Тренировъчната програма на Брад Пит за Боен Клуб

03.07.11
20:43

Здравейте, казвам се Стефан и съм нов във форума. Нека първо дам малко информация за себе си - преди седмица направих 17 години, висок съм 181см и в момента тежа 68кг.  Преди година ходих често на лостове, но всичко е позаглъхнало до сега. Последните 2 месеца съм изгубил към 3кг, може би защото спортувам активно, но не се храня добре - тенис, волейбол, колоездене и др. Толкова за физическото ми състояние, а ето ги и целите:
От заглавието сигурно се досещате, че се целя в тялото на Брад Пит от 99та. Мисля че имам неговото телосложение и метаболизъм и за това намирам тази програма продходяща http://www.sixpacknow.com/brad_pitt_abs_workout.html
Цялата информация за режима - хранене, повторения, почивки може да намерите в линка.
Държа да отбележа, че:
1. нямам възможност за никакви хранителни добавки освен витамини Doppelherz. Цената им е 10лв и има 30 таблетки -> за 30 дни.
2. мога да спазвам диетата около 80-90%

Сега имам няколко въпроса:
1. Подходяща ли е програмата за мен?
2. Трябва ли да се правят промени по нея и какви?
3. Пише, че на ден Брад е ял 3-4 пъти протеинов шейк.  Може ли да ми обясните каква точно е разликата в видовете шейкове, които са показани и как мога да ги приготвя БЕЗ добавки? Единствения протеинов шейк който съм правил е 2 банана, 3 сурови яйца, 1 лъжица мед, 120гр извара, Nesquick за вкус  и заливам с мляко, докато всичко не се получи 1 литър. Ще свърши ли работа този за всичките ползвания? Колко литра трябва да правя, че да стигне за 1 ден?
4. Какви бавни белтъци мога да консумирам преди лягане? Кои храни съдържат бавноразграждащ се белтък? 
5. Кога и по колко да взимам витамините?

Поздрави, Стефан.

Н

03.07.11
21:10

Я дай да те видим :D

03.07.11
21:23

Поради липса на снимки мога да кача само тази. Не съм удебелявал нищо, само си играх със светлините, оригинала е изтрит... Правена е преди 6-7 месеца.

Мнението беше редактирано от Stefan Videnov на 03.07.11 21:24.

03.07.11
21:24

Не трябва да правиш програмата на Брад Пит, за да станеш като Брад Пит.
Трябва да си Брад Пит, за да правиш програмата на Брад Пит.

1. 2. Направи програмата на Стефан Виденов.
3.http://www.bb-team.org/forums/viewthread/28223
4.Извара. Примерно.
5.Сутрин със закуската. Трябва да пише някъде по кутията.

казано от Stefan Videnov на 03.07.11, 20:43:

...
2. мога да спазвам диетата около 80-90%
...

?!? Това как го изчисли? :)

03.07.11
21:35

^ С калкулатор xD . Просто прецених, че на около 10 хранения 1-2 няма да са точно както е написано.

03.07.11
21:44

казано от Stefan Videnov на 03.07.11, 21:35:

^ С калкулатор xD . Просто прецених, че на около 10 хранения 1-2 няма да са точно както е написано.

Не си на неговите години.
Не си с неговото тегло.
Не ползваш неговото черво.
Не си със същата физическа активност.
Не знаеш Анджелина Джоли дали хърка докато спи.
Просто няма смисъл.

П.П. На Джони Деп програмата също не става.

03.07.11
22:08

Не съм му на годините, ок, ще качвам дори по-бързо.
ТОЧНО на неговото тегло съм
Да, но си ползвам своето
..
Кое няма смисъл?
..

Малко се подразних, че като постнах тази програма ти се хвана за това, че е Брад Пит я е ползвал. Ако я бях постнал просто ей така, едва ли щеше да си негативно настроен. Ако приемем, че съм си я направил специално за мен можеш ли да кажеш причини , заради които да не тренирам по нея?

