Доста слаби тежести при тренировка за бицепси

Здравейте,

Имам следния проблем. Тренирам от сравнително скоро (преди време съм тренирал, но беше отдавна).
Тренировката ми за бицепс доста куца в сравнение с всички останали мускулни групи. Правя няколко упражнение със съизмерима тежест (взимам в предвид какви тежести вдигам за другите мускулни групи), но след първото или най-много второто упражнение просто силата ми изчезва. Проблема е само при упражнение за бицепс.
Това което забелязвам е че предмишницата ми се стяга страшно много (направо става на камък) и после едва вдигам (усещам болка в нея), но примерно на следващия ден почти нямам мускулна треска в нея.
Моля за съвет защо точно тази мускулна група ми изостава така, при условие че на външен вид, и като цяло усещане преди да започна тренировка, всички мускули са ми що годе на едно ниво развити.
Мерси!

мда мда и аз ако можех да греба със 100кг и да правя бицепс със 100кг... берекет версим не очаквай да вдигаш за бицепс толкова колкото вдигаш за гърб, гърди ти крака сигурно не правиш де.... ;)

по пирнцип и 1 упражнение за бицепс е достатъчно ;)

Мнението беше редактирано от Кристиянчо на 08.07.11 14:06.

Грешно си ме разбрал. Нарочно написах “съизмерими” тежести, логично е да не вдигам с еднакви тежести за различните групи. Просто ми се струва нереално за гърди примерно да правя с 60-70 от лег 4x8 + 2-3 други упражнения, за трицепс 4x10@30 френско + останалите упражнения, и да нямам проблем да си завърша сериите, а за бицепс след една-две серии с 20кг с крив лост от стоеж да сгъвам така...

Мнението беше редактирано от Кирил Църнаклийски на 08.07.11 14:17.

08.07.11
14:23

Абе нормално е, особено ако не си тренирал до сега. Изчакай и бъди търпелив, и ще има резултати ;)

Т.е. да продължа да ги товаря толкова? Или да намаля тежестите за тях? Ако тренирам повече само за предмишница дали ще помогне?

08.07.11
16:08

Явно са ти слаби предмишниците за тежестите които вдигаш... Определено ще ти помогнат тренировките за тях...

Също може да пробваш да направиш чупка в китките надолу като по този начин ще се намали натоварването в предмишниците и дори ще се акцентира повече в бицепса.

Мнението беше редактирано от Manigga на 08.07.11 16:08.

08.07.11
18:42

Имам същия проблем вече 1 месец не мога да вдигна по-големи тежести,тези с които тренирам ми идват леки,а малко по-големите тежички.Започнах и упражнения за предмишница,защото усещам,че понякога се изморява преди бицепса и ми пречи да вдигам по-големи килограми за бицепс.Как мислите да увелича ли повторенията в серия(спазвам от 8-12 в серия)?Понякога не усещам парене докато правя упражнение за бицепс дори и тежестта да ми е на максимум от възможностите,старая се да задържам посредата на упражненията,но пак не чувствам парене.Понякога след тренировка за бицепс имам мускулна треска,но рядко.:(

08.07.11
21:31

Само за месец и половина тренировки едва ли можеш да очакваш значими резултати. За 2-3 месеца само,силата ти не е истинската сила.Тая която ще имаш след няколко месеца. Нито пък сегашните тежести са сериозните тежести,които ще използваш по-нататък. Най-добре да опишеш тренировката си за бицепс:упражнения,серии,повторения и на кое място я разполагаш в тренировката си за деня.

08.07.11
21:57

Тренирам от 6 месеца не съм се изразил правилно,бицепса го тренирам в един ден с гърдите.Тренирам-с прав/крив лост 3 серии по 12-8-6 повторения в серия,след това правя повдигане на дъмбели чрез извъртане като го редувам през тренировка с повдигане на дъмбели за бицепс от полулег,и завършвам с концентрично сгъване за бицепс с дъмбел 2 серии.

Мнението беше редактирано от Warhammer на 08.07.11 21:59.

08.07.11
22:12

Имах напредвид автора на темата.Пропуснах да използвам негов цитат :) Но и за теб е добре,че описваш тренировката и така ще получиш по-добри съвети. Правиш пирамида с увеличаване на тежестта или в трите серии използваш еднакви килограми с намаляващ брой повторения? С лоста.
Може би трябва да съкратиш до две упражнения,за да имаш повече сила за тях.

