Напитки

MF

12.07.11
09:06

Добро утро!
Започвам деня с идеята да си приготвя любим мой фреш - от морков и ябълка. Филмът Food matters ми напомни колко важни са витамините и смятам отново да започна с пресните сокчета (имам си машина, но я бях зарязала). И се запитах: какви ли магически напитки (освен протеинови) си приготвят моите съфорУмници?! Я разкрийте малките си мръсни тайни..правите ли си фреш? Кой е любимият ви? Ами шейкове, студен чай (не Нести) ? А може би просто айранче в жегите? Коя напитка ви дава енергия и свежест през лятото?
пОздрави

Аз не правя такива чудесии. Нямам нерви. Това, което правя е да мешам вода и лед. Получава се супер фреш. :)

МЙ

12.07.11
09:21

моят любим шейк е –100 гр извара,1 кисело мляко,1 банан,лъжица мед в блендера или с пасатор ;) за след тренировка а и по всяко време

12.07.11
09:27

Фреш от грейпфрут, портокал и лайм - обожавам ;)

12.07.11
09:38

Най - лесния начин да приемеш калориите си е да ги изпиеш.
В тоз ред на мисли,за хардгейнърите да пият мляко е на далавера,но по - добре изяж плодовете отколкото да ги пиеш като сок=>ще те заситят все пак..имат фибри.

12.07.11
09:52

в тази тема няма ограничение за въображението :-) Пробвай различни неща, комбинирай.. няма как да сбъркаш :-)
Комбинация от портокал, лимон и грейпфрут освен много вкусен е и супер полезен. Всъщност.. има ли някой, който да не е... хехе :-)
Сок от моркови и зеле, колкото и странно да звучи на пръв поглед е истински балсам за стомаха и перисталтиката. Това в случай, че няма някакви обострени язви и прочее на стомаха де. Задължително е сока от моркови да се комбинира с мазнина, иначе организмът не може да си извлече полезните вещества. Една идея зехтин примерно :-)
Комбинация от моркови, цвекло, ябълки (и лимон) е истинска витаминозна бомба.
Наумила съм си да си направя фреш от диня тези дни. Звучи освежаващо :-)

А за смутита пък съвсем можеш да се развихриш :-) Наглед странна комбинация - банан, магданоз (или селъри), може и бадеми, вода е супер вкусна и питателна - идеална закуска. Използвай въображението си - сега е сезона на плодовете ;-)

12.07.11
10:11

Смесвам кисело мляко и компот,после ги разбърквам с пасатора.

12.07.11
10:30

Преди си правех следните две неща:
Спанак пресен + половин ябълка и мноого вода (около 700мл поне) в блендер - хидратираш се супер много.
Бадеми+ банан+мед+вода - бананов шейк - почти като млечен

тогава ядях доста зеленчуци и дори пробвах 20 дни без храна от животински произход - чувствах се добре, но мускулатурата не чак толкова добре :).

12.07.11
11:24

Няма нищо по-хубаво от един ледено студен Ред Бул. :)

12.07.11
14:03

С ясната идея, че не споделям мръсни тайни, а чиста свежест:

ябълка, цвекло, портокал;
банан, сок от ананас, сок от портокал и мед;
лимон с кората, мед, мента(или джоджен)и вода=домашна лимонада

12.07.11
14:18

Освен всевзъможни комбинации от плодове, кокосови и соеви млека в блендера, обожавам изстуден чай от жасмин с мед. Ако си приготвям напитката в първата половина на деня, не забравям да я “подправя” с гуарана. :)

За мен лично е според моментът, дали, ако искаме полезните съставки на плодовете, следва да ги пасираме / блендираме на фреш, а не ги ядем цели - темата обаче не е за това, така че няма да задълбочавам.

Ако е фреш, да е от киви или диня. :)

12.07.11
19:42

Мед, лимон, Н2О и много лед :) Фрешове не пия, то няма и много смисъл, освен ако не се изпие веднага след направата. То като се замисля освен вода и по горе записаното друго не пия....  е понякога и някоя Каменица мътно (beer)

12.07.11
20:45

казано от lazyfitnessimmigrant на 12.07.11, 14:03:

Virgin mojito (sun)
любим коктейл, само че с лайм е доста по-ароматен. А с джоджен малко на боб-яхния докарва аромата. :D

10 сурови яйца, доза протеин, малко мед - взимаш тези 1000 калории след тренировка. :)

Мнението беше редактирано от Тедо Димитров на 12.07.11 21:09.

