06.07.11
21:03
Здравейте :)
Малко инфо за мен - трета година нормално отношение към тренировките и горе-долу прилични резултати. В началото карах по кръгова, после билдърски сплит, после почти година 5х5, правил съм на два пъти клек 1 х 20, сега тренирам по едно подобие на сплит. Висок съм 183 см, 91 кг в момента, най-добри постижения досега - лег 1 х 140, клек 1 х 180, конвенционална тяга 1 х 230.
Имам голям търбух, тесни рамене и отвратителна лордоза. Живи и здрави, превъзмогнал съм го. Проблемът ми е, че качвам маса адски трудно и когато стане пропорциите са от рода на о,5 на ръката и 2 на корема. Адски бързо ми расте и в комбинация с лордозата... абе нямам думи. В момента мерките ми са:
корем 93
бедро 61
прасец 39
бицепс 41,5
гръдна 109
Както се вижда, грозна картинка. Изчиствал съм доста добре, но и трудно качената маса си заминава с маста. Да си дойдем на въпроса - тренирам от половин година по един сплит - като на Петко почти - но резултатите ги няма никакви. Имам леко покачване на силата, а откъм маса вече казах по какъв модел раста. Мисля си, че щом нещата не работят, трябва да ги сменя, но се колебая, защото ми е трудно да призная, че това не работи за мен и да се хвърля на друга схема. Все пак всичко сочи, че ще трябва да го направя, така че тук очаквам малко помощ. Във форума има хора, които уважавам безкрайно - надявам се да ударят едно рамо. Засега единственото, което ми се върти в главата, е билдърски сплит тип Сашо Маринов и Iron Freak, които не е зле да хванат да пишат малко в този форум. Храната ще я напиша и нея, яко трябва. Тренирам през ден.
Та така, изплаках си болката, май френдс... чакам ви :)
Хех, кво да кажа аз, като качвам 5 см на корема и 0.5 см на ръката. много си добре даже с тия сантиметър-два на корема, но тва е по-скоро малко спам да се мотивираш така малко ;Д
Клек правя един път в седмицата и ми е ок така, така ще продължавам и занапред. Мисля си за
1-гърди, бицепс
2-гръб, задно рамо
3-почивка
4-рамо, трицепс
5-крака
6-почивка
7-малко набирания, почивка в общи линии
Интересното е, че всички нацепени батки тренират по някакъв такъв начин.
Гледам, че тренираш предимно с малък обем и големи тежести. Поразчупи малко обстановката, пробвай едно 10x10 :D
Интересното е, че всички нацепени батки тренират по някакъв такъв начин. -> То и зобче е имало тук-там :D
Мнението беше редактирано от Lyubomir на 07.07.11 01:03.
Това 10 х 10 ми се вижда скучно извън всякакви разумни предели. Ще разчупя с тотален плажно-билдърски сплит :)
09.07.11
08:06
Ако правилно съм разбрал, досега все си тренирал мускулна група веднъж на 7 дни? Ако е така, защо не опиташ да зачестиш това и да тренираш МГ 2 пъти в седмицата. Един 4 дневен сплит горна/долна част на тялото или пък дърпащи/бутащи. Номера е да видиш дали по-честото натоварване ще има по-голям успех.
Предполагам си запознат с принципа на суперкомпенсацията, но все пак прилагам 2 снимчици. Може просто при теб обема или честотата, с които тренираш да не са подходящи.