Тренировъчна програма - от ектоморф към мезоморф?

04.07.11
19:35

181см, 60кг на 15 години съм и ектоморф искам да разширя гръдния кош и рамената
по генетика баща ми е мезоморф и е много мускулест а не е тренирал но майка ми е ектоморф и аз така
трудно качвам килограми седя само по 60
Напоследък имам доста голям резултат със увеличаване на гръдния кош и рамената но ми трябва да знам някакви упражнения защото програма за това във сайта няма ?
за 4 месеца резултати
ръст 179-181
килограми (57-58)—(59-60)
гърди 90-99
ръка 29-30.5
а китка все е 16

Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 04.07.11 19:42.

Програма няма, защото е безпредметно да се коментира реална тренировъчна методика за промяна на генетичните ти заложби. Ти си в такава възраст, че процесът на “разширяване” следва да се явява естествен на този етап.

04.07.11
19:47

мх добре а това че качвам много трудно а свалям лесно само за мазнините ли се отнася или и за чистата мускулна маса

04.07.11
20:10

e всеки не е добър за какъвто иска спорт мене много ме търсиха за лека атлетика да скачам че минавах 2 и половина метра ама не ме интересува това просто :D

Мнението беше редактирано от Слави NoName на 04.07.11 20:10.

казано от Слави NoName на 04.07.11, 19:47:

мх добре а това че качвам много трудно а свалям лесно само за мазнините ли се отнася или и за чистата мускулна маса

Дано не бъркам, но се отнася за мускулната маса. Ектоморфите трудно я трупат, а при невнимание лесно я губят.

04.07.11
20:57

аз ако продължавам да разта така ще стана мезоморф  :D

Външността не е толкова определяща, особено при трениращ човек. Дали си ектоморф, мезоморф или ендоморф си е генетично, а това се определя по специални начини от обучени хора. Не съм запознат как точно. Това, че с тренировки можеш да се превъплатиш в мезоморф, това ще е само на външен вид. По “душа” ще си останеш ектоморф.

ПС: Ето една тема, която разисквахме наскоро и може да ти е интересна.

Поздрави!

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 04.07.11 21:03.

04.07.11
21:34

ектоморфите са много умни да сте виждали дебел учен само кокали са :D а аз не сам чист ектоморф а по характер съм между 3 те вида от най доброто :D видовете тяло определят и видове психика който не го знае

04.07.11
21:39

Пич тренирай си и т’ва е, радвай се, че не си ендоморф като мен. Ти си баш ектоморф, висок и тънък, солетка, да трудно качваш, но чисто и често си позволяваш да чийтваш, кво повече искаш? Е да.. и аз исках да съм мезо уви ..

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1