Затривам ли си сутрешното кардио така?

10.07.11
10:48

Значи ходя сутрин да бягам ок 30-40 мин на гладно. Обаче като се прибера и примерно ям 100гр овес + 1-2 яйца+ прясно или кисело мляко. Та въпроса ми е щото когато правя кардио в тренировъчен ден (анаеробна тренировка) гледам след него само протеин да ям, но така на закуска съм чувал ,че трябва да има от всичко. Та въпроса ми е-като ям сутрин по 100-150гр овес затривам ли си кардиото? (преди да ям минават ок 20 мин от както съм свършил да бягам-докато се прибера и си взема душ) :)

Н

10.07.11
11:16

И аз исках да питам този въпрос!Ще пречи ли на силовата трен след обяд и ще пречи ли на растежа на мускула този стрес ?

MF

10.07.11
11:42

Аз съм чела, че срещу загуба на мускул след кардио е хубаво да се приемат въглехидрати и протеини. Ако се приемат само протеини, изгарянето продължавало и има по-голяма вероятност да се разгради мускулна тъкан. За да се запази мускула, по-късно трябва да се поеме стабилно количество протеини (преди и след силовата). Все пак за мен най-добре е силовата тренировка и кардиото да не са в един ден.

Доста ПРО културисти тренират сутрин с кардио аеробна тренировка и привечер анаеробна тренировка... те не губят мускулна маса но при тях нещата стоя стряскащо различно от колкото при нас :) след кардио е хубаво храната да е богата на въглехидрати( бавно усвоими ) и протеини ( бързо и бавно усвоими ) ... Тук зависи и от типа кардио който практикуваш с Ниско-интензивното кардио гориш калории по време на самата тренировка а със Високо-интензивното кардио ( HIIT ) ускоряваш метаболизма и усвояването на храната доста след края на тренировката :)

В заключение ще кажа, че за да тренираш двуразово на ден трябва да си много напред с материала ( правилно хранене, правилно трениране, себепознаване което е в следствие големия тренировъчен опит и т.н. )

Ако все пак искате да имате кардио и силова тренировка в един ден започнете кардиото веднага след силовата тернировка 10-15минути мисля, че са достатъчни :)

Мнението беше редактирано от Кристиянчо на 10.07.11 11:50.

Н

10.07.11
12:07

казано от kristiancho на 10.07.11, 11:50:

Доста ПРО културисти тренират сутрин с кардио аеробна тренировка и привечер анаеробна тренировка... те не губят мускулна маса но при тях нещата стоя стряскащо различно от колкото при нас :) след кардио е хубаво храната да е богата на въглехидрати( бавно усвоими ) и протеини ( бързо и бавно усвоими ) ... Тук зависи и от типа кардио който практикуваш с Ниско-интензивното кардио гориш калории по време на самата тренировка а със Високо-интензивното кардио ( HIIT ) ускоряваш метаболизма и усвояването на храната доста след края на тренировката :)

В заключение ще кажа, че за да тренираш двуразово на ден трябва да си много напред с материала ( правилно хранене, правилно трениране, себепознаване което е в следствие големия тренировъчен опит и т.н. )

Ако все пак искате да имате кардио и силова тренировка в един ден започнете кардиото веднага след силовата тернировка 10-15минути мисля, че са достатъчни :)

Моята мисъл е това ,че е на гладно и дали прави нещата ако примерно правя тренировката вечерта и по какъв начин?

MF

10.07.11
12:15

казано от Никола  Николов на 10.07.11, 12:07:

казано от kristiancho на 10.07.11, 11:50:

Моята мисъл е това ,че е на гладно и дали прави нещата ако примерно правя тренировката вечерта и по какъв начин?

Човече, нищо не ти разбрах.

ами ако тренираш съвсем на гладно с мазнините ще гориш и мускулна маса... има обаче вероятност малко да ограничиш губенето на мускули а именно с приема на чист протеин преди кардио т.е. аз като правех кардио сутрин хапвах няколко белтъка ( 2,3,4 ) но само белтъци те са белтък и вода и са може би най-чистия протеин :) Отностно дали ще имаш напредък във физиката когато правип кардио сутрин на гладно и тренираш с тежести следобед... ами никой неможе да ти каже зависи от ген, хранене и много много фактори пък аз бих те питал защо правиш кардио ??

Миске - мен ли не разбра ? :)

Никола въпроса ти е малко недоизказан не разбрах много но може би това имаше като питане ...

Мнението беше редактирано от Кристиянчо на 10.07.11 12:22.

Щом тичаш монотонно (нали така тичаш?) значи нищо не прецакваш с включването на въглехидрати. След-тренировъчният разход на енергия при монотонното кардио е много малък.

