06.07.11
13:01
Здравейте на всички. Повали ме лоша настинка/грипче и сам доста отпаднал. Моля, посъветвайте как да се излекувам, защото след 3 дни заминавам на почивка. В момента се лекувам с топли чайове, тайлол хот, греяна ракия, мед и Трахизан, но нещо май няма ефект. По-здрави и благодаря предварително! :)
06.07.11
14:01
за гърлото- 2 лъжици зехтин с захар
Хапвай здраво чесън, ако можеш даже и на обяд.
Вместо трахизана може да си вземеш хрян и през 3-4 часа да си стържеш по малко в една порцеланова чаена чаша, после слагаш една лъжица мед, смесваш ги хубаво и го хапваш.
06.07.11
18:10
Вземи си Citrosept Цъкни тук .
Много хубав имуностимулатор,който е изцяло на билкова основа.
Може да се пие при настинка,а и профилактично.
Много е ефективен,особено при отпадналост.
Тъй,като е много голяма концентрацията на цитруса и горчи адски много мога да ти препоръчам да си вземеш 100% сок от портокал, че да има парченца и два пъти дневно(сутрин и вечер) пий по 1 чаша (200 мл) с между 15 и 20 капки.
Не казвам,че непременно трябва да го пиеш,просто те съветвам. Аз съм го пил в моменти на отпадналост и настинки и ми е помагал.
Поздрави и скорошно оздравяване. :)
казано от Dimzata на 06.07.11, 17:34:
Ракия и чесън. :)
След третата вече няма да ти пука, че си болен :D :D :D
06.07.11
19:10
казано от Николай Георгиев на 06.07.11, 18:10:
Вземи си Citrosept Цъкни тук .
Много хубав имуностимулатор,който е изцяло на билкова основа.
Може да се пие при настинка,а и профилактично.
Много е ефективен,особено при отпадналост.
Тъй,като е много голяма концентрацията на цитруса и горчи адски много мога да ти препоръчам да си вземеш 100% сок от портокал, че да има парченца и два пъти дневно(сутрин и вечер) пий по 1 чаша (200 мл) с между 15 и 20 капки.Не казвам,че непременно трябва да го пиеш,просто те съветвам. Аз съм го пил в моменти на отпадналост и настинки и ми е помагал.
Поздрави и скорошно оздравяване. :)
Майка ми пие такива капки, но просто не ми понасят. Твърде са горчиви. Иначе цял ден дъвча чесън, та чак вътрешностите ми изгоряха. :D Благодаря за съветите на всички. :)
казано от Valdis на 06.07.11, 18:26:
След третата вече няма да ти пука, че си болен :D :D :D
И едно топло шкембенце с чесън да те изпоти хубаво... ухааа :D
Между другото не прекалявай с чесъна, че корем боли после. Добра практика е, като усетиш, че настиваш: пълниш един леген с топла вода, но не вряла, слагаш морска сол в легена, няколко супени лъжици, и си топваш краката в него. И си намяташ одеало или нещо връхно. Доста помага. ;)
07.07.11
00:14
Ми има еднин начин да се оправиш бързо ама е малко гадно.
Купуваш си кисело мляко(от най-евтиното).Купуваш си от аптеката марля.Има едни по-големи,като ги разгънеш стават като шал.Разгъваш надълго,на ширина да можеш да си я увиеш около гърлото.Този”шал”го намокряш с хладка вода и хубаво го изтискваш,да остане влажен.Едната половина я оставяш влажна,а на другата слагаш от киселото мляко.Тази страна с млякото си я слагаш на гърлото леко пристягаш,да не е нито хлабаво,нито стегнато.Отгоре увиваш вълнен шал да се затопли и преспиваш така.Малко ще миришеш на кисело мляко,ама на сутринта ще си кукуряк.И си сложи на едно памуче,ако ти е запушен носа,малко ракия и постой за минута-две така.И се загрявай.Пий терафлу през 2h и за два-три дни си готов.Дано ти помогне.Това с млякото сваля и температура(ако имаш).Бързо възстановяване!
07.07.11
01:47
Ще се пробва. Благодаря! :)
Ми вземи си 1 опаковка Ефизол и смучи по едно на 3-4 часа. За гърлото много помага. Може и някви капки в носа да слагаш.
Абе незнам за вас, аз като имам температура, освен ако не надвиши 40 градуса, никога не правя нищо, на сутринта съм като нов и с нормална температура. Е, вярно през ноща е доста кофти, но се свиква. Не е много по темата, ама гледам някой дигнат съвсем малко температура и ги друсат с лекарства..
Рико, точно по темата си е, отлично мнение. Аз също не ползвам почти никакви лекарства. Аз за гъз (разтегнати ставни връзки или сухожилия), за глава (настинка, хрема, гърло), за ръце и за крака (мускулна треска) само едно лекарство ползвам - АСПИРИН. Друго хапче не съм пил от десетина година и дано да не ми се и налага, де.
винаги има 2 варианта(че и повече):
-греяна ракия( не повече от 2 големи ,че става лошко после :D) и много витамини-плодове , зелечуци и месо.
-аз лично в сряда боледувах и прекарах настинката за 10 часа.- в 11 усетих ,че съм болен- 1 аналгин и яко спане, в 14:00- 1 тайлол хот сън до 16:00. 2 парацетамола и пак сън до 18:00- от там още 1 тайлол хот. и преди да легна още 1 парацетамол. На следващия ден бях на 6 :)
(бтв на 16 съм )
винаги има 2 варианта(че и повече):
-греяна ракия( не повече от 2 големи ,че става лошко после :D) и много витамини-плодове , зелечуци и месо.
-аз лично в сряда боледувах и прекарах настинката за 10 часа.- в 11 усетих ,че съм болен- 1 аналгин и яко спане, в 14:00- 1 тайлол хот сън до 16:00. 2 парацетамола и пак сън до 18:00- от там още 1 тайлол хот. и преди да легна още 1 парацетамол. На следващия ден бях на 6 :)
(бтв на 16 съм )
09.07.11
16:40
То няма лошо да не използваш никакви хапчета,но и бабините илачи помагат доста.Макар,че има някои доста гадни....но на сутринта резултата е на лице.Попринцип греяната ракия е едно от най-старите хомеопатични средства за справяне с настинката,още в началните и фази.Но ако вече се наложи да се прибегне до медикаменти....по добре вкъщи и на хапчета за ден-два,отколкото в болница за седмица и на системи.