08.07.11
22:22

Аз помислих,че имаш мен предвид.:D Аз ги правя като пирамида и покачвам тежастта за сметка на повторенията,ако имаш мен предвид.:)

08.07.11
22:37

казано от Warhammer на 08.07.11, 18:42:

Имам същия проблем вече 1 месец не мога да вдигна по-големи тежести,тези с които тренирам ми идват леки,а малко по-големите тежички.

Нямам голям опит с пирамида за бицепса,но смятам принципът е същия като на равните серии. Трябва да се опитваш на всяка тренировка да увеличиш повторенията поне с едно,поне в една от сериите.Освен това може би имате дискове по 1,25 кг.Двата общо са 2,5 кг.Не трябва да се мъчиш изведнъж да увеличаваш през 5 или 10 кг.Използвай най-малките тежести,които има в залата.Можеш също да опиташ като упражнения  набиране с тесен подхват или придърпване на вертикален скрипец също с тесен подхват с късия лост.

Н

09.07.11
12:34

казано от Кирил Църнаклийски на 08.07.11, 14:16:

Грешно си ме разбрал. Нарочно написах “съизмерими” тежести, логично е да не вдигам с еднакви тежести за различните групи. Просто ми се струва нереално за гърди примерно да правя с 60-70 от лег 4x8 + 2-3 други упражнения, за трицепс 4x10@30 френско + останалите упражнения, и да нямам проблем да си завърша сериите, а за бицепс след една-две серии с 20кг с крив лост от стоеж да сгъвам така...

От лега бутам  100-110 а на кривия 15-20 ;) Напълно нормално и + това ръката ми е 40 , Важно е да изпълняваш правилно упражнението и да има стрес :)

09.07.11
17:32

Прави бицепсовите сгъвания (то това се отнася за всички МГ) с толкова килограми, с колкото можеш да изпълняваш движението с правилна техника. Егото го оставяш на входа на залата. Тръгнеш ли да чийтваш - прекаляваш с работната тежест.

казано от Стоянчо на 09.07.11, 17:32:

Прави бицепсовите сгъвания (то това се отнася за всички МГ) с толкова килограми, с колкото можеш да изпълняваш движението с правилна техника. Егото го оставяш на входа на залата. Тръгнеш ли да чийтваш - прекаляваш с работната тежест.

Благодаря на всички за отговорите!

Първо да опиша стандартната ми тренировка за бицепс:
Скотово вдигане за бицепс (обаче на машина) - 4x8@20,20,25,30
Бицепсово сгъване с дъмбели - 4x16(по 8 с всяка ръка)@10
Бицепсово сгъване с крив лост - 4x8@20 (не винаги имам сила и понякога свалям килограмите в последната 1-2 серии)
Концентрирано сгъване - 4x8@7-8(изпълнявам това упражнение ако усетя че нямам сила за предното с килограми, с които съм сигурен че ще си направя чисто сериите)

Гледам да изпълнявам упражненията така че хем да натоваря добре мускулите хем да не чийтвам, и проблема е там че в началото усещам, че имам много сила и не се натоварвам достатъчно и в един момент просто...ръцете ми умират..

11.07.11
12:48

Прекаленно много упражнения за бицепс махни поне 1 или 2 от тях.

Ами ако махна 2 остава само едно :) Аз тренирам гръб и бицепс само, в този ден, ако правя само по 1-2 упражнения за група мисля че няма да се натоваря особено...

Мнението беше редактирано от Кирил Църнаклийски на 11.07.11 13:22.

11.07.11
16:03

казано от Кирил Църнаклийски на 11.07.11, 12:22:

казано от Стоянчо на 09.07.11, 17:32:

Благодаря на всички за отговорите!

Първо да опиша стандартната ми тренировка за бицепс:
Скотово вдигане за бицепс (обаче на машина) - 4x8@20,20,25,30
Бицепсово сгъване с дъмбели - 4x16(по 8 с всяка ръка)@10
Бицепсово сгъване с крив лост - 4x8@20 (не винаги имам сила и понякога свалям килограмите в последната 1-2 серии)
Концентрирано сгъване - 4x8@7-8(изпълнявам това упражнение ако усетя че нямам сила за предното с килограми, с които съм сигурен че ще си направя чисто сериите)

Гледам да изпълнявам упражненията така че хем да натоваря добре мускулите хем да не чийтвам, и проблема е там че в началото усещам, че имам много сила и не се натоварвам достатъчно и в един момент просто...ръцете ми умират..

