Даммм...тренировките на стадиона са чудесни, само че май пак ще се наложи рязко да огранича скачането на въже :( - страшно ми скапва долната част на гръбнака, и отново се опитва някаква болка да ми напомни за себе си. По същата логика и бягането не е от най-добрите идеи, но за сега няма да го изключвам, и без това не бягам на дълги разстояния.
Стефчев ;) , не е ирония, а чистата истина...това, че звучи иронично, не е моя вина. :D Толкова много хора да се докарат доброволно до положение, в което заприличват на карикатури, ами не мога да преценя дали е безумно смешно или брутално трагично, но във всеки случай не е нормално.
Понеделник, 04.07
Виняса йога - ок.50 мин (без обърнати) - доста “дървена” се усещах днес, вероятно заради многото лежане вчера :D
Тренировка:
30:30 сек (без интервал за почивка), 6 кръга:
A1: lat pulldown @35kg
A2: mountain climber
B1: one arm DB row - right @12,5kg
B2: one arm DB row - left @12,6kg
B3: lateral raises @2x5kg
C1:prison get up
C2: rear lateral raises @2x5kg (alternating hands)
C3: lunge push ups (модифицирано от к-са на Тара)
D1: bacward lunge (първите 2 серии с 15 кг, вторите 2 - без тежест)
D2: one leg crab turnover
D3: hop оut push ups (трябва да го преименувам на wrist breaker :D )
Отново се събудих без намерение за тренировка, и отново добре се получи :)
Храна:
08.30 - диня
10.30 - кайсии
12.00 - пъпеш
13.30 - краставица, домат, панирано (в оризово брашно*, без яйце, в кокосово масло*) тофу (ок.250 гр); сурови ядкови бонбони*, които дори не изчаках да се изстудят и стегнат в хладилника (giggle)
04.07.11
14:12
Ммм и аз много харесвам тези бонбони...даже планирам сега да го приготвя
Тръгвам да издирвам тахан :)
Моите днес бяха без тахан, слагам каквото имам налично в момента и все се получават вкусни :)
ооо, чудо!! Днешният ден трябва да влезне в историята! Най-накрая са ми поправили кухненския робот, тоест и аз отново ще мога да си забърквам любимите вкуснотийки - демек всякакви смутита и особено гореспоменатите ядкови бонбони. Ооо,щастиеееее :-))))
p.s. - Сори за спама, Марги. Но някак си се въодушевих след като в разстояние на 5 минути те прочетох и после дойде новината :-))
Мнението беше редактирано от Marty Sun на 04.07.11 14:37.
Въобще не се извинявай. :)
Искрено се радвам за робота ти. Аз май за сладките съм станала почти изцяло зависима от него. :) Ако можех да го науча и сам да оформя бонбоните и да ги охлажда по-бързо, щеше да е още по-добре :D
...и останалата храна за деня:
16.30 - диня
18.30 - 3 корнишона, домат; елда* със стафиди и кафява захар
Вторник, 05.07
Движение:
Виняса йога - 45 мин (без обърнати)
Храна:
11.30 - кайсии
12.30 - домат, пресни картофки на пара с оризово масло, копър и хималайска сол*; остатъка от вчерашните бонбони от кашу*
14.30 - праскови
16.00 - опит за приготвяне на фъстъчени бонбони* с подръчни материали и два-три за дегустация...експеримента се оказа неуспешен и останалите отпътуваха към контейнера
17.30 - салата от зеле с галангал и оризово масло; панирано тофу (отново без яйце, в оризово брашно и кокосово масло*) с тай къри; и тъй като останах без домашни бонбони за десерт, отскочих до магазина за сусамки
по-късно - праскови или кайсии
http://www.youtube.com/watch?v=OpIxrIzBJqk&feature=related
Всеки път като я гледам, много ме радва :)
Време беше да го осъдят за това, което продава: http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=3939731
Предполагам доста хора биха изпаднали в шок. Лично имам познати, които още в началото на “бума” на Дюкановата диета ме гледаха невярващо и с насмешка, като им разправях колко престъпно нездравословна е. :)
Мнението беше редактирано от Margi на 06.07.11 12:00.
