Мнения и препоръки

10.07.11
15:48

Започнах тази програма преди около 2 седмици. Пускам темата, за да чуя мнения (дали до променя някое упражнения, реда на упражненията, etc.). А ето я и нея:

Ден 1 - Гръб, бицепс, прасец

Гръб:

4x10-12 - Гребане с щанга
4x10-12 - Мечка
4x10-12 - Дърпане на горен скрипец (първа и втора тренировка - пред гърди / трета и четвърта тренировка - зад врат)
4x10-12 - Мъртва тяга

Бицепс:

3x10-12 - Скотово сгъване с лост
3x10-12 - Сгъване с дъмбели от стоеж
3x10-12 - Чуково / Концентрирано

Прасец:

3x20 - Повдигане на пръсти с тежест
3x20 - Избутване на тежест на лег-преса
+ Вело/Бягане

Ден 2 - Крака, корем

Крака:

5x10 - Клекове с лост
4x10-12 - Избутване на тежест на лег-преса
4x10-12 - Бедрено разгъване
4x10-12 - Бедрено сгъване
3x18 - Напади

Ден 3 - Гърди, трицепс

Гърди:
(Първа и втора тренировка - лег / Трета и четвърта тренировка - полулег)

3x10-12 - Преси с лост
3x10-12 - Преси с дъмбели
3x10-12 - Флайс
3x10-12 - Cable Crossover

Трицепс:

3x10-12 - Френско
3x10-12 - Разгъване на скрипец
3x20-15-10 - Дърпане на горен скрипец с въже
+ Вело/Бягане

Ден 4 - Рамо, трапец, Корем

Рамо:

3x10 - Раменни преси пред гърди
3x10 - Разгъване с дъмбел настрани
3x10 - Раменни преси зад врат         
3x10-12 - Разгъване с дъмбел напред
3x10 - Разгъване с дъмбел за задно рамо

Трапец:

3x12 - Повдигане на щанга за трапец
3x15 - Повдигане на дъмбел за трапец
+ Вело/Бягане

Ден 5 - Почивка

П.С. Упражненията като цяло не ги следвам напълно стриктно, а ги правя според моментното ми състояние.

Темата беше редактирана от Гордан на 10.07.11 18:53.

MT

10.07.11
16:43

Според мене храната е най важна напиши как се храниш.Гръб и бицепс ти е гарантирано претренирването на бицепса с тези 3 упражнения за бицепса ... това е моето мнение

10.07.11
16:49

Малко инфо за себе си ?

10.07.11
18:50

Ами, набързо - На 17 години, 190 сантиметра, 110 килограма, мазнините не са малко, но след заминаването ми за Германия в края на месеца ще направя едно по-сериозно изчистване. Стажа ми е около година, година и половина, като общ период. Имаше известни затруднения с фитнеса(в провинцията съм) и през това време е имало периоди, в които да не тренирам около 1-2 месеца, след това да тренирам пак толкова и после отново почивка. Чисто значи съм тренирал около половин година. Гледам що-годе да спазвам НВД, като съм изолирал всичко тестено, наблягам на яйца, месо и тнт, знаете какво е НВД. А както съм написал по-горе след заминаването ми за чужбина ще обърна по-специално внимание на храненето. Виждате кои дни ми е кардиото. Общо взето - това е.
Към Makaveli: Това ме интересуваше до известна степен, дали да продължавам гърди - трицепс / гръб - бицепс. Реших да сложа бицепса с гърба, защото по принцип много трудно се натоварва, но пък ми е известна и опасността от претрениране, та давайте отношение и по този въпрос - да продължавам по този начин или да разменя местата на бицепса и трицепса.

MT

10.07.11
19:33

Според мен като цяло тренировката ти е доста тежка,трябва да намалиш малко обема и аз бих те посъветвал поне при мен работи да разделиш рамото примерно - Гръб,задно рамо едно упражнение защото е достатачно натоварено и примерно средно и предно с гърдите като по 1 упражнение е достатъчно сам прецени кое ще ти се отрази най добре но програмата си е тежка

10.07.11
21:08

Не съм фен на комбинацията гърди - трицепс и гръб - бицепс. Размени местата на бицепса и трицепса според мен. Нападите ги сложи след/преди лег пресата.Тия раменни преси зад врат или ги махни или ги прави първи.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1