03.07.11
22:08

Че можеш да постигнеш това кльощаво тяло което искаш можеш :) и то много лесно и без никакви добавки :),но няма да е с програмата която си дал :) нито с хранителния режим първо ще трябва да ядеш повече :) после ще трябва да започнеш пак да ходиш на лостовете и то доста активно и протеиновия шейк може да се замести но е изключително гадно за пиене :):Риба тон в собствен сос с портокалов сок в каната миксер и 4 сурови яйца от пъдпъдък и мелиш и пиеш 1 преди и 1 след ама става яко скъпо бананите си остават както и останалите хранения преди лягане 200гр извара аз лично бих сменил и месото с телешко за по-бърз резултат то е по богато на креатин и глутамин.А програмата тряя да е доста по тежка :) ако ще е със собствено тегло ако не отивай във фитнеса и по малко от колоезденето не искаш да изгориш и малкото мускул който ще качиш :)

03.07.11
22:34

Няма смисъл, защото няма универсални програми и диети. Ще трябва сам да намериш кои храни и кои упражнения ти се отразяват най-добре. Можеш да се водиш по този хранителен режим (какво и кога яде), но не и да го копираш. Същото е и с упражненията.
Негативно настроен съм към ползването “на готово”. Извинявай, ако съм те подразнил. (Въздържах се до колкото можех :))
Не мога да приема, че си я направил специално за теб. Единственият и огромен недостатък е, че (най-вероятно) не отговаря на Твоите нужди и цели. Нищо не пречи да видиш как ще ти се отрази, просто аз не бих го направил.

03.07.11
23:53

казано от ЛюбенК на 03.07.11, 22:34:

Няма смисъл, защото няма универсални програми и диети. Ще трябва сам да намериш кои храни и кои упражнения ти се отразяват най-добре. Можеш да се водиш по този хранителен режим (какво и кога яде), но не и да го копираш. Същото е и с упражненията.
Негативно настроен съм към ползването “на готово”. Извинявай, ако съм те подразнил. (Въздържах се до колкото можех :))
Не мога да приема, че си я направил специално за теб. Единственият и огромен недостатък е, че (най-вероятно) не отговаря на Твоите нужди и цели. Нищо не пречи да видиш как ще ти се отрази, просто аз не бих го направил.

Бих искал да те попитам какво би направил ти, ако сега започваш да тренираш сериозно?

Извинявай и аз, ако съм реагирал остро.

казано от Филип Буцев на 03.07.11, 22:08:

Че можеш да постигнеш това кльощаво тяло което искаш можеш :) и то много лесно и без никакви добавки :),но няма да е с програмата която си дал :) нито с хранителния режим първо ще трябва да ядеш повече :) после ще трябва да започнеш пак да ходиш на лостовете и то доста активно и протеиновия шейк може да се замести но е изключително гадно за пиене :):Риба тон в собствен сос с портокалов сок в каната миксер и 4 сурови яйца от пъдпъдък и мелиш и пиеш 1 преди и 1 след ама става яко скъпо бананите си остават както и останалите хранения преди лягане 200гр извара аз лично бих сменил и месото с телешко за по-бърз резултат то е по богато на креатин и глутамин.А програмата тряя да е доста по тежка :) ако ще е със собствено тегло ако не отивай във фитнеса и по малко от колоезденето не искаш да изгориш и малкото мускул който ще качиш :)

Не разбрах няколко неща от поста ти? Щом ще ходя на фитнес 4 пъти седмично, защо пак да трябва да ходя на лостове?
Защо да качвам малко мускул като имам 7 хранения и по 6 дни за почивка на мускулна група?
Защо да го изгоря, като ще се хидратирам непрекъснато?

Красивото тяло се постига чрез релеф, а не маса

Мерси за идеите за шейковете. :)

Мнението беше редактирано от Stefan Videnov на 03.07.11 23:54.

04.07.11
00:11

Веднага ти отговарям :
1во-Или ходи на лостове и тренирай здраво или във фитнеса едно от 2те :)
2ро-Ти ако ходиш на фитнес ще си начинаещ тоест не трябва да тренираш мускулните групи по отделно а заедно поне 2 месеца
3то-хидратирането и изгарянето са малко различни неща ,тоест като правиш кардио по този пенсионерски начин тялото ти гледа да развие белите дробове и бавните мускулни влакна за да може да поддържа темпото на което тичаш дълго време 1во като развива белия дроб дърпа от ММ за да му е по лесно и да не изтласква толкова кръв кръв към мускулите 2ро бавните мускулни влакна не са обемни сравни маратонец с спринтьор ти от кой искаш да си :) ,за да не гориш мускул трябва да се храниш правилно да приемаш БЦАА тоест варени яйца може и сурови от пъдпъдък сутрин преди кардиото 4 броя :) или варени кокоши 2 яйца преди кардиото.