казано от Margaritka на 06.07.11, 11:40:
Време беше да го осъдят за това, което продава: http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=3939731
Предполагам доста хора биха изпаднали в шок. Лично имам познати, които още в началото на “бума” на Дюкановата диета ме гледаха невярващо и с насмешка, като им разправях колко престъпно нездравословна е. :)
те само са го осъдили, защото не е имал право да завежда дело за клевета.
офф. толкова ли е трудно хората да разберат че ако ядат нормално и се движат малко повече и кг, и здравето им ще са ок. не са необходими драстични режими и диети. аз като кажа на някой “ходи пеша повече” и ме гледа като полезно изкопаемо. вече си мисля, че нещо в мен не е в ред.
Сряда, 06.07
Започвам с храната, защото и денят ми мина на обратно ;)
Събудих се гладна (което е нещо крайно нетипично за мен) към 7 часа. Лошо, че гладът ми беше отново за боклуци, при това млечни. Вече започвам да му отървам края и се ядосвам на себе си. Миналата седмица ме оправда ПМС, сега трябва да е СМС :D
...та рано сутринта замезих с препечени пълнозърнести сухари с кашкавал, обилно количество сладолед и вафли...след това ядох кайсии през целия ден - сигурно има кило и половина.
Движение:
Естествено, след обилно похапване рано сутринта не ми беше до тренировки, така че ги отложих за късния следобед.
Дъжда ми провали плановете за тренировка на стадиона, така че реших пак да се пробвам с комплекса на Тара. Този път таймера показа 13.20 мин. Вярно, че на едното упражнение малко чийтнах (спестих си две-три лицеви опори), ама чак пък с 5 минути да подобря времето...отдавам го на вафлите :D :D :D
Почти веднага след тренировката - Виняса, малко по-раздвижена от обикновено, с по-сложни комбинации от асани. Не успях обаче да си направя балансите на ръце, защото вече се лееше пот от мен, и съответно беше доста хлъзгаво за да се закрепя :D За сметка на това пък, имаше доста “пауни”, там пък, точно заради по-добро приплъзване претъркулването до “кобра” се получи доста по-добро от обичайното :) но и там заради “дървения”си кръст не мога да отпусна краката надолу :(
Четвъртък, 07.07
Движение:
Виняса йога - близо час
Тренировка:
400 м бягане
100 м ходещи напади
400 м бягане
30 хинду лицеви опори (идеята беше за 50, но неуспешно :( )
400 м бягане
100 (на всяка страна) планинско катерене
400 м бягане
10 (на всяка страна) бърпи с преобръщане и ритник (к-са на Тара)
400 м бягане
20 ходещи лицеви опори (отново от к-са на Тара)
Общо за 24.03 мин
Храна:
11.30 - диня
13.30 - кайсии
14.30 - диня
(общо количество плодове за деня - над 1.5 кг)
17.00 - салата от зеле с галангал и тофу в кокосово масло; крем от авокадо, какао*, стафиди, малко мед*; ок. 70 гр кашу; и за да съм в тон с деня на шоколада - доволно количество шоколадов сладолед :P
20.00 - още кайсии
Мнението беше редактирано от Margi на 07.07.11 20:22.
Петък, 08.07
Движение:
Виняса йога - ок. 50 мин
Тренировка:
400 м бягане
100 м ходещи напади
400 м бягане
20 ходещи лицеви опори
400 м бягане
100 м ходещи напади
400 м бягане
100 м спринт (малко силно казано след толкова бягане и напади, но беше най-бързото, на което бях способна в момента)
20 хинду бърпита
400 м бягане
50 боксьорски коремни преси
ок. 40 сек стойка на ръце (с опора не една футболна врата :D ; можех и още малко да постоя, обаче слънцето ми печеше точо в очите)
Днешното хранене се изчерпва в скромните два продукта диня и пъпеш, погълнати обаче в съвсем нескромни количества. Не мога да преценя какво е съотношението, но общото количество със сигурност надхвърля 4 кг и предстоят още :) По-късно може да включа и праскови към менюто.
