Мнение за 5 дневна програма.

04.07.11
17:22

Здравайте.Направих си 5 дневна програма и искам да изкажете мнение за нея,ако требва нещо да се коригира.

ден 1 Трицепс

изтласкване на щанга с тесен хват от лег
трицепсово разгъване с дъмбели от лег
кик-бек
кофички

ден 2 Бицепс и Предмишница

бицепсово сгъване с щанга
бицепсово сгъване с дъмбели
бицепсово сгъване с дъмбели от наклонен седеж
сгъване за предмишници с щанга

ден 3 Рамо

раменни преси с щанга пред/зад врата
повдигане на щанга до брадата
разтваране на раце в страни
дълбоки раменни преси с пудовка

ден 4 Почивка

ден 5 Гърди

повдигане на щанга от лег
флайс
пулоувър
флайс с обратен наклон(долни гърди)

ден 6 Гръб и Трапец

набиране
гребане с щанга
едностранно гребане с дъмбел
мечка
трапецовидно повдигане

ден 7 Почивка

Всички упражниния са по 4 серий като първа и втора серия са с мах килограми-6 повторения,трета серия е 8-10 повторения,а последната е супер серия 15+ повторения.
Целта е качване на ММ и релеф

Сега сте вие—>

04.07.11
17:42

Така, за трицепса са ти достатъчни и 3 упражнения по 3 серий, същото е и за бицепса!
За гърдите, не ти трябват 2 флайса, вместо единия сложи горна лежанка(примерно) и вместо пуловера нещо друго по-тежко (флайса и пуловера само разтягат мускула, от тях няма да направиш масата, която желаеш)
За раменете вместо последното, по-добре прави задно рамо :)
За гърба не ти трябва и гребна с щанга и с дъмбел, вмето с дъмбел прави нещо друго
Това е мнението ми, ако някой има по-добро предложение... нека го сподели :)

Мнението беше редактирано от Юли на 04.07.11 17:45.

Има 2 варианта да коментираме програмата:
- ти си на снимката на аватара ти
- гадатели сме
И трети - да се опитаме по дадената програма да ти направил профил, както профайлърите работят в полицията. Ето какво би било моето предположение:
Ти си с дългогодишен стаж в силовия трибой. Мускулите от кръста надолу са ти релефни, огромни и, което е най-хубавото, генетично ти вървят и си стоят нацепени с месеци дори и ако не ги тренираш. Което си пробвал сам и си се убедил, че няколко серии мечка са достатъчни на цялата ти долна част да седи готова за състезание по културизъм. Ръцете и долната част на гърдите ти имат нужда от маса, както и отделни части на гърба. За сметка на това раменете са ти като гюлета, а трапецът също като долната ти част е перфектен и постоянен. Представям си те някъде с 10кг над ръста - 100 и 10% телесни мазнини.

Мнението беше редактирано от Юлиян Тодоров на 04.07.11 17:47.

04.07.11
18:23

Така...незнаех че има значение -21 години,височина 175см,76кг. Мазнините нз колко % са :)
Целта на тренировките ми са масивни раце и рамене.Целта при гърдите е релеф-не маса.

Мнението беше редактирано от VaN на 04.07.11 20:58.

04.07.11
18:26

Стаж година и половина.Предишната ми програма беше две мускулни групи на ден и тренирах през ден.Но с тази програма целя да мога да натоваря всяка мускулна група максимално.
Примерно по старата програма тренирах бицепс и трицепс в един ден и след упражненията за бицепса нямах толкова сила и енергия за трицепса....разбирате за какво говоря :)

05.07.11
14:14

И 5 дневната програма по-добра ли е за качване на ММ от 3 дневната(по 2 мускулни групи на ден) ?

05.07.11
18:50

Ами, няма значение, зависи от храненто ти :)

06.07.11
12:37

А почивката(възтановяването) няма ли значение ?

06.07.11
12:44

Има, но храненето е най-важното! Ако то ти е както трябва, ще се възстановяваш и при 3-дневна и при 5-дневна! Аз лично бих си избрал някаква 4-дневна (в моя случай направил) :) Никога не съм тренирал 5 пъти в седмицата... Но пробвай и ще видиш, кое ти приляга най-добре! Успех!

Мнението беше редактирано от Юли на 06.07.11 12:45.

06.07.11
12:59

За нищо не става тая програма, вземи си избери някоя от сайта.Иначе, краката ти предполаагм, са такива каквито ги описа Юли, затова не ги тренираш,нали така?

06.07.11
13:20

казано от Rikoo на 06.07.11, 12:59:

За нищо не става тая програма, вземи си избери някоя от сайта.Иначе, краката ти предполаагм, са такива каквито ги описа Юли, затова не ги тренираш,нали така?

Само момчето над твоя пост написа смислено мнение по темата.Щом не съм писъл крака значи че не мисля да им отделям специялно внимание.Нищо не ми пречи 1-2 дена в седмицата да си клекна по 100-тина пъти + това всеки ден карам колело(и то не малко) което е достатъчно за краката ми!
Отговорихте на всичко друго,но не и на това от което се интересувах.Може да се изтрие темата!

