Дневникът на SportFreak

Темата е заключена.
Прескочи до:
SP

13.07.11
16:42

Здравейте,
следя сайта от доста време. Реших да си направя дневник, защото ми се видя интересно. На 14 години съм, от Благоевград. Тренирам малко повече от година, като през половината време се борех с излишните килограми и сега вече съм на вълна  мускули. Мерките не си ги знам, но съм малко над 170см и съм около 70кг Целта ми е визия и сила. Малко трудно се постигат и двете неща едновременно, но ще се постарая. Смятам, че е важно да се спомене, че имам болки в левия крак, от предния клек. Дали от претоварване или от неправилно загряване  не знам. Казвам го, защото виждам, че не се държите много добре с хората, които не тренират краката, тренират само заради плажа и т.н.

Темата беше редактирана от SportFreak на 26.09.11 17:27.

13.07.11
16:52

Имали причина да мислиш,че болката в крака е от предния клек,според мен може да е от нападите.Все пак зависи с какви килограми ги изпълняваш.
Все пак внимавай с упражненията с един крак,те са по-опасни за контузия.

SP

13.07.11
19:44

Днес съм пълна почивка + тава пълнени чушки с ориз. Главата ме боли адски много. Сигурно защото не бях стоял на компютъра доста време.

Biad___ Има причина да мисля, че е от клека, защото точно след поредната серия преден клек, почна да ме боли и по-точно се схвана местото и като тръгна да се наведжам все едно се преобръща мускула и боли.

SP

14.07.11
09:54

Днес:

Закуска - пълнени чушки с ориз, 600мл. прясно мляко
Обяд - 150гр. месо, 100гр. сирене, хляб
Преди тренировка - пълнени чушки с ориз, 3яйца
След тренировка - банан, 3 яйца
Вечеря - 150гр. месо, 100гр. сирене, хляб
Преди лягане - шепа фъстък с прясно мляко

Довечера ще опиша тренировката. Искам само да кажа, че сутрин ме мързи да си готвя месо или нещо друго и затова пих прясно мляко.

Мнението беше редактирано от SportFreak на 14.07.11 09:55.

SP

14.07.11
19:24

Здравейте пак

Хоризонтален лег с щанга - 12,9,10,10@65,75,70,70кг
Лег тип “гилотина” - 10,10,8,10@45кг
Лицеви опори - 15,10,10@20,25,25кг
Флайс - 8,10,8@12.5кг

Какво мислите за метода на предизтощението ? Другият път ще го пробвам, защото още при гилотината нямах сили, а пък за флайса да не говориме. Той напълно си влезе в трицепсите и раменете.

TO

14.07.11
19:39

Махни ги тия лицеви...Ако ти е мерак да ги правиш,ги сложи за загрявка преди лежанката...Щото движението е същото...Вместо тях сложи едни кофи занакрая или когато ти е удобно и така.Мое мнение.. :)

SP

14.07.11
19:40

За момента ще тренирам така. Усещам ги много добре в гърдите и ще ги оставя още няколко седмици. Ако не ми харесва резултата - ще ги заменя.

SP

15.07.11
12:06

Днес
Закуска - пълнени чушки с ориз, 100гр месо, малко сирене
Преди тренировка - пълнени чушки с ориз, 3яйца
След тренировка - 3 яйца, малко мед
Преди лягане - ще пропусна, защото снощи ми стана гадно

Тренировката днес ще бъде за гръб и трапец, но ще го карам по-лекичко, защото ми прилоша преди и още не ми е минало както трябва.

SP

15.07.11
15:11

Днес малко по-рано

Набирания - 3х10 с широк хват
Гребане с щанга - 10,10,8,10@80,85,85,80кг
Гребане с дъмбел - 10,8,8,8@30,35,30,30кг
Мъртва тяга - 8,8,6@110кг
Повдигане на дъмбели за горен трапец - 4х10@35кг

Набирания стриктни не бях правил откакто бях 62кг, което беше зимето. Трудничко ми беше, но пък се натовари гърба много добре. Мъртвата тяга не я правя от земята, защото ме заболява кръста, затова слагам едно нещо което е към 5-6см. Иначе ако е от земята тежестите са доста по-малко.

Мнението беше редактирано от SportFreak на 15.07.11 15:12.

SP

16.07.11
09:08

Днес
Закуска - картофи, месо, грах и подправки или иначе казано гювече
Следобедна закуска - пълнени чушки с ориз, 3 1яйца

+няколко парчета домашна торта, малко прясно мляко и сладолед

Тренировка няма да има днес. Утре ако ми щракне нещо, но попринцип и тогава се пада да почивам,

SP

16.07.11
22:10

Здравейте, добавих малко измервания в профила. Ще ги постна и тук.

Прасец - 37см  и двата крака
Талия - 77см, сутрин преди да съм ял може и по-малко да е
Гръдна обиколка - 102см - не можах да стегна хубаво, защото имам МТ
Мишница - 34/32см , съответно лява/дясна ръка

Добавих и снимката, която ми е на аватара. Не може да се види много хубаво, но съм доволен. Най-много ми харесва какво е направила тягата  за зоната до гръбначния стълб, цялото място от долу до горе е като камък.

Мнението беше редактирано от SportFreak на 17.07.11 10:30.

SP

17.07.11
10:34

Днес

Закуска - ориз с месо
Обяд - ориз с месо
Следобедна закуска - 100гр овес, 3яйца, кисело мляко
Вечеря - 150гр месо, 100гр сирене, хляб
Преди лягане - 3 яйца, ядки

Тренировка няма да има. По-късно ще пусна някои мерки, към които се целя, за да съм по-мотивиран.