Перфектната освежителна напитка - овкусени аминокиселини на прах в ледена вода...мммммм...

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 12.07.11 22:00.

12.07.11
21:37

Дано не са го казали досега, но много обичам да си направя билков чай, изстискам многоооо лимон, малко подсладител или мед и многоооо лед (sun) Става много вкусно, 100 пъти повече от тези пумии Нести.

Мнението беше редактирано от JPFTQV на 12.07.11 21:38.

Н

13.07.11
10:07

1 съвет от мене , НЕ ПИЙТЕ КАЛОРИИТЕ А ГИ ЯЖТЕ !Няма по-лесен начин да си спазваш режима като ядеш калориите а не ги пиеш, защото ще си сит и няма да ти се прияжда !Естествено когато не ти се яде може и да се направи изключение .

13.07.11
10:55

казано от Никола  Николов на 13.07.11, 10:07:

1 съвет от мене , НЕ ПИЙТЕ КАЛОРИИТЕ А ГИ ЯЖТЕ !Няма по-лесен начин да си спазваш режима като ядеш калориите а не ги пиеш, защото ще си сит и няма да ти се прияжда !Естествено когато не ти се яде може и да се направи изключение .

Не забравяй, че НЕ всички в този форум са на строги затворнически режими. Някои се харесват такива, каквито са и просто се наслаждават и на храната и на напитките си. :)

MF

13.07.11
14:32

казано от Margaritka на 13.07.11, 10:55:

казано от Никола  Николов на 13.07.11, 10:07:

Не забравяй, че НЕ всички в този форум са на строги затворнически режими. Някои се харесват такива, каквито са и просто се наслаждават и на храната и на напитките си. :)

Мдам, а някои като огладнеят, даже...ядат! :D

13.07.11
14:40

Аз пък днес я подкарах на изстуден зелен чай с лед и лимон (не от тези дето се продават, разбира се - сама си го сварих). Това е новата ми лятна мания :D

- Сок от ябълки и моркови
- Айрян със сол и лед
- Кисело мляко, разбито с пасирани ягоди и пак с лед

Това са ми едни от любимите.

Мила

13.07.11
14:45

Никой ли не пие горещо кафе през лятото? Аз съм само на вода и кафе(горещо) (inlove)

13.07.11
14:48

Оооо, кафето си е задължително веднъж дневно - предимно след ставане и преди тренировка, но тя така или иначе си е сутринта, така че става 2 в 1 :) Водата е задължително от 2,5 l нагоре. Да не споменавам и всички чайове, които пия, че ще стане еднаааа ... :D

Мила

13.07.11
14:52

казано от Absolut Illusion на 13.07.11, 14:48:

Да не споменавам и всички чайове, които пия, че ще стане еднаааа ... :D

Абе знаех си, че кросфитърските сдружения си имат тайни за постигнатите резултати :D Забелязвам, че всички ги пиете тези чайчета... :P

13.07.11
15:04

(giggle) Аз ги пия по други причини моите :P

13.07.11
15:41

казано от Margaritka на 12.07.11, 20:45:

казано от lazyfitnessimmigrant на 12.07.11, 14:03:

Virgin mojito (sun)
любим коктейл, само че с лайм е доста по-ароматен. А с джоджен малко на боб-яхния докарва аромата. :D

ако ще е мохито, разбира се, че с лайм и задължително мента...обачеее какви са тия “virgin” истории?:)))Кого ще излъжа, хахахах

Сега се сещам, че има един плодов коктейл Анабол. Приготвя се от банан, лимон, портокал и мед, май това беше . На мен не ми е много вкусен, но има много почитатели.

13.07.11
16:24

-студено прясно мляко в жегите-влиза ми повече и от тоник даже :D
-студен чай- от аптеката един Ahmad Green Tea- 20 пакетчета в една тенджера 5 литра вода-и после се нарязва лимон вътре
-ако искаш максимум витамини- едни суправит- 4лв от аптеката- разтварят се в 2лт вода и се слагат в хладилника- на вкус са точно като степче, само ,че имат ликопрен витамини и т.н

13.07.11
19:09

казано от Miss Fight на 13.07.11, 14:32:

Мдам, а някои като огладнеят, даже...ядат! :D

Скандално! (wasntme) (giggle)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1