13.07.11
16:36
При положение ,че съм в период за изчистване- мога ли да консумирам 500мл прясно мляко след тренировка придружено с 3 яйца?
13.07.11
16:45
Не е толкова удачно.След тренировка целта е да се запълнят гликогенните запаси.Затова ти трябват бързи протеини и въглехидрати.Удачен пример за протеин е суроватъчния,може би белтъците от яйцата,а за въглехидрати Мед,банани,декстроза,глюкоза :) Прясно мляко можеш преди сън да смесиш с изварка и си перфектен :)
13.07.11
16:57
Нали имаше лактоза в прясното мляко и трябва да се избягва? Къде го слагате,че и то преди сън и то когато искате да сваляте? Както и да е , Вие си знаете!
По - добре , смеси кисело мляко с извара преди лягане, за повече информация прочети http://www.bb-team.org/forums/viewthread/18734 тази тема ;) .
Относно след тренировка , прясното мляко се усвоява бавно . Изпий една доза протеин + 3те яйчица.
преди лягане не ям изобщо, не знам тая тема защо я подхванахте! Питах конкретно за прясно мляко след тренировка. Иначе нямам кинти сега за сносен протеин :)
Еми ... 3 яйца + 2 белтъка и след (40-50) минути , 2 пилешки паржоли + зеленчуци.Друго не мога , да ти предложа.
Еми ... 3 яйца + 2 белтъка и след (40-50) минути , 2 пилешки паржоли + зеленчуци.Друго не мога , да ти предложа.
3 яйца + 2 белтъка
= Тоест 3 яйца и отделно 2 белтъка от други 2 яйца?
Това хранене с хранителен режим за покачване на мускулна маса ли е съобразено?
Мнението беше редактирано от Nownownow на 13.07.11 19:07.
тоест след тренировка както и досега си ям 4 цели яйца по 6 цели грама протеин = 24 грама протеин!
В момента ще налоча 1 литър, както всяка вечер след тренировка в последните поне 6 месеца. Не съм се омазнил за това време, като дори имам съмнения че леко съм се изчистил, но не се следя като цяло, така че това второто няма да го твърдя със сигурност. Но ако ядях по-малко на останалите яденета със сигурност щях да съм, така че явно млякото не пречи.
казано от G33K на 13.07.11, 21:56:
В момента ще налоча 1 литър, както всяка вечер след тренировка в последните поне 6 месеца. Не съм се омазнил за това време, като дори имам съмнения че леко съм се изчистил, но не се следя като цяло, така че това второто няма да го твърдя със сигурност. Но ако ядях по-малко на останалите яденета със сигурност щях да съм, така че явно млякото не пречи.
При теб е така, ама при мене не е ;-)Аз си омазнявам яко лактоза,фруктоза всичко ;-)..
@До автора. Според мен пии 1 протеин, или хапни 4-5 яйца, за предпочитане е 10 белтъка да се усвоят по-бързо, но пък аз се наяждам лесно с 10 белтъка,и после трудно ще изядеш и 1 пържола.. затова най-удачно е 1 протеин и това е.
казано от Rikoo на 13.07.11, 22:16:
При теб е така, ама при мене не е ;-)Аз си омазнявам яко лактоза,фруктоза всичко ;-)..
@До автора. Според мен пии 1 протеин, или хапни 4-5 яйца, за предпочитане е 10 белтъка да се усвоят по-бързо, но пък аз се наяждам лесно с 10 белтъка,и после трудно ще изядеш и 1 пържола.. затова най-удачно е 1 протеин и това е.
Ба омазняваш, я днес иди да се бориш 2 часа с разни дзверове, утре иди да правиш клекове за бройки като част от кръгова тренировка, после петък пак да се посбориш и в събота и неделя са разпускане двуразови, и ти да видиш омазняване .. настъпи ли човек педала яко няма омазняване, поне не кой знае какво - в най-лошия случай няма да ти се виждат всички плочки, което май не е чак такава болка за умиране :D
Пий си млякото със яйца даже е по-добре от протеин на прах , не ги слушай тия приказки за гликогенови запаси , бързи протеини , анаболни прозорци тва са митове ..
13.07.11
23:51
казано от hardrlz на 13.07.11, 23:47:
Пий си млякото със яйца даже е по-добре от протеин на прах , не ги слушай тия приказки за гликогенови запаси , бързи протеини , анаболни прозорци тва са митове ..