Ок, пич, как да ти помогнем, като ти ни пречиш да го направим?
Нека ти помогна да ни помогнеш:
- има ли значение какви тежести използваш?
- има ли значение колко почиваш между сериите?
- сигурен ли си, че си от генетично надарените с подходяща хормонална среда и вид мускули, за да растеш без да пипаш долната половина на тялото?
- ако 100 клека са достатъчни за краката защо всички мъже не сме с една огромна предмишница и една нормална?
- сигурен ли си, че тялото ти гледа колко пъти седмично си тренирал мускул и тогава решава дали да му увеличи мускулната маса? Защото на земляните телата работят по далеч по-различен начин...

TO

06.07.11
13:46

Явно не ти харесват мненията просто...А те са съвсем правилни...Това което си написал е глупаво...1диния ден трицепс с 4 упр другия бицепс пак с 4 упр......... Направи си 4тиридневен сплит като ти е мерак да тренираш повече от 3 пъти.Примерно гърди,рамене,бицепс и трицепс,гръб и трапец...Щом нещеш крака си е твоя работа...Ако нямаш добро хранене няма да се възтановяваш добре и 4-5 тренировки в седмицата с нищо няма да ти помогнат.

06.07.11
14:19

Тази програма ми допада. Аз бих променил само последователност: Гърди, бицепс,трицепс,гръб, рамо.
Просто мисля, че е добре да раздалечиш големите мускулни групи -:)
За ММ от особенно значение е добрия хранителен режим. Помисли го тъка 2 часа смятене и добър постоянен напредък за години напред или спестяваш двата часа и години тренировки брз искания ефект -:)

Успех -:) Програмата е супер, щом трнираш краката с каране на колело право спринтове с него.-:)

06.07.11
14:24

Вижте сега,до сега тренирах така:
Ден 1 бицепс трицепс предмишница
Ден 2 бързо ходене(1км) крос (1км) каране на колело по стръмен горски път (1час около 6-7км) + 3 серий коремни преси (50-40-30 повторения)
Ден 3 гръб трапец
Ден 4 същото като ден 2
Ден 5 рамо гърди
Ден 6 като ден 2
Ден 7 почивка
Та исках да сваля някое друго кило....така и стана,от тук нататак искам да кача ММ в рацете и раменете...гърдите ще ги тренирам с леко и много повторения(имам още да чистя от тях) а гърба....целта при него ми е да почна да се набирам(защото сега ми е адски трудно)
Програмата ми е направена така с цел да мога да натоваря максимално рацете(защото ако ги тренирам в един ден немога да тренирам втория мускул толкова усилено колкото първия-изтощавам се и нямам толкова сила).
Предложете вие нещо при което бицепс трицепс и рамо да са в отделни дни и ще ми помогнете.

Аз се отказвам да помогна на човек, за който как се тренира (темпо, % от макса и т.н.) няма никакво значение, а само времевото разстояние между отделните тренировки...

06.07.11
14:37

Тая тема става много интересна. Ще я следя.
Интересно ми е как ще качваш ММ на едни часи, а на друи ще сваляш и орелефяваш.
Ако някой го е измислил, ще го приложа веднага и аз.
Аз лично незнам как става за това не искам да давам предложения.

Ще ми е интересен отговора на тренерите от форума. Ще следя и ще попивам-:)

06.07.11
17:59

Ето тази програма аз съм си я измислял и при мен вървеше, ако искаш я пробвай...
1.Понн-почивка
2.Вторник-гърди
3.Сряда-почивка
4.Четвърътк-гръб, рамо и трапец
5.Петък-Почивка
6.Събота-бицепс, трицепс и предмишница
7.Неделя-почивка
Така, краката ги правех в един от почивните дни (всеки път различно)! Същото е и за корема! Даже по едно време краката ги тренирах 1 път на 2 седмици...

АЧ

06.07.11
18:46

Не съм фитнесджия, но знам, че в началото от седмицата - първите дни, се тренират големите мускулни групи - гръб, гърди, крака. След тях вече малките. Имай го в предвид :)

06.07.11
19:26

Личи си, че не си фитнесджия, защото не си разбрал :) Голяма група преди малка важи само, ако са в една тренировка, иначе няма значение. Някои казват да слагаш изоставащите групи в началото на седмицата, но при всеки е различно.

06.07.11
20:20

Един съвет. Откажи се, така не се тренира, а и ми е много интересно, Делфин Димитров пита - как на едно място качваш маса, на друго орелефяваш, на трето сваляш? Как така? Ии, на Юли примера с предмишника кърти, сигурно едната предмишница трябва да ми е 40 сантиметра вече, уви седи си колкото другата. Краката са най-големите ти мускули,а ти не ги тренираш. Накрая ще направим дисбаланс, и както много други ще съжаляваме, че не сме тренирали краченцата а?

07.07.11
17:38

Благодаря на всички за мненията.Програмата остава горе-доло в този вид с леки промени:
1.кофичките се заменят с клек
2.флайса се заменя с коремни преси + още едно упражнение за корем.

Първата седмица ще тренирам така,след това ще преценя дали да събера рацете в един ден.
Само да попитам...има ли някъкъв проблем веднъж да се пренира бицепс+трицепс а следващата седмица трицепс+бицепс?

07.07.11
18:20

Няма проблем, даже ще е добре! Пoпринцип се прави първо по-голямата МГ, но ако ги редуваш, ще е по-добре ;)

07.07.11
18:58

.....

Мнението беше редактирано от VaN на 07.07.11 23:11.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1