Мнение за тридневен сплит, целящ увеличаване на мускулната маса

09.07.11
15:56

Здравейте. Сравнително нов съм във фитнеса, от близо три месеца тренирам по програма за начинаещи, като поставях под внимание техника и правилното изпълнение на упражненията. Казаха ми, че е време да мина на по-специализирана програма за маса, тъй като това е моята цел. А програмата е следната:

Ден1 (Понеделник):
Клек 4х10
Римска тяга 4х10
Гребане на долен скрипец 4х10
Повдигане на дъмбели от полулег 4х10
Придърпване на горен скрипец с тесен подхват 4х10
Военна преса 4х10
Бицепсово сгъване с дъмбели от наклон 4х10
Кофи за трицепс 4х10
Повдигане на пръсти 4х10
Shrug 4х10
Повдигане на крака, свити в коленете от вис 4х10
Коремни преси с тежест на топка 4х10

Ден2 (Сряда):
Bentover barbell rear delt row 4х10 (как е на български това упражнение?)
Повдигане на щанга от тилен лег 4х10
Придърпване на скрипец с широк надхват 4х10
Преса зад врата 4х10
Чуково сгъване 4х10
Френска преса 4х10
Напади напред с дъмбели 4х10
Ромънска тяга с дъмбели 4х10

Ден3 (Петък):
Мъртва тяга 4х10
Бедрено сгъване 4х10
Гребане с дъмбел 4х10
Повдигане на дъмбели от тилен лег 4х10
Придърпване на скрипец с раменен подхват 4х10
Раменна преса с дъмбели 4х10
Бицепсово сгъване с прав лост 4х10
Разгъване за трицепс на горен скрипец 4х10

Мерките ми са следните: 18год., 180см, 64кг. Държа да отбележа, че от както почнах да тренирам спазвам почти перфектен хранителен режим (и то с удоволствие :) ) и дори съм качил 4кг и съм свалил мазнини (поне визуално:D ). Какво мислите, подходяща ли е за мен тая програма и става ли тя за мойте цели?

Темата беше редактирана от xsanctom на 09.07.11 16:07.

Определено не е подходяща. Има включени упражнения, които не бива да се изпълняват от човек с три месеца стаж. На теб би ти подхождала Качвайте маса веднага след 4-тата седмица.Отделно, че сериите са изключително много.

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 11.07.11 09:46.

11.07.11
11:09

Ако имаш в предвид клека и тягата, то клека го правя на смита, а тягата всички в залата ми казват, че я изпълнявам добре. А и не смятам да се хвърлям веднага на високите тежести, това би било глупаво и най-много да си докарам някоя контузия. :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1