Не ми се мисли обаче за това, колко пъти ще ми се наложи да посетя тоалетната в следващите 12тина часа :D
Деня го пишем “санитарно-хигиенен” включващ промивка на стомашно-чревния тракт. :D
ПП: май трябваше да претегля количествата, може пък да съм поставила рекорд (giggle)
казано от Margaritka на 08.07.11, 17:56:
Днешното хранене се изчерпва в скромните два продукта диня и пъпеш, погълнати обаче в съвсем нескромни количества. Не мога да преценя какво е съотношението, но общото количество със сигурност надхвърля 4 кг и предстоят още :) По-късно може да включа и праскови към менюто.
Не ми се мисли обаче за това, колко пъти ще ми се наложи да посетя тоалетната в следващите 12тина часа :D
Деня го пишем “санитарно-хигиенен” включващ промивка на стомашно-чревния тракт. :D
ПП: май трябваше да претегля количествата, може пък да съм поставила рекорд (giggle)
Диня мога да ям в количества , които изненадват дори и мен. Осообено ако е само динен ден. После наистина се вкарвам в разход с тоалетна хартия и вода от тоалетното казанче :D Скоро смятам да си направя такъв ден
Да, преразхода на тоалетна хартия и вода е факт :D Обаче се чувствам чудесно. След седмица-две пак ще има такъв ден :)
Събота, 09.07
Движение:
Виняса йога - 45 мин
Смятах да се пробвам със спринтовете на Юли, обаче от три последователни дни с тренировки, включващи бягане и напади и какво ли още не, краката ми не са в състояние да понесат и това, така че ги отлагам за малко. :)
Затова пък имаше дълга велоразходка и доста плуване. (sun)
Размисли и страсти:В последно време хората ме изумяват, или аз нещо давам отклонения, или вече се счита за напълно нормално да отидеш на плаж и да си разположиш целия багаж върху хавлията на нищо неподозиращ и плуващ в момента човек. Вече за втори път ми се случва,и не само че не се извиняват за нахалството, а имат наглостта да ми обясняват, че плажа не бил място за почивка, че да се разполага по този начин?!?!?!
Не знам какво да кажа - имам чувството, че живея в Мумбай - няма лично пространство и никакъв усет за такт. Отдавам го на “храната”, която консумират, не знам какво слагат в преработените продукти, но явно влияе зле на мозъка :D
Така...остатъка от днешния ден премина в много ходене и изключително ползотворен шопинг, в резултат на който се сдобих с някои полезни вещи за дома, малко дрешки, нови плавници и маска за гмуркане, от които останах най-щастлива (sun)
Храната:
06.00 - праскова
09.30 - диня
12.00 - салата от домат, краставица, авокадо, зехтин*; домашна сурова халва*, леко подправена с гуарана*
13.30 - около 30 гр сурово кашу с 10тина цели какаови зърна* (открих че двата вкуса изключително добре си пасват и се допълват, освен това комбинацията дава “приливна вълна” от енергия и добро настроение :) )
16.00 - диня, малко пъпеш
18.30 - салата от зеле със зехтин*; тофу, изпечено на новата скара и залято със зехтин* и малко тай къри сос; 2 чаши соево-какаово мляко*
По-късно - праскова
Неделя, 10.07
Движение:
Рано сутринта - http://www.bb-team.org/forums/viewthread/54438
Обаче,както се оказа в последствие, съм променила без да искам дисциплината от 100 м спринт на 80 м (giggle)
След спринтовете: малко интервали - 10:30 сек, 6 кръга от:
А1: plank reptile
A2: mountain climber
A3: knee tuck
B1: push up - elevated hands
B2: push up - regular
B3: push up - elevated feet
B4: boxer crunches
B5: side knee-to-elbow left
B6: side knee-to-elbow right
Малко по-късно около час и половина плуване, гмуркане и др. подобни дейности
Виняса йога - 50 мин
Храна:
09.30 - (много нетипичен час за хранене) 30-тина гр сурово кашу с 10-тина какаови зърна*
12.00 - салата от зеле със зехтин; тофу на скара с тай къри сос; лъжичка и половина сусамов тахан* с лъжичка мед*
14.30 - диня
15.30 - диня
17.30 - днес открих един забравен неразпечатан пакет с китайски спагети от папратов корен*, така че си приготвих от тях със зеле, галангал и зехтин (малко лигави бяха спагетите, но иначе не бяха лоши :) ); кокосов крем* с рожков*, чиа* и мед*
По-късно - какаово-соево мляко*
Мнението беше редактирано от Margi на 10.07.11 17:49.