С част от това съм съгласен,това с бързото усвояване и тн повече е пропаганда,за да се продават добре протеините на прах,но какво общо имат гликогенните запаси с протеина? А и в млякото има лактоза,така,че не е най-подходящото..
казано от Nownownow на 13.07.11, 19:06:
3 яйца + 2 белтъка
= Тоест 3 яйца и отделно 2 белтъка от други 2 яйца?
Това хранене с хранителен режим за покачване на мускулна маса ли е съобразено?
Да , с 2 белтъка от други 2 яйца , понеже не разполага с протеинова пудра ,тази порция яйца ще го възстановяват ( малко или много) след тренировка.За втория ти въпрос , може да бъде съобразено , може и да не бъде (зависи какъв ти е хранителният режим) .
14.07.11
10:06
Реших да пиша тук, защото за пореден път виждам мнение, че протеинът като добаква е скъп!?! Не съм голям фен на добавките, но работя в офис от 9 до 17 и 30 и между основните хранения забивам протеин всеки ден, също и сутрин и вечер след тренировка. Пия 100%Whey gold на ON-взимам 75 дози за 80лв! Кажете ми какво друго мога да прихапна с подобни хранителни стойности за 1лв-баница и вафли-не мерси! Whey shake на Syntrax 75 дози са 70лв! Така че не виждам защо много хора казват че нямат средства за проетин, но ядат 6 яйца+мляко-не излиза по-евтино.
Мнението беше редактирано от Toma Tomov на 14.07.11 10:07.
казано от Toma Tomov на 14.07.11, 10:06:
Реших да пиша тук, защото за пореден път виждам мнение, че протеинът като добаква е скъп!?! Не съм голям фен на добавките, но работя в офис от 9 до 17 и 30 и между основните хранения забивам протеин всеки ден, също и сутрин и вечер след тренировка. Пия 100%Whey gold на ON-взимам 75 дози за 80лв! Кажете ми какво друго мога да прихапна с подобни хранителни стойности за 1лв-баница и вафли-не мерси! Whey shake на Syntrax 75 дози са 70лв! Така че не виждам защо много хора казват че нямат средства за проетин, но ядат 6 яйца+мляко-не излиза по-евтино.
Значи това дето го казваш става примерно , ако нямаш родители твърдо против” Химии, прахчета,анаболи , стероиди , астероиди комети и всякакви други небесни тела”. Но да речем ще го сложа във шкафа във фитнеса и ще си пия само след тренировка. може да си нося и сутрин понякога , но едва ли ще мога повече от доза на ден да взимам. След това- незнам къде гледаш ама Синтракс уей-я в сила.бг където пазарувам с отстъпка ми е 74.40 за 71 дози. отделно доза 30гр- 23гр протеин.. не ми харесва. Оптимума 75 дози 102лв с отстъпката. Сега видях ,че в пауър и бюти ги има евтини- ама незнам срокове на годност а-у??? И пак остава “родителския проблем”. Отделно ,че пия изонид и карсил... :–)
@The Next може ли с 2-3 думички да ми кажеш що не е полезна лактозата- нали и тя си е въглехидрат и си трябва след тренировка? Аз пак ще вида по интернета, но ми е направило впечатление ,че хора пият по 1л прясно мляко след тренировка :)
14.07.11
10:47
За цената на протеина гарантирам, че е такава каквато съм писал, но не съм търговски представител и ще ти кажа просто разрови и ще намериш поне 5 места по-евтино от тия симпатяги в силата(че и отстъпка давали :D). Все пак доколкото разбирам си ученик и не виждам проблем да пиеш протеин на посочените от теб цени вместо боклуците в и около училищата.
14.07.11
10:51
казано от Ramon Dekkers на 14.07.11, 10:28:
казано от Toma Tomov на 14.07.11, 10:06:
Значи това дето го казваш става примерно , ако нямаш родители твърдо против” Химии, прахчета,анаболи , стероиди , астероиди комети и всякакви други небесни тела”. Но да речем ще го сложа във шкафа във фитнеса и ще си пия само след тренировка. може да си нося и сутрин понякога , но едва ли ще мога повече от доза на ден да взимам. След това- незнам къде гледаш ама Синтракс уей-я в сила.бг където пазарувам с отстъпка ми е 74.40 за 71 дози. отделно доза 30гр- 23гр протеин.. не ми харесва. Оптимума 75 дози 102лв с отстъпката. Сега видях ,че в пауър и бюти ги има евтини- ама незнам срокове на годност а-у??? И пак остава “родителския проблем”. Отделно ,че пия изонид и карсил... :–)
@The Next може ли с 2-3 думички да ми кажеш що не е полезна лактозата- нали и тя си е въглехидрат и си трябва след тренировка? Аз пак ще вида по интернета, но ми е направило впечатление ,че хора пият по 1л прясно мляко след тренировка :)
+ това все пак протеинът е ДОБАВКА ! пак ще трябва да ядеш ... яденето не го ли боиш ? или ти не ядеш и само на протеин го караш :D
14.07.11
11:00
+ това все пак протеинът е ДОБАВКА ! пак ще трябва да ядеш ... яденето не го ли боиш ? или ти не ядеш и само на протеин го караш
Имало е и такива случаи ;). Но сега ям 3 пъти на ден имежду закуска и обяд и следобяда пия по един протеин. След тренировка или мач също-не виждам нищо лошо. Пак казвам трябва да се яде качествена храна, но за прихапвания или след тренировка според мед пудрата е най-удачния вариант в съотношение цена/качество.
