Лостове+успоредки - сила или издръжливост?

01.06.05
19:08

От около месец тренировката ми се състои само от лостове и успоредки - набирания, кофички, лицеви  и др. такива със собствено тегло. Отделно сутрин бягам. Общо взето ден бягане, ден лостове, три пъти така и седмия почивка. Това силата ли покачва или издръжливостта? И нисковъглехидратна диета подходяща ли е ? в смисъл ако качва сила по-добре да повиша въглехидратите нали?

01.06.05
20:45

Зависи каква сила имаш предвид, защото има сила за едно повторение с максимална тежест и има силова издръжливост. Според мен на лостовете може да се постигне второто, а отделно релеф (като прибавим това, че бягаш сутрин).

01.06.05
20:52

ами зависи от упражнението, но и на най-слабите под 5 не падам, така че за това се чудя дали не ми идват за сила... общо взето мисълта ми е това НВД дали добре съм го включил, защото ако идват за сила упражненията ще трябва повечко въглехидрати

01.06.05
21:06

Не по 5 повторения, ами ако искаш прави по 1 пак няма да стане. Просто, защото ги правиш с една и съща тежест, която все някога ще ти стане лека (ако вече не е) и ще правиш повече повторения, това не значи че ще можеш да правиш с повече килограми. За сметка на това ще станеш по-издръжлив.

01.06.05
21:19

Много е относително да се каже така... Зависи от физиката ти, брой серии повторения и как се храниш и спиш.

Принципно от успоредки и лостове по-скоро ще направиш сила и релеф евентуално, но много зависи.

А щом правиш и бягане, то и издръжливостта ти не пада...

Супер си се насочил, ако искаш нещо повече кажи си целите и възможностите. :)

Поздрави

01.06.05
21:20

[quote author=“d1sc0_c1t1z3n”]t.e.? sega mi idva malko za sila no kolkoto poveche povtoreniq upsqvam da pravq, tolkova poveche diga izdryjlivostta taka li?

Т.е. ще си вдигнеш силовата издръжливост, а не максималната сила (като за 1 повторение с макс тежест).

01.06.05
21:34

ами целите ми.. да се постегна, да съм във форма. като че ли от издръжливост има по-голяма полза в ежедневието. а НВД-то добре ли е, положителен, неутрален или отрицателен калориен баланс да спазвам?

01.06.05
21:36

[quote author=“d1sc0_c1t1z3n”]а НВД-то добре ли е, положителен, неутрален или отрицателен калориен баланс да спазвам?

Зависи какво целиш - ако искаш да качиш положителен, ако искаш да свалиш - отрицателен.

01.06.05
21:41

[quote author=“d1sc0_c1t1z3n”]ами целите ми.. да се постегна, да съм във форма. като че ли от издръжливост има по-голяма полза в ежедневието. а НВД-то добре ли е, положителен, неутрален или отрицателен калориен баланс да спазвам?

Пак не може да се каже. Това “да се постегнеш” за всеки означава различно... ? Едни са слаби и искат да се “постегнат” да наедреят. Други пък пълни да заслабнат...?

Колко тежиш, височина, опитай да определиш % мазнини/мазнини натрупани имаш ли.../.

01.06.05
21:47

173см,70кг,20г,16-17% мазнини
стягането го визирам като изчистване от мазнините, стегната мускулатура със съответните възможности - сила издръжливост. общо укрепване на мускулатурата ако мога така да го нарека

01.06.05
21:56

В такъв случай си на прав път. Тренирай редовно, тичай сутрин и се храни добре и ще имаш резултати. Успех!  :wink:

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1