Понеделник, 11.07
Движение:
Виняса йога - около час
Отново много плуване, днес със следобедно продължение (sun)
Както се очакваше, днес имам напълно обяснима мускулна треска на бедрата, така че тренировка няма да има. От сутрешната йога леко се поразнесе болката, но само за да се върне двойно по-неприятна :D
Храна:
11.30 - 3 корнишона с хималайска сол*; нахут* (незнайно защо, реших предварително да го претегля - оказа се 50 гр. в несварен и сух вид) с целина, зехтин* и хималайска сол*; смлени на ситно какаови зърна* с кокосов крем*, мед* и гуарана*
13.00 - 2 праскови
Аз бързо да вметна, че си ми голямо вдъхновение :) Освен, че проядох тофу, преди малко ометох огромно количество диня, а като се надигна до пазара за ябълки, моркови и цвекло (смятам да се възползвам подобаващо от идващото пълнолуние за едно добро вътрешно почистване), ще си купя и нахут. Подсети ме, че свърши :-) Скоро казвала ли съм ти колко обичам да надничам в дневника ти :-)
казано от Marty Sun на 11.07.11, 14:25:
Аз бързо да вметна, че си ми голямо вдъхновение :) Освен, че проядох тофу, преди малко ометох огромно количество диня, а като се надигна до пазара за ябълки, моркови и цвекло (смятам да се възползвам подобаващо от идващото пълнолуние за едно добро вътрешно почистване), ще си купя и нахут. Подсети ме, че свърши :-) Скоро казвала ли съм ти колко обичам да надничам в дневника ти :-)
Благодаря :)
Моят динен ден съвпадна (умишлено :) ) с първата четвърт на луната, и смятам поне до края на лятото да се възползвам от лунните фази за разтоварващи дни, тъй като ми определено ми действат положително (особено на психиката). :) Така че и аз съм в очакване на пълнолуние и поредния плодово-зареждащ ден :)
Обожавам нахут и в скоро време смятам да сътворя солидно количество хумус, в чест на “завръщането” на половинката, тъй като и той много си пада по него :D ...е, всеки път критикува, че пак не съм го докарала като арабския, но всичко си изяжда :D :D :D
И аз най-редовно и с интерес следя твоя дневник, така че се надявам да не забягваш за дълго и да ме лишаваш от увлекателно четиво :)
...и така, да се ДОотчета за днес. Прекрасен ден, изпълнен с много слънце и вода...и значително по-малко храна :D Не го отчитам като проблем, това лято за пръв път от няколко години мога да се радвам на почивка, слънце и море едновременно, така че няма да ставам роб на храната си и да изпадам в ужас, ако пропусна да погълна 16-7-8-00 калории, а за сметка на това - да се наслаждавам на всеки един слънчев ден, пък било то и без обяд или вечеря (sun)
по някое време следобед - 2 (giggle) мини кайсии
19.00 - ден, по-голямата част от който прекарана под вода, нямаше как да не завърши с морска вечеря, мой вариант, естествено: салата от малко краставица и значително повече морски спагети*; тофу на скара със зехтин*, хималайска сол* и галангал; ок. 500мл соево мляко*; 2-3 лъжички кокосов крем* с рожков* и мед*
Та това за днес, малко, но от сърце (sun)
Вторник, 12.07
Движение:
Виняса йога - 50 мин
Тренировка (в 11 часа, на стадиона (sweat) )
800 м бягане
100 м ходещи напади
400 м бягане
20 хинду бърпита
400 м бягане
100 (на всеки крак) планинско катерене
100 м напади
20 ходещи лицеви опори
10 (на всяка страна) речешки преобръщания
Всичко това изпълнено в рамките на дългите 26.52 мин
Днес отново е ден с много слънце и много вода, отново в две части (sun)
Храна:
06.00 - 3 кайсии
10.30 - 3 кайсии
12.00 - салата от зеле с магданоз, черен* и кафяв* ориз, зехтин*, хималайска сол*; соев сладолед
Мнението беше редактирано от Margi на 12.07.11 12:43.
