) До довечера най-много да доизям кайсиите.
Днес на плажа имаше инвазия: десетина жени, всичките с по минимум 25 кила отгоре си (и едно дете - видимо на около 10 години и видимо по-тежко от мен...сладко похапващо кроасанче в 8.30 сутринта)...уж малко хора на плажа, пък пространството пълно :D ...не че се пренаселва Земята, просто хората вече заемат много повече пространство :D :D :D Съжалявам, ако звучи малко грубо, но:
Мнението беше редактирано от Margi на 02.07.11 19:22.
И вдъхновена (или стресирана) от спомена за сутрешната гледка :D , внезапно ми дойде прилив на енергия за кратка, но затова пък интензивна тренировка:
в интервали 30:30 сек (т.е. без почивка), 6 серии:
А1: бърпи без лицева опора
А2: централна опора
Б1: обръщане с ритник (от клипчето на Тара ;) )
Б2: планинско бягане
В1: боксьорски коремно преси
В2: обратни коремни преси + повдигане на таза
...та така, в последно време все нямам намерение да тренирам, пък след това хубави тренировки се получават :)
Неделя, 03.07
Движение:
Изпреварих дъжда и успях да тренирам на стадиона (sun) Тренировката се състоеше в:
200 скока на въже
400 м бягане
50 (с всеки крак) отпада
400 м бягане
200 скока на въже
50 (с всеки крак) планинско катерене
200 скока на въже
10 (на всяка страна) бърпи с обръщане и ритник (от к-са на Тара)
200 скока на въже
400 м бягане
200 скока на въже
Време:22:48 мин
...и още:
в интервали 30:30 (без почивка), 6 кръга:
лакътна опора
централна опора
страничен планк - ляво
страничен планк - дясно
супермен планк - ляво
супермен планк - дясно
(тук малко си понатъртих дланите в асфалта :P , ама тревата беше мокра...)
След това (не на стадиона): 45 мин Виняса йога (отново без обърнати пози)
Мисля, че движението за днес е достатъчно, мога с чиста съвест да се излежавам в останалата част от облачната неделя пред компютъра със CSI маратон :)
Мнението беше редактирано от Margi на 03.07.11 09:48.
казано от Margaritka на 02.07.11, 13:00:
Днес на плажа имаше инвазия: десетина жени, всичките с по минимум 25 кила отгоре си (и едно дете - видимо на около 10 години и видимо по-тежко от мен...сладко похапващо кроасанче в 8.30 сутринта)...уж малко хора на плажа, пък пространството пълно :D ...не че се пренаселва Земята, просто хората вече заемат много повече пространство :D :D :D Съжалявам, ако звучи малко грубо, но:
Хич не е грубо. Това си е голям проблем, на който трябва да му се търси решение. Винаги ме е дразнело, когато някоя майка или баба настоява и тъпче с храна детето/внучето си въпреки, че то не иска. А и много е по-лесно да му се даде фафличка или кроасанче вместо истинска храна. Не знам докога ще продължава така. Толкова е лесно да се научиш да подбираш правилните храни в подходящото време и в подходящото количество, но............
Страхотна тренировка, Марги :) Изтощителна звучи... даже много. И всъщност, леко кросфит атмосфера има :) (giggle)
Както бях споменала по-рано, новият ми апартамент е точно на 5 метра от стадион, така че би било престъпление лятото да не се възползвам. :)
Кросфит...не знам...по-скоро е тренировка на открито за хора, които им е скучно да бягат. :P Смятам по-голямата част от тренировките ми през лятото да са в този стил, пък да видим какво ще излезе. ;)
...и за да не си помисли някой, че съм останала гладна днес ;) :
10.30 - кайсии
11.30 - зеле с оризово масло и хималайска сол*; сурова халва*
13.00 - кайсии
14.30 - червен боб* с лук
16.30 - сурови бонбони* от кашу
доста дълга следобедна дрямка
19.00 - краставици, домат, поръсени със сусам; лъжичка мед
Мнението беше редактирано от Margi на 03.07.11 19:16.
Ама как обичам да чета тук :-) Чудни тренировки си спретваш :-) А отношението към дебеланковците никак не е пресилено... Невежеството и нехайството на разни достолепни китове на нашата възраст се пренася върху децата.. и това е ужасяващо. Онзи ден в кварталната градинка направо ми идеше да скоча и да избия от ръцете пликчето чипс, с което една баба се опитваше да нахрани внучето си....
04.07.11
01:05
казано от Margaritka на 02.07.11, 13:00:
:D :D :D :D :D :D Ти си брутална Марги хаха, оценявам тънкото ти чувство за хумор, ама недей така да иронизираш хората с наднормено тегло хахах.