4то-Много си прав красиво тяло се постига чрез релеф не чрез маса,НО релеф се постига чрез маса :) така че прави си сметка :)

А за шейковете Моля :)

04.07.11
00:48

Току що, ровейки се в интернет, открих още един сайт, в който имаше същата програма. Разликата беше, че има дадени килограми и серии И точно това, за което обърна внимание - кардиото.

Пишеше че БП е правил петък и събота по 1 час кардио със по 80-90% MHR, което на мен ми се струва почти чудовищно. Знам, че даденото в по-горния линк е малко ( дори ако не се лъжа пишеше, че може и да се ходи) и за това ще опитам нещо средно м/у двете.

Маратонистите и триатлонистите имат малко мускулна маса поради 2 пречини - 1. огромното количество кардио след дехидратация  и изгаряне на въглехидратите започва да изгаря белтъчна мускулна тъкан и 2. мускулите биват претренирани и за това не се събира мускулна тъкан.

Не съм баш начинаещ, ходил съм и преди да тренирам, но не сериозно..

Мерси за полезната информация, поздрави!

Мнението беше редактирано от Stefan Videnov на 04.07.11 00:50.

04.07.11
12:53

пропускаш една малка подробност - Брад Пит сигурно има личен треньор и диетолог. т.е. треньора съставя дадена програма и след това следи как тялото на БП реагира на нея и съответно нанася промени там където е необходимо. това което четеш вероятно е крайния вариант и той е пригоден точно към тялото на БП. за теб е по добре да почнеш от някоя програма за начинаещи и постепенно да я нагаждаш към ТВОЕТО тяло.
а и до колкото бях чела точно за БП за филма “боен клуб” целта е била той да е по изчистен от мазнини и така да изглежда по добре на екрана. всичко, което виждаш на екрана е направено с цел да заблуди обикновения човек.

04.07.11
13:39

Сега видях снимката. Ами ти си имаш релеф, но ако тва наричаш красиво? Красивия релеф на кокалите и малките ти абдоминални мускулченца? Съжалявам брато, релеф на 80 кила маса, може,и нагоре разбира се, на кокали и баба ми може да направи релеф.

04.07.11
21:54

казано от Stefan Videnov на 03.07.11, 23:53:

Бих искал да те попитам какво би направил ти, ако сега започваш да тренираш сериозно?

Още не съм започнал да тренирам “сериозно”. Имам други цели. Но тъй като наистина смятам да започна, ще ти кажа какво смятам да направя.
Ще науча много добре техниката на клека, мъртвата тяга и може би лежанката (ще има трето упражнение, но може да е друго). Ще правя само тези упражнения плюс различни видове набирания, лицеви и повдигане на краката от вис. Може би и някое упражнение за прасец и планкове.
Ще се стремя да ям достатъчно и качествена храна (възможно най-малко докосвана от човешки ръце (обработвана) и със съдържание не повече от 2-3 съставки).
Ще се усмихвам.

Не виждам това с какво ще ти помогне. Опитвай се да разбереш не кой какво прави, а кой какво, ЗАЩО прави. Пробвай го и ти и виж какъв е ефекта. Никой не може да ти каже прави това и ще стане онова. Има примерни тренировъчни програми и хранителни режими, но те са само илюстрация на принципа по който работят. Можеш да си избереш такъв и с времето да го нагодиш към себе си или да го смениш.

Съветвам те да проверяваш всяко нещо, което си “чул от някъде” или прочиташ за първи път. (Това не е по темата (може би) просто исках да го напиша)

04.07.11
22:15

Не знам дали самият Брад Пит го беше казвал в някакво интервю (съмнявам се малко, че е бил той всъщност), но тъжното е че физиката му във филма е само една малка част от огромното количество послания и препратки във филма, а впоследствие се превърна в нещо като хит и всички искаха такава.
Което е точно обратното на това, което филма има предвид, но това така или иначе е един от най-дълбоките филми евър и същевременно може би най-малко схванатия от 99% от гледалите го :D
Просто отбелязвам парадокса, иначе за такава физика яж и не се претоварвай в залата.

04.07.11
22:16

Тея програми на Пит и спартанските и прочие,всичките са били на толкова много стероиди,че просто възстановяването-невъзможно.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1