...и още малко храна:
14.30 - ок. 400мл соево-какаово мляко*
19.00 - зелена салата с краставица, морски спагети*, зехтин*, галангал, хималайска сол*; тофу на скара с тай къри сос; кокосов крем* с рожков*, чиа*, мед*, една лъжичка соев сладолед
по-късно - праскови
- Завиждам ти за слънцето и водата пък! :-)
- Изумена съм, че имало и соев сладолед. Трябва да се пробва :-)
- Това нещо галангал досега не съм го опитвала. Но пък много обичам джинджифил. Сходни ли са вкусовете?
- За соевия сладолед и аз се изненадах, че го открих. За съжаление, цената му е 2,5 пъти повече от обикновения, а за количествата, в които го консумирам се правръща в крайно неизгодна инвестиция за ежедневна употреба :D
- Галангала е сходен с джинджифила, само че е с по-слабо изразен вкус и лееееко киселее. Иначе го купувам от Пикадили - от рафта с тайландските сосове и подправки. :)
Сряда, 13.07
Движение:
Виняса йога - 50 мин
Тренировка:
50 prison get up (за загрявка)
Интервали (без почивка) 30:30 сек, 6 кръга:
A1 lat pulldown @35kg
A2 DB lateral raises @2x5kg
B1 FCT
B2 push up-lunge
B3 barbell bent over row
C1 renegade row @2x10kg
C2 cable crunch @55kg
C3 one leg crab turnover
50 barbell twists
20, 15, 10, 5 - 35kg barbell reverse crunch / boxer ctunches
През деня - обичайните летни дейности
Храна:
11.30 - голяма салата от зеле, копър, домат, нахут*, зехтин*, хималайска сол*; кокосов крем* с чиа*, рожков*, мед* и гуарана*
15.30 - диня
17.30 - зелена салата (ненарязана); тиквички на скара (неовкусени); тофу на скара със зехтин* и хималайска сол*; кокосов крем* с рожков* и мед*; малко соев сладолед
По-късно вероятно диня
Една от най-любимите ми песни!!Понеже не искам да е оффтопик: Колко време киснеш семената от чиа преди да ги консумираш?
Днес слушах, че щял да бъде на Spirit of Bourgas, че се присетих и аз за него. :)
За чиата: Докато станат на желе :) - около 10-15, максимум 20 минути (не че нещо ще им стане ако киснат повече, но обикновено забравям да ги накисна предварително (wasntme) )
Да се отчета какви ги върших днес:
Четвъртък, 14.07
Движение:
Виняса йога - 60 мин (днес разнообразих малко с Агни намаскар - голям зор, много пот се изля :D )
Тренировка:
Интервали 30:30 (отново без почивка) сек, в 6 кръга:
A1: cable row @35kg
A2: barbell shoulder press
A3: hip thrusts
B1: one arm DB row @10kg right
B2: one arm DB row @10kg left
B3: DB burpee-row @2x7.5kg
C1: bent over lateral raise @2x5kg
C2: dive bombers
C3: crab toe touch
...и малко интервална изометрия:
D1: elbow plank
D2: front plank
D3: side plank left
D4: side plank right
D5: side half lotus plank left
D6: side half lotus plank right
D7: superman plank left
D8: superman plank right
D9, D11: elbow plank
D10, D12: front plank
Така написана тренировката изглежда ужасно дълга, а всъщност ми отне около 35 мин с почижките между A, B, C и D.