Виж ако правиш интервално кардио, яденето на въглехидрати след него предполагам ще има негативен ефект, но само върху окислението на мазини, но не и върху общия разход на след-тренировъчна енергия, който разход при интервалното е около 2 пъти по-голям. Това може да се види от:
Comparison of energy expenditure elevations after submaximal and supramaximal running

ПС: И престанете да цитирате предишни постове. Безсмислено е. С обръщение @еди-кой-си също става. ;) Цитирането е за мнения преди 10 поста, а не преди 1.

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 10.07.11 12:22.

MF

10.07.11
12:34

kristiancho, теб те разбирам засега :D Никола - “Моята мисъл е това ,че е на гладно и дали прави нещата ако примерно правя тренировката вечерта и по какъв начин?” ме напрегна малко с тоз въпрос. :D

Н

10.07.11
13:32

казано от Miss Fight на 10.07.11, 12:34:

kristiancho, теб те разбирам засега :D Никола - “Моята мисъл е това ,че е на гладно и дали прави нещата ако примерно правя тренировката вечерта и по какъв начин?” ме напрегна малко с тоз въпрос. :D

Изпуснал съм думата “различни”

Моята мисъл е това ,че е на гладно и дали прави нещата различни ако примерно правя тренировката вечерта и как?

10.07.11
13:35

@Тихомир Велев тичам монотонно и правя совалки накрая!

10.07.11
18:36

Ако все пак искате да имате кардио и силова тренировка в един ден започнете кардиото веднага след силовата тернировка 10-15минути мисля, че са достатъчни

Не съм съгласен.Ако направиш кардио си изморен и силовата тренировка ще е по-слаба,същото е и като обърнеме тренировките - тоест първо силова.
За да са по-пълноценни тренировките трябва да има определени часове между тях.

10.07.11
19:29

Та от отговорите до сега разбиарм ,че не е проблем след сутрешно кардио да ям въглехидрати!
@Nownownow незнам как тренираш ,обаче аз си правя на седмица 3 силови и 5 кардио тренировки като 3-те са ми непосредствено след силовите, по 30 мин г/д и изобщо не се чувствам изморен. Силовите ги подбирам -базови упражнения и висок интензитет.

Н

11.07.11
08:44

казано от Ramon Dekkers на 10.07.11, 19:29:

Та от отговорите до сега разбиарм ,че не е проблем след сутрешно кардио да ям въглехидрати!
@Nownownow незнам как тренираш ,обаче аз си правя на седмица 3 силови и 5 кардио тренировки като 3-те са ми непосредствено след силовите, по 30 мин г/д и изобщо не се чувствам изморен. Силовите ги подбирам -базови упражнения и висок интензитет.

Белтъка е задължителен ,да не говорим ,че след сън и без това мускула иска  белтък ,за да се възстанови от дългите часове на покой и забавен метаболизъм.

11.07.11
09:11

казано от Никола  Николов на 11.07.11, 08:44:

казано от Ramon Dekkers на 10.07.11, 19:29:

Белтъка е задължителен ,да не говорим ,че след сън и без това мускула иска  белтък ,за да се възстанови от дългите часове на покой и забавен метаболизъм.

това scooby ли ти го казА?

Н

15.07.11
07:39

казано от Иван Манолов на 11.07.11, 09:11:

това scooby ли ти го казА?

Не повечето работи ги знам от треньорите около мене ама много се възхищавам на Скубито :)Той е единствения билдър в youtube и в нета дето наистина знае какво прави :)

Модерация: Не е нужно да цитирате целия последният пост. Затлачват се темите.

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 15.07.11 07:49.

15.07.11
10:16

Скуби като цяло идеята му е хубава ама малко се престарава,или както го тролят в 4chan:
this meal is pretty good,but let’s add some protein powder ;Д
Не ми харесва,че не прави клек,тяга и т.н. и малко преувеличава с храненето,и особено това,че казва да се тренира до пълен отказ на всяка серия.

Спирам,нямаше отношение по темата!

Н

15.07.11
10:31

казано от Иван Манолов на 15.07.11, 10:16:

Скуби като цяло идеята му е хубава ама малко се престарава,или както го тролят в 4chan:
this meal is pretty good,but let’s add some protein powder ;Д
Не ми харесва,че не прави клек,тяга и т.н. и малко преувеличава с храненето,и особено това,че казва да се тренира до пълен отказ на всяка серия.

Спирам,нямаше отношение по темата!

Последно :D

Помисли за сериите и помисли кое видео за коя група Фитнес маняци е ;) Защото половината са за пълни новаци !

тренира до пълен отказ на всяка серия.

Е ако не тренираш до отказ до кво тренираш :D :D :D :D :D Тука не си прав ...

this meal is pretty good,but let’s add some protein powder

Да луд е по тема Nutrition ама знае какво говори и всеки си избира хранителния режим , аз си съставих мой по неговите съвети и храните наподобяват неговите , нямам протеинова пудра ,но той е 109 кила 7 %  а аз съм доста по-малко мм от него ;)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1