Ехее, ти го размазваш тоя бицепс. Ако това ти е тренировката само за бицепс, не ми се мисли каква трябва да е за гръб или крака (whew)

Ами по принцип правя по 2 мускулни групи в един ден (една голяма и една малка) по 3-4 упражнения за група, 4 серии по 8-10 повторения.
Но с другите мускулни групи нямам проблем и винаги успявам да си завърша сериите без да се налага в края да смъквам от тежестите.

Ще пробвам да сменя реда на упражненията, дано да окаже ефект :), ако не ще сваля малко тежестите и ще почна да тренирам повече предмишницата.

11.07.11
18:36

казано от Кирил Църнаклийски на 11.07.11, 16:54:

Ще пробвам да сменя реда на упражненията, дано да окаже ефект :)

Много погрешно подреждане.Скотовото е изолиращо,пък било то и на машина. Изолиращите се правят след базовите.За теб основно и най-важно трябва да бъде сгъването с щанга,желателно с крив лост.Това номер едно.И вече номер две и три и четири идва всичко останало :) Може да следват дъмбели от наклонен седеж или набиране на лост с тесен хват.Повече от тези три едва ли ще ти трябват.Прави ги качествено и чакай резултата. А на сгъването с щанга смяташ ли теглото на лоста? Прибавено ли е в тези 20 килограма?

Мнението беше редактирано от Миро на 11.07.11 18:37.

11.07.11
19:50

Аз също правя бицепс-гръб, но прекалено много го товариш. Прави 2-3 упражнения с по 3 серии за бицепс, след тренировката ти за гръб. Пробвай така: 1. Сгъване с дъмбели от стоеж, 2. Скотово сгъване с крив лост, 3. Чуково или Концентрирано

TN

17.07.11
18:04

Кое е нереално? Мислиш ли,че е едно и също френското и лега? Все едно да сравнявам гръб и предмишник,за кое ще вдигам повече килограми ? Правиш ли предмишник с 90-100 кг - ЕДВА ЛИ :)

казано от The Next на 17.07.11, 18:04:

Кое е нереално? Мислиш ли,че е едно и също френското и лега? Все едно да сравнявам гръб и предмишник,за кое ще вдигам повече килограми ? Правиш ли предмишник с 90-100 кг - ЕДВА ЛИ :)

Мисля че достатъчно ясно съм обяснил какво имам в предвид...не мисля пак да се повтарям.
Само ще те питам едно. Ако вдигаш от лежанка 120кг, а правиш трицепс с 50кг, нормално ли ще е да не можеш да вдигнеш повече от празен лост за бицепс?

P.S Смених реда на упражненията за бицепс и наистина даде резултат! Доста повече сила имах за базовото упражнение.

Мнението беше редактирано от Кирил Църнаклийски на 18.07.11 11:38.

TN

18.07.11
11:45

Да нормално ще е като не го тренирам - що за въпрос .. :)

И аз бях така дълго време, но след като направих 1 специализация ръцете (по-специално бицепса, който ми беше проблемен) дръпнаха и на размери, пък и работните тежести се повишиха доста. Преди и аз, като повечето си мислех, че почти не трябва директна тренировка за ръцете, ми от клек и тяга те ще си растат. Е да, ама не. 1 година си стоях с 31см ръка и клякак като луд :D Да, няма спор, че клека и тягата са най-базовите упражнения и трябва задължително да присъстват в тренировките, но само с тях не става (разбира се, зависи от целите ти). Трябва да се отдели специално внимание на ръцете (говориме за такива като нас, на които ръцете им изостават, на тези които им вървят може да карат и с по 1 упражнение по 3 серии, че даже и без) и сериозно да се наблегне на тях. 

п.с. аз даже вече почти всяка тренировка накрая припомпвам бицепса с леки килограми, ей така, за спорта и веднъж седмично го разбивам тежко, заедно с трицепса :D Бицепса е малък мускул и се възстановява бързо. И вече ръцете ми са 34-35см (преди 30-31) от както започнах да им обръщам по-сериозно внимание (преди ги пренебрегвах доста, защото така бях чел, че им трябва супер малко, че даже може и без да ги тренираш да растат - е може, ама при по-генетично надарените :))

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1