Храна:
06.00 - изстуден зелен чай* с розов цвят* и мед*
10.30 - кайсии
11.30 - тиквички на скара (неовкусени) с хумус*; соев сладолед с малко мед* и повече гуарана*
14.30 - (веднага след тренировка) около литър домашно virgin mojito (с мед*)
16.00 - диня
Вечерята планувам да е салата от зеле с магданоз и зехтин*; пресни картофки на пара с копър и зехтин*; кокосов крем* с рожков* и мед*
В малко по-късните часове - още кайсии или соево мляко*
...И една новина, която ме развесели невероятно много: http://www.btv.bg/news/liubopitno/story/1419482894-Snimka_za_shofyorska_knijka_s_gevgir_na_glavata.html
Мнението беше редактирано от Margi на 14.07.11 15:58.
Тренировката звучи чудесно. И оооооо.. направила си хумус! :-) Отивам да накисна нахут пък!
Спагетеното чудовище още ме кара да избухвам в смях :-)))))
Мдааа...хубава тренировка се получи, и много пот се проля...отново :D
В приготвянето на хумуса малко по малко задобрявам, но има още какво да се желае. :)
Петък, 15.07
Днес се очертава скучен ден и откъм движение, и откъм храна:
Сутринта си започна традиционно с едночасова Виняса (отново с екстри :) ), тренировка няма да има днес, имаше и плуване, но по-малко от обикновено.
Тъй като е пълнолуние, храната ще е дини, пъпеши, кайсии и праскови в големи количества. :)
Предстои и неприятна среща със зъболекар. :(
Мнението беше редактирано от Margi на 15.07.11 17:25.
Събота, 16.07
Движение:
Виняса йога - 60 мин
Доста плуване (открих, че стойката на ръце е в пъти по-приятна (и лесна) под водата :) )
Два пъти изкачване и два пъти слизане на стълбичките под делфинариума
Следобедна тренировка (в последно време май всичките станаха следобедни ;) ):
Интервали без почивка 30:30 сек, 6 кръга от:
A1: sumo dead lift-high pull @20 kg
A2: barbell shoulder press 20kg
A3: mountain climber
B1: DB push up-row
B2: DB renegade row
B3: dive bombers, които след втория кръг станаха хинду лицеви опори
C1: lat pulldown @35kg
C2: lateral raises @2x5kg
C3: one legged crab turnover
D1: prison get up
D2: hip thrusts
D3: boxer crunches
Бонус упражнение ;) : изолации за задно рамо в 3 серии
Отново изглежда дълго, но е около 35 минути с почивките.
Открих нова зала до вкъщи, която повече ми допадна от другата, още повече след като ми предложиха да си купя студентска карта :D :D :D Трябваше да го почерпя един протеинов шейк момчето :)
Храна:
06.00 - диня
09.00 - кайсии
10.00 - кайсии
12.00 - салата от зеле, целина, зехтин*, хималайска сол*; нахут* (inlove) със зехтин*, магданоз и хималайска сол*; сурова домашна халва* със стафиди размер XXL :D
13.30 - 14.15 - кратка, но сладка дрямка :) преди тренировка
16.30 - диня
18.00 - тиквички на скара със сос от соева сметана*, чесън, копър, черен пипер, хималайска сол*, зехтин*; тофу на скара със зехтин* и х. сол*; кокосов крем* с мед* и рожков*
по-късно - соево мляко* (получи се вечер посветена изцяло на соята :D )
Мнението беше редактирано от Margi на 16.07.11 18:15.
Ето и песен изцяло в тона на днешната тренировка (не по отношение на полуголите жени, а заглавието :D :D )
казано от Margaritka на 16.07.11, 18:12:
Събота, 16.07
Движение:
Виняса йога - 60 мин
Доста плуване (открих, че стойката на ръце е в пъти по-приятна (и лесна) под водата :) )
Два пъти изкачване и два пъти слизане на стълбичките под делфинариума
)
ехе това ми е любимата стойка. Правя 5 кълбета под вода, заради синузита и после стойка на ръце. И стълбите много ги “обичам” , особено на изкачване, когато не можеш да пипнеш парапета от жега. Марги в колко часа ходиш на плаж, пак сме се разминали?
Старая се към 8 да съм там, после става голяма навалица и е ужасно горещо. Бях сменила плажа, но заради приятеля ми и стълбите пак ще походя там :)