10.07.11
21:32
Здравейте, имам следния проблем - когато дигам с бицепс с повече кила (в момента качвам мм и логично да го затормозявам максимално мускула) изпитвам болка м/у гърдата и рамото на какво може да се дължи? И какво трябва да направя? При положние, че до скоро почивах около 40дни заради други проблеми, които имах и след почивката 1вата и 2рата седмица гледах да не се натоварвам много, но когато започнах да се натоварвам започнах да изпитвам тази болка. Когато не се затруднявам с килограмите не изпитвам болка. Надявам се с това да ме разберете къде горе-долу изпитвам тази болка.
http://www.picvalley.net/v.php?p=u/1856/92049289116000876551310322597HjWsDFK6xabmwS6kA85Q.JPG
Темата беше редактирана от Mitko Petrov на 10.07.11 22:39.
Намали работните килограми. Затормозявай бицепса, но не и на МАКС. Тренирай с дъмбели.
10.07.11
22:42
казано от NRG на 10.07.11, 21:47:
Намали работните килограми. Затормозявай бицепса, но не и на МАКС. Тренирай с дъмбели.
Ами аз попринип тренирам с дъмбели и прав лост, но честно казано с дъмбелите повече ме боли. Забравих да кажа, че проблемът е от дясната ми страна, която е и по силната, защото съм десняк.
Надявам се след като работя с по-малко килограми проблемът да се оправи. Също така се надявам и все пак да има приличен ефект след като не тренирам бицепса на максимум. А колко време предполагаш, че ще ми трябва?
ЕДИТ: Забравих - да третирам ли мястото с някакво мазило или с нещо друго?
Мнението беше редактирано от Mitko Petrov на 10.07.11 22:50.
10.07.11
23:01
Правиш ли стречинг преди началото на тренировката? Как активираш влакната? След края на тренировката разтягаш ли?
11.07.11
00:35
Бих казал, че доста добре се разтягам преди тренировка - врата, ръцете /рамо, лакти, китки/, кръста, краката дори клякам и ставам,лицеви упори,също така се увисвам и на някой от лостовете за набирания , а след това бягам 5-10мин на пътеката. Преди всяко упражнение независимо за кой мускул първата серия я правя с малко килограми. След края на тренировката не правя стречинг - единствено се увисвам на лост за набиране.
12.07.11
11:31
Други мнения?
Може би големите килограми те карат да чиитваш, а това в 95% от случаите става именно с влагане на усилия от предното рамо. Сведи работните тежести до такива, с които да изпълняваш движението чисто :)
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 12.07.11 13:48.
12.07.11
16:26
Мерси, при всички положения ще намаля работната тежест, възможно е и да чиитвам, но аз изключих отначало това като вариант поради причината, че и с 2те ръце правя с еднакви тежести, а мен ме боли от дясната страна, която ми е по-силната.