естествено ,че си ям! Може да погледнете в дневника ми :)
Ми ще се консултирам със тая дет ми даде да пия изонида и ще гледам да крия от наще освен :( друг вариант не ми идва на акъла
Протеинът и следтренировъчното хранене са ти най-малкият проблем.Ако тренираш сериозно3-4 години ще има резултат,а и ще си достатъчно голям,за да може да си купиш протеин,без да го криеш ;) Всички се вманиачавате в такива малки неща,а ви убягва цялостната картина.Във фитнеса ми е пълно с 6-70 килограмови сополанковци,които правят лежанка с 50кг,а в шкафовете им има но експлоуд,бцаа,протеин и кво ли не още.Чак ми идва да ги пребия и да им ги взема,поне на мен ще са ми полезни.
14.07.11
11:32
Deuce - и това е решение :D. Направо си е win-win situation - ти ще усвоиш добавките а мачлуганите ще се учат на правилно хранене. Но пак казвам един ученик не може да носи кутийки с храна на даскало-така че една доза в шейкъра и само добавя вода ;)
казано от Toma Tomov на 14.07.11, 11:32:
Но пак казвам един ученик не може да носи кутийки с храна на даскало-така че една доза в шейкъра и само добавя вода ;)
Напротив,може :) Когато се храня сериозно си нося храна навсякъде.Но протеинът е изключително по-удобен,няма спор.Особено ако в шеъкъра се сложи малко овес+смляни ядки и си става едно супер хранене.Освен това протеинът не е никаква добавка,а една нормална храна и понякога е дори по-изгоден.
09.01.14
21:06
Здравейте,на 16г съм.Тренирам от 1 година и един от най-използваният от мен източник на протеин е прясното мляко.Средо пия по 5-6литра мляко на седмица.Наскоро ми казаха, че прясното мляко садържа ензими които разграждали стените на тънките черва.Първоначално бях категоричен,че това не е вярно,но реших да се консултирам като направя тази тема.Ако ми дадете информациа или съвет ще ви бъда много благодарен!
Не се притеснявай, пий си го на воля. 5-6 литра мляко на седмица нищо не е, особено, ако е от магазина. Някои хора сравнително добре го усвояват, други не чак толкова, трети въобще не могат да пият прясно мляко. Лактозата е особен дизахарид и затова така се получава. Аз лично на ден консумирам около 500мл до литър, най вече в кафето, не го усещам честно казано, все едно вода пия, но не се учудвам, все пак е от магазина, а не домашно.
П.С. Дай малко по-грамотно следващия път.
Мнението беше редактирано от aleks на 09.01.14 22:07.
12.01.15
23:33
В защитата на млякото
“”В случаите когато нямате под ръка протеин прясно мляко може да бъде евтин и удобен заместител. Изследванията показват, че чаша краве мляко след тренировка не само стимулира протеиновата синтеза, но и по-добре хидратира от водата и спортните напитки. При това нека не забравяме, че млечните продукти стимулират загубата на телесни мазнини. Наред с това млякото има и друг много важен ефект. Установено е, че има профилактичен ефект при коронарната болест на сърцето, мозъчен инсулт, диабет и колоректален карцином. Как млякото осъществява тази защита е неизвестно, но най-вероятно пептидите на млякото могат да намаляват кръвното налягане.”“
Мнението беше редактирано от Dimitrina Shliakova на 13.01.15 13:54.
Има ли някаква идея да пускаш този линк към всеки твой пост? Нали знаеш, че ако някой цъкне на него, отива в неговия си профил, а не в твоя? ;)