Съвсем нов във фитнеса

Здравейте, за първи път реших да тръгна на фитнес. Та във фитнеса има доста неща, но няма инструктор, а в моя край няма много фитнеси, та, аз съм 56-57 килограма, висок съм 1.80 м.  16 год.Слабо телосложение съм и напоследък гледам да ям повече да кача маса ама не става номера, и тъй= като съм напълно новак ако може да ми кажете точно кои програми да си избера като за мен хранителна и тренировъчка. Новак съм предполагам 3 месеца ще са достатъчно с една и съща програма също мога да отделя 3 дни седмично? достатъчно ли ще е. Извинете за невежеството.

Темата беше редактирана от Станислав Денков на 11.06.11 00:13.

DE

10.06.11
21:50

Първото,което трябва да разбереш е че за това лято няма как да се нацепиш,защото се изисква отдаденост и време.Второто е че трябва да си съставиш хранителен режим,който да е с определено количество калории т.е. количество което ще ти позволи да качваш килограми.Третото е че тренировката при начинаещи трябва да е кръгова т.е. да тренираш цяло тяло в един ден три пъти седмично и да не хукваш веднага към сплитови програми,защото поне 2-3 месеца ще учиш теника.Трябва да се набляга на базови упражнения (многоставни),не мога да ти напиша всичко затова четвъртото най-важно нещо е да продължаваш да четеш и да се образоваш на тема ББ :) Успех!

http://www.bb-team.org/forums/viewthread/49742

http://www.bb-team.org/workout/1465_parvi-stapki-vav-fitnesa#axzz1OfsEBSHn

За лятото знам, но не бързам, а постоянството гарантирам. Тоест трябва всеки един мускул да го тренирам в един ден и 3те пъти в седмицата? :) И още един въпрос с тази програма 3 месеца ли да продължавам защото ми се струват малко упражненията, ще навреди ли ако правя по малко повече серии или повторения?

Мнението беше редактирано от Станислав Денков на 10.06.11 22:38.

10.06.11
23:28

Започни в летните жеги и тогава друга песен ще запееш. Изобщо няма и да помислиш за повече серии и повторения. Освен това за повече мускулна маса трябва постоянно да увеличаваш използваната тежест и няма как да увеличиш много сериите и повторенията. Изобщо принципът е да избереш такава тежест с която със зор да правиш последните повторения. Да не си мислиш,че като е мода,фитнесът е нещо лесно и трениращите само размахват ръце в залата или си чешат езиците с приятели. :) Ако смяташ,че няма да издържиш,по-добре се откажи навреме. :)

Ами бях 3 пъти вече и без програма изпробвах всичко и знам какво е, просто питам, жега не жега, във фитнеса има климатик.. Ще продължа с тази програма 6 седмици както пише :) и след това ще питам за нова. Мерси.

EDIT: И още един въпрос в тази програма има упражнение с пек-дек, във фитнеса ми няма пек-дек, с какво да го заместя?

Мнението беше редактирано от Станислав Денков на 11.06.11 00:10.

DE

11.06.11
09:10

Флайс :) А това,че те притеснява,че са малко упражненията...Изобщо не се притеснявай :) Трябва да научиш техниката след това започва истината :P

Здравейте пак съм аз. Вече почти месец изпълнявам тази програма Първи стъпки във фитнеса - 3 пъти седмично и вече смятам да я сменям и искам да ви попитам с какво да я сменя? пак с някоя такава но коя, а за съжаление кила не съм качил - все съм си толкова

30.06.11
22:32

Ето ти една примерна програмка от мен. Пак 3 дни в седмицата. Прави по 2 серии един месец и после мини по 3 ако искаш.

1 вдигане на щанга от лег
2 вдигане на дъмбели от полулег
3 гребане с щанга
4 скрипец
5 сгъване с щанга за бицепс
6 френско или тесен хват за трицепс
7 раменни преси
8 клек с щанга

Мнението беше редактирано от the lone ranger на 30.06.11 22:32.

10

01.07.11
00:19

Щом не качваш - значи не ядеш достатъчно. Проблема не е в тренировката, а в храната ти.

То ясно че трябва и да ям повече но мисълта ми е нали с тази програма трябва да съм 1 месец, като мине месеца с коя да я сменя? препоръчайте някоя от сайта например тази http://www.bb-team.org/workout/1291_kachvayte-masa-vednaga-sled-4-tata-sedmitsa#axzz1OwVCAK3R или тази http://www.bb-team.org/workout/1359_programa-za-obem-v-tri-dni-za-nachinaeshti#axzz1R1SEPHKZ

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1