SP

17.07.11
21:32

Здравейте, ето и целите(краткосрочни), които ще гоня.

Гърди +2см
Ръце +1.5/2см(лява/дясна ръка)
Раменен пояс +3см
Талия +2см максимум мога да си позволя

тоест - гърди 105см, ръце 35см, раменен пояс 123-4см и талия максимум 78,79см

Днеска бях облекал една тениска плътно по мене и вървя с братовчед ми до магазина, а той един висок и като се погледнах в прозорците - като джудже съм някъв такъв странен. Опънъл съм тениската отвсякъде, а той слаб и... радвам се де, но пък и ми е кофти някакво щото съм що годе нисък и ми е смешно някакво такова. То само едни рамене и гръб имам и те разширяват тениската :D

SP

18.07.11
10:09

За днес

Закуска - ориз с месо
Обяд - ориз с месо
Преди тренировка - овес с кисело мляко, яйца
След тренировка - банан, яйца
Вечеря - ориз с месо

Тренировката ще бъде за бицепс и трицепс. До довечера :)

SP

18.07.11
21:43

Тренировката днес - бицепс, трицепс

Бицепсово сгъване с прав лост - 3х8@30кг  с 5секунди негативно повторения
Бицепсово сгъване с дъмбели - 2х10@12.5,12.5кг
Концентрирано сгъване - 2х12@15кг
Френско разгъване с крив лост от лег - 3х12@32.5кг
Лег с тесен хват - 3х13,9,10@45,55,50кг
Разгъване на горен скрипец - 3х12@25кг

Мисля вместо обичайните пирамиди да държа една тежест на базовите, като ще правя 5-8 повторения, но тежко. Малко се подцених на френското разгъване, като мислех, че ще ми бъде трудно, а то беше лесно. Бицепсовото също беше лесно и затова с толкова бавно негативно повторения. Обаче много гръмнаха предмишниците от това негативно повторение, а бицепса въобще не го отнесе. Средна тренировка.

SP

20.07.11
11:19

Вчера цял ден яко гадене, не мога да си застана на краката. На 3 препечени филийки бях + някакви прахчета и т.н. Днеска съм доста по-добре, но още нямам никакъв апетит. Утре ще съм на линия с гърди и рамо, само се надявам да не съм свалил някой килограм.

SP

21.07.11
16:09

Закуска - Ориз и картофи
Обяд - Ориз и картофи
Преди тренировка - Картофи, грах и месо
След тренировка - 3 яйца, мед
Вечеря - Картофи, грах и месо

ПП: Тея неща са си гювечета. Не да ги ям отделно.

SP

22.07.11
13:37

Оф... затри ми се целия пост... Тренировката беше много слаба. Никаква сила нямах. Днес храната е прилична, а тренировката ще бъде за гръб.

SP

22.07.11
22:25

Вече малко повече от месец тренирам по тази програмка. Добър сплит. Много добре се възстановявам, но не го направих качествено. Зимето задължително пак ще го правя, но този път по-дълго време. Смятам да пусна нещо по ударно, за да оправя местата, които съм си набелязал, като главно обем на ръцете, раменете и гърба, както и оправяне на канала между гърдите. Краката искам по-оформени да са - нищо друго. Всичко, което съм си поставил за цел с програма като 10х10 може да не го постигна, но ще има бърз растеж. Малко гадно става, защото не водя дневника откакто почнах по сплита и изглежда, че все едно ходя ей така на фитнес, колкото да не е без нищо. После ще опиша всичко подробно, за да бъде ясно как ще тренирам в следващите няколко седмици. Иначе днешната тренировка слабичко, загубил съм доста от силите, но ще си ги върна бързо. Направих и нещо глупаво днес - играх канадска борба и ме боли цялата ръка вмомента. Казаха ми, че още не били свикнали ръцете ми на натоварването, но не смятам да повтарям скоро. Окей, приятна вечер от мен. После пак ще ви досаждам.

SP

22.07.11
22:39

Етооо...

Упражнения:
Гърди - лежанка, флайс  по 5 серии
Гръб - набирания, гребане, набиранията почвам от 2-3 серии и ще увеличавам до 10х10 или пък 3х10 с тежест
Рамене - арнолд преси с дъмбели и разстваряне напред
Мишници - бицепсово сгъване с щанга и френско разгъване
Крака - клек,клек,клек

Темпото ще го спазвам, ще се храня според възможностите ми, но смятам, че до сега го правя д/г добре. Ето и въпросите ми:

1.Как да разделя мускулите, за да тренирам 4 пъти в седмицата ?
2.За бицепса също ли да правя по 10 серии ?
3.Има ли проблем, че така ще тренирам, смисъл някои хора правя едно упражнение 10х10 и това е или пък 3х10 и 3-4 упражнения ?

РЕДАКЦИЯ: Сутрин преди да съм хапнал талията ми беше 76см. Не мога да си позволя над 80см, защото и сега не ми е релефен корема и ще бъде гадна гледка просто.

Мнението беше редактирано от SportFreak на 22.07.11 22:40.

SP

24.07.11
00:20

Закуска - Яйца, овесени ядки, кисело мляко
Обяд - ориз с месо
Следобедна закуска - ориз с месо
Вечеря - ориз с месо

+ сладолед, сирене, диня и малко от една вафла.

SP

24.07.11
12:43

Днес почивам. Храната е по-малко от обичайното, защото ще излизам после, но пак е добре. Утре почвам седмицата с една хубава тренировка за ръцете. Чудя се какви тежести да избера, но май ще бