Ало, правопйсно-тълковно-английски речнйк :Д:Д Айде ако йскаш да не се казва Фъч? :)))) Гледал съм достатъчно саут парк да знам как се пройзнася фъдж, ако йскаш мога да ти пратя и епйзода да се посмееш малко :) Иначе е много як сладкиш(напарвен е с масло и какао), но повече няма да си взимам ще наблегна на бекона, яйцата, сметаната, маслото...
01.07.11
20:23
Абе аз като си го повтарям в момента, фъдж и фъч ми звучи еднакво, поне на глас :D
Ае Валка все ми е на клавиатурата да те питам, какво масло купуваш ? Аз така и не намерих истинско масло, като това в БГ, което си купувам...Тези тук ми се струват някакви водни и непълномаслени...ае някакъв ташак дге
Маслото е Shullsbruck, някакво Wisconsin-ско масло...съдържанието е : мляко и сол и найстина има вкус и консистенция на истинско масло- няма никаква вода, ухае на масло, не на маргарин...абе яко е.
Трейнингровтсшитсца:
Snatch - Texnika
Мъртва тяга - 5х5 - 93/100/105/110/115
Разтягане
Снача много зле тоя път...не беше ден за снач. Мъртвата, смях- несмях това е ...супер много съм се отпуснал..баго. Но определено имах нужда от една мъртва...живнах ей, ама кой знае ква мускулна ще имам деа. Ей..днеска нямах сила и подозирам че е от тъпия ХЛОР дето дишаме докато сме в един от закритите уотърпаркове, вчера бях там...едно че усетих да съм раздразнителен след работа и днес нямах сила просто...също така координация липсваше..подозирам че е от хлора и другите химикали, които слагат - не съм сигурен....баси тъпотията. Иначе добре се почувствах след мъртвата. Исках да направя малко Джърков, но усетих че няма да стане...абе нещо не е наред мамаму.
Тренировка:
Snatch:
3@20; 3@ 25; 1 rep: 27; 29; 32.8; 38 kg. 40 kg (0)
Front Squat: 4x4 - 50/60/65/65
Разтягане
Още не мога да повярвам, че толкова е паднала силата на бедрата...направо цялата задна верига...тия 20 дни без щанги явно оказаха жестоко влияние. За предния клек взимах тежестта с Squat Clean….пак тоя фул екстеншън го няма да ева....малко ми остава, но всъщност най-важния момент го пропускам. При снача е същото или когато пък го направя се забавям при преминаването от заключен таз към клек и щангата идва по-напред. Направих няколко видеота, ще ги монтирам малко и ще ги пусна. Айде :)
Сега забелязвам колко съм бавен и че неуспешния опит е по-скоро от глупост, че задържах долу и не се изправих по-бързо, иначе самия пулл мисля че е приемлив.
Бавна работа при секънд пула и няма фул екстеншън....
Знам, че имате забележки по техниката....коментирайте и да ги оправям..айде, айде..нали тфа е целта ;)
Мнението беше редактирано от Valleri на 03.07.11 22:53.
03.07.11
22:49
Баси яката зала,ама иначе ходиш кат некъв ретард :D:DD:
Ми аз така си одя ве ессуайп....а като тренирам е по-разкрачено заради клека дге....е млакни че видях една негърка с голяма дупара и си викам “ешшш тая оди кат теран дге” хахахахахах..ТИ оправи ли си прасците кат на ПИЛЕ или още се разхождаш с тях :)))
03.07.11
23:03
ЧОЕК,НЕГЪРКИТЕ НЕ КЛЯКАТ!МОЯ ГЪЗ Е ПО-ГОЛЯМ!Винаги си ми завиждал на гъза чоек.Ае кат са върнеш ше те видим колко си го напрайл :D:D: На плевенчаните прасците са КОКОШИ!
Ае доооре ве...ще си мерим гъзовете като си дойда : ))))) Така да се каже...ханша дге..
пс. Иначе верно завиждам деа....
Ае понякога ми се струва много “гей” става в тоя дневник :D Стига с тия дупари бе хора, мерите си там... другите работи :D Иначе заличката бива, моята е далеч по-олд скул...какви пари даваш за залата ?
ба а стига с тая дума Гей в дневника ми бре....:Д просто приятелски шеги....гъзовете са важни....за тях дума да не стаа :) те са много важни, ако си билдер няма да разбереш, защото искаш малко стегнато дупе да те харесват мацките, но на нас ни тряят яки двигатели!
40 долара... :):) яко, трябва ми олд скул не ми треа тая климатичена стая
Мнението беше редактирано от Valleri на 04.07.11 07:50.
Гей произлиза от френски и значи щастлив бе (fubar)... опорочили са хубавата дума!
казано от Скота на 04.07.11, 09:19:
Гей произлиза от френски и значи щастлив бе (fubar)... опорочили са хубавата дума!
!!!!!!!!!!!!!!!!
казано от valerious на 03.07.11, 22:40:
...
Сега забелязвам колко съм бавен и че неуспешния опит е по-скоро от глупост, че задържах долу и не се изправих по-бързо, иначе самия пулл мисля че е приемлив.
...
Бавна работа при секънд пула и няма фул екстеншън....
Знам, че имате забележки по техниката....коментирайте и да ги оправям..айде, айде..нали тфа е целта ;)
Валка,
Много добре! Особено обръщането с клек. Като си дойдеш, ще правим Painstorm с теб 8-) - дотогава да свикнеш със щанга 3/4 от СТ.
Сначът също е добър. Неуспешният опит е по-скоро заради баланса, случва се. И не бързай с изправянето, трябва да си стабилно задържал щангата в OHS позиция, преди да тръгнеш нагоре. Прави OHS със задържане в долно положение и не забравяй да се стремиш да избутваш с трапеца нагоре.
Хехе!! Благодаря, Вик! Много се зарадвах, че правя нещата както трябва :) На Снача найстина проблема се получава основно долу, трапеца е заключен, но долу в краката съм малко нестабилен...възможно е да дозаключвам трапеца, впоследствие, защото при преминаването от шръг в заключване не използвам максимално момента и раменете ми може да се свличат. Но какво мислиш за скоростта? Според мен част от проблема идва от там, че не набирам достатъчно скорост по време на секонд пулла и щангата увисва напред като влеза под нея. Забелязал съм, че като го изпълня бързо с по-леки килограми всичко си идва на мястото.
На Squat Clean се старая с цялото си същество да направя фул екстеншън, получава ми се на по-леки килограми, но на над 55-60 кг започвам да прибързвам и това никак не ми харесва. Мисля да отделя малко време на по-леки килограми за даден период и после мисля че всичко ще бъде наред. Иначе ще ми се наложи да обръщам големи кила по време на престоя си тук, защото това е единствения начин да правя преден клек...това е добре :)
При снача мога да направя по-голяма хиперекстензия назад - ще се получи много по-добре...според мен върви добре като треактория...? СЛед това, преминаването от заключен таз към позиция за клек ще ми отнеме повечко време за заучаване, но мисля че до месец всичко ще си дойде на мястото и ще мога да увеличавам килата. :)
Ана, Ана......къде да те търся, бе момиче.......
пс. Дали това, че двубоя й е 2-3 пъти по-голям от моя ще попречи на връзката ни с тая хубавица :)))
Мнението беше редактирано от Valleri на 05.07.11 04:02.
05.07.11
08:07
казано от Скота на 04.07.11, 09:19:
и на английски геи е весел. Джордж Карлин имаше монолог по тоя въпрос и там има нещо от рода на “от кога пишколапец се ползва за лош мъж? че това е дума за добра жена!”
http://www.youtube.com/watch?v=3_Nrp7cj_tM&feature=player_detailpage#t=161s
пс. Дали това, че двубоя й е 2-3 пъти по-голям от моя ще попречи на връзката ни с тая хубавица ))
пениса на тоя който вдига повече влиза в другия. ти си избирай.
казано от valerious на 04.07.11, 19:40:
...Мисля да отделя малко време на по-леки килограми ...
По-скоро не. Техниката може и да изглежда еднаква отстрани, но усещането за щангата доста се различава. Ако можеш, не връщай на по-леки кг. Т.е. използвай ги за вработване, но работи основно с по-тежките щанги. Усещането за по-малка скорост е субективно.
Имаш проблем, какъвто имам и аз - залата не е подходяща. За да работиш с достатъчно тежки щанги и да се съсредоточиш в техниката, трябва да не се притесняваш от неуспешни опити и хвърляния на пода. Аз не смея да сложа повече от 110 кг на щангата при обръщане точно по същата причина.
Добре, днес ще поработя на snatch с 75-80 % от макса. Ще има и clean and jerk, като ще проверя колко ще задържа над глава - идеална тренировка за ядрото. След това ще измисля и трето упражнение. Ще заснема клип. :) Попринцип пода е гумиран и дисковете също, а и няма много хора в фитнеса, няма го и собственика през повечето време, така че мога да направя някое изпускане.
Вик, знаеш ли нещо за залата по вдигане на тежести във Варна?
Тренировка:
Snatch - 5x2 @ 32, 8 kg.
Clean and Jerk
1-1-1-1-1-1-1 / 38 kg -46 kg -50,4 kg -55 kg -61 kg -63 -63 kg
Dead lift
3@ 112; 3 @ 121 kg ; 2 @ 132 kg.; 4@ 112 kg
От сначовете съм доволен тоя път...по-добре от предния. От Clean and Jerk не особено доволен...трябва малко повече сила там, иначе схванах разножката. Мъртвата беше кратка и много добра. Общо взето супер тренировка, усетих цялото ядро след джърковете...
Ето клипче от Clean and Jerk
На тоз малкия лост колко можеш да набучиш за тяга? И съвсем ли няма как да измислиш, къде да го проснеш лоста та да правиш клекове нещо?
еХХХХ деааааааа....цяла нощ го сънувах това за закрепянето на щангата някъде и днес забравих.......тцтцтц...благодаря че ме подсети Скота ;) Следващия път ще пробвам..мисля че ще намеря място.
Мога да набуча към 220 кила....ама може да се строши, не е и грам гъвкав.....
Мнението беше редактирано от Valleri на 06.07.11 00:47.
Зала за вдигане на тежести съм чувал, че има в Черно море. Само там била останала, но може и да те излъжа. Радвам се, че и на теб ти харесва :)
казано от valerious на 05.07.11, 17:33:
...
Вик, знаеш ли нещо за залата по вдигане на тежести във Варна?
Не. Въобще нямам представа.
Като ти гледам клипчето, мисля спокойно можеш да използваш значително по-тежки щанги.
Абе защо мамка му си толкова нестабилен при разножките... дори и на малките килограми. също си бавен при подема който идва от таза. снимаш се от пред щото ми се струва че много тясно стъпваш и заради това нямаш баланс. и ако има огледало срещу тебе смени мястото за да не се гледаш ;)
Мнението беше редактирано от Стенли на 06.07.11 11:59.
Не е стабИлУен щото тежеста на разножката му не пада на предния крак, загледай се :D
Обърнал съм се с гръб към огледалото нарочно. Иначе за нестабилността- отивам много напред с предния крак, не винаги улучвам ширината между заден и преден когато вече направя разножката, нестабилност в ядрото ииии съм малко бавен найстина...това го забелязвам при всички олимпийски движения до сега. И като тръгна за джърка, първо отивам с таза...ама в последствие коленете тръгват напред и чак тогава започвам да я вдигам нагоре....това не го бях забелязал при изпълнението, добре че е клипа....
Мисля, че следващия път ще е значително по-добре! :)
Мнението беше редактирано от Valleri на 06.07.11 16:50.
казано от Vic на 06.07.11, 10:16:
Като ти гледам клипчето, мисля спокойно можеш да използваш значително по-тежки щанги.
Да, но подхождам постепенно към по-големите тежести. Всъщност при Clean and Jerk, ако използвам по-ефективно клиина....да направя фулл екстеншъна и оправя джърка ще е супер....Но силата ми е паднала много, а като гледам 90% от клиина идват от чиста сила....Ще се опитам да намеря място където да закрепя щангата колкото да мога да я взимам за клек и ще оправя тия работи. Няма майтап, дори на снача едни 40 кила малко ме затрудняват при изправянето....
dip and drive…това е подема...колкото по-бързо, толкова по-добре...
разбери, че всичко идва от рязкото движение в таза...гъза да бута напред, за това мислим...
Muscle clean и muscle snatch трябва да понаправиш...виж ги в туба-та и действай!
Ок, Слави, ще поработя на това.
