11.07.11
18:05
Здравейте, мъчи ме една болка в долната част на гърба от няколко седмици и реших да споделя. Типът на болката е по-скоро пронизваща и отминава веднага. Получава се при гребането с щанга и особено в случаите, когато се понаклоня малко повече напред. Тук е моментът да споделя, че в никакъв случай не съм прекалявал с килограмите, повече от 40-45 не съм слагал. Относно стойката, мисля че ми е достатъчно правилна, дори се опасявам да не се е получила от прекалената амбиция да си държа гърба изключително изправен. Миналата седмица, когато тренирах гръб не се прояви, но днес пак ме заболя. Ако някой е имал подобен проблем или може да сподели нещо по темата, ще се радвам.
11.07.11
18:10
Пусни видео така да гадаем няма да стане :)
Сигурно седиш изправен, но с тези леки килограми си мисля, че се навеждаш само в кръста, т.е не приклякаш достатъчно и не дърпаш към корема.
Дърпам към корема, щангата е на равнището на коленете. Трябва да доогледам наистина за това колко клякам, защото като цяло имам проблем с коляното и стоенето в междинно положение ми е малко сложно. Мерси за съвета!
11.07.11
23:15
казано от Flask на 11.07.11, 18:33:
Видео на болката ли? ;)
На изпълнението на гребането лол ...
Аз мисля, че трябва да спреш с гребането, щом изпитваш болка по време на това упражнения. Можеш да започнеш да го правиш след като се консултираш с някой треньор да ти обясни как се прави и да види дали го правиш правилно. Ако продължаваш да го правиш неправилно можеш да си навлечеш някоя сериозно контузия ! Замени го с друго упражнения, докато ти го покажат :).
13.07.11
10:49
Като начало замени упражнението с гребане с дъмбел. Искам обаче двата крака да са ти здраво стъпили на земята и да се подпираш само с една ръка на пейката. Имам своите съображения да ти препоръчвам това изпълнение.
Пробвай как ти идва, пробвай и с по-тежко като се стараеш да държиш торса почти успореден на пода през цялото време като не позволяваш усукване.
Пиши как се чувстваш при това изпълнение.
поздрави
Лазар
Пак казвам, не мисля, че техниката ми е лоша. Както и да е. Консултирах се с двама лекари вече, казаха че ми няма нищо и проблемът е мускулен. Достигнахме до извода, че се е получило при едно по-старо усукване, което си мислих, че е отшумяло, а явно не е. Сега ще има малко почивка от гребането и ще пробвам предложеното от Лазар. Благодаря ви отново ;)
Гребнах с дъмбел миналата седмица по предложение на Лазар и беше идеално, въпреки че гърбът не ми се беше оправил напълно. Тази седмица пак се върнах към щангата и всичко беше наред. Усещам още едно леко опъване от едната страна при по специфично усукване, но вече не може да се характеризира като болка. Продължавам с дълбокия масаж и така ;)
Мнението беше редактирано от Flask на 29.07.11 23:24.
29.07.11
23:51
казано от Flask на 29.07.11, 23:24:
Гребнах с дъмбел миналата седмица по предложение на Лазар и беше идеално, въпреки че гърбът не ми се беше оправил напълно. Тази седмица пак се върнах към щангата и всичко беше наред. Усещам още едно леко опъване от едната страна при по специфично усукване, но вече не може да се характеризира като болка. Продължавам с дълбокия масаж и така ;)
Къде ходиш на масаж и какъв точно масаж / мануална терапия ти правят? Т.е. има ли си име?
Никъде не ходя, не е нещо специфично. Сам си го правя или приятелката ми го прави.
31.10.11
02:14
сайонжи масаж може да те оправи, ако си защипал нерв.. Това беше моя случай и аз не спрях тренировки, въпреки че болката се засилваше.. Една сутрин се събудих и не можех да се помръдна, а всичко си почна много безобидно..