Болка в кръста при гребане с щанга.

11.07.11
18:05

Здравейте, мъчи ме една болка в долната част на гърба от няколко седмици и реших да споделя. Типът на болката е по-скоро пронизваща и отминава веднага. Получава се при гребането с щанга и особено в случаите, когато се понаклоня малко повече напред. Тук е моментът да споделя, че в никакъв случай не съм прекалявал с килограмите, повече от 40-45 не съм слагал. Относно стойката, мисля че ми е достатъчно правилна, дори се опасявам да не се е получила от прекалената амбиция да си държа гърба изключително изправен. Миналата седмица, когато тренирах гръб не се прояви, но днес пак ме заболя. Ако някой е имал подобен проблем или може да сподели нещо по темата, ще се радвам.

Пусни видео така да гадаем няма да стане :)

11.07.11
18:33

Видео на болката ли? ;)

11.07.11
20:11

Сигурно седиш изправен, но с тези леки килограми си мисля, че се навеждаш само в кръста, т.е не приклякаш достатъчно и не дърпаш към корема.

11.07.11
21:12

Дърпам към корема, щангата е на равнището на коленете. Трябва да доогледам наистина за това колко клякам, защото като цяло имам проблем с коляното и стоенето в междинно положение ми е малко сложно. Мерси за съвета!

11.07.11
23:15

казано от Flask на 11.07.11, 18:33:

Видео на болката ли? ;)

На изпълнението на гребането лол ...

12.07.11
12:12

Аз мисля, че трябва да спреш с гребането, щом изпитваш болка по време на това упражнения. Можеш да започнеш да го правиш след като се консултираш с някой треньор да ти обясни как се прави и да види дали го правиш правилно. Ако продължаваш да го правиш неправилно можеш да си навлечеш някоя сериозно контузия ! Замени го с друго упражнения, докато ти го покажат :).

ЛР

13.07.11
10:49

Като начало замени упражнението с гребане с дъмбел. Искам обаче двата крака да са ти здраво стъпили на земята и да се подпираш само с една ръка на пейката. Имам своите съображения да ти препоръчвам това изпълнение.

Пробвай как ти идва, пробвай и с по-тежко като се стараеш да държиш торса почти успореден на пода през цялото време като не позволяваш усукване.

Пиши как се чувстваш при това изпълнение.

поздрави
Лазар

13.07.11
18:06

Пак казвам, не мисля, че техниката ми е лоша. Както и да е. Консултирах се с двама лекари вече, казаха че ми няма нищо и проблемът е мускулен. Достигнахме до извода, че се е получило при едно по-старо усукване, което си мислих, че е отшумяло, а явно не е. Сега ще има малко почивка от гребането и ще пробвам предложеното от Лазар. Благодаря ви отново ;)

29.07.11
23:24

Гребнах с дъмбел миналата седмица по предложение на Лазар и беше идеално, въпреки че гърбът не ми се беше оправил напълно. Тази седмица пак се върнах към щангата и всичко беше наред. Усещам още едно леко опъване от едната страна при по специфично усукване, но вече не може да се характеризира като болка. Продължавам с дълбокия масаж и така ;)

Мнението беше редактирано от Flask на 29.07.11 23:24.

ЛР

29.07.11
23:51

казано от Flask на 29.07.11, 23:24:

Гребнах с дъмбел миналата седмица по предложение на Лазар и беше идеално, въпреки че гърбът не ми се беше оправил напълно. Тази седмица пак се върнах към щангата и всичко беше наред. Усещам още едно леко опъване от едната страна при по специфично усукване, но вече не може да се характеризира като болка. Продължавам с дълбокия масаж и така ;)

Къде ходиш на масаж и какъв точно масаж / мануална терапия ти правят? Т.е. има ли си име?

01.08.11
14:49

Никъде не ходя, не е нещо специфично. Сам си го правя или приятелката ми го прави.

сайонжи масаж може да те оправи, ако си защипал нерв.. Това беше моя случай и аз не спрях тренировки, въпреки че болката се засилваше.. Една сутрин се събудих и не можех да се помръдна, а всичко си почна много безобидно..

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1