Мисля си че докато съм тук - сам, няма да мога да постигна някаква особена техника...но като се върна ще поправям :)
Защо ми се подува корема от банани? :(
Мнението беше редактирано от Valleri на 07.07.11 18:52.
явно като не вдигаш с мен и всичко отива на майната си, дето сме си го говорили...
-тялото ти остава далече от лоста при тръгване...мини по-напред, допри си подбедриците в лоста и бутни малко коленете назад...
-дърпаш с еднаква скорост през цялото време...нали си говорехме...бавна ниска тяга...минава коляното и тогава МОЩНО теглим с гъза, трапеца и натискаш с глесени...
-бавен си с лактите...кой ще те чака на големите кила с тия флегматични движения...80 кила ще те залупят напред, ако разбира се не ти строшат китките...
-когато ще джъркваш си свали малко лактите, за да имаш повече сила за бутане...колкото и подема да идва от гъза, няма как да няма бутане с рамо и трицепс..
-и най-важното...погледни къде ти върви лоста Валка...на 10-15 сантима от тялото...е как да стане силното дърпане така...
Ок...разбрано, но ми е трудно да коригирам по време на тренировка...не мога да се видя, няма кой да ми каже....абе ще се постарая. За лактите и постепенното увеличаване на скоростта ще успея да го коригирам, останалото не съм сигурен...като не мога да преценя къде върви тая щанга...или като върви близо пък не я recieve- вам както трябва ми се гътам назад малко....
А какво мислиш за снача?
Междудругото да споделя...показах на това момче с капоейрата няколко кросфит комплекса с собствено тегло и той си избра да направи модифицирано Анджи, като вместо 100 коремни направи 50 тоес-то-бар....много добре се справи като за пръв път, под 30 минути му казах и момчето се постара и го направи за под 30..29 минути...стриктни набирания, стриктни тоес-то бар...добре се справи....
Баа...Славиии (bow) ти си златен....сериозно ти приказвам....вече схванах за кво става на въпрос, бааа след толкова време вече разбрах какво е снач и клиин енд джърк, дося съм правил някфи тяги с подскок и хващане на щангата. Ако щеш вярвай, за 1 тренировка ми се подобри техниката, вече разбрах как стават нещата и едно от най-важните неща които съм грешал е първия пул...позицията на краката за която каза, оттам вече всичко се преобърна, ще пусна клипче след време да видите, ама нещата са различни вече използвам трипъл екстеншъна и особено на снача се усеща че щангата лети. На клиина нещата са ми по-сложни и направо психически се изморих при него...нооо като за една тренировка, значително по-добре...!!!! БААА много се радвам....вече и джърка го схванах!!
Ето я и тренировката
Muscle Snatch and snatch practise
Muscle Clean and clean and jerk
Front Squat
5 @ 50; 5 @ 60 ; 5 @ 70; 3 @ 82 ; 3 @ 82 ; 5 @ 60 ; 3 @ 60
На предния клек не си спомням добре тежестите, но общо взето никаква сила....но това с времето ще дойде. Направих един поуър клиин на 52 докато се мъчех да закрепям щангата на смит машината и една пейка...ба тая щанга пада ония американци се пулят...лудница....та клиина стана много добре...но честно казано на клиина ми е по-трудно да направя трипъл екстеншън...но това ще се оправи...МНОГО ЯКо!
По нататъка ще разправям повече ся трябва да лягам ае:)
Хубаво си се сетил да слагаш подложки, за да не ти е прекалено ниско и да се качи лоста до най-близкото положение на реалното такова при ползването на истински дискове...
Също, не знам колко може да се натовари щангата в тази зала...но прави тежки пулове...от хенг, от колена...важното е да се дърпа рязко и мощно...и щирока тяга не забравяй...тежки тройки...същото важи за клека на гърди...там станеш ли як...поемането на тежестта при клийна ще ти олекне...
и ако искаш клип на джъркване с ножица на някой, който познаваш и после може да обсъждаме и коригираме...това лично за мен е Стели...той е страшно бърз и приемливо стабилен при тласкането...
само казваш и правим клипче от всякакви ъгли и после коментираме...даже ще го пратя и на някой щангист да каже какво мисли...
така ще помогнем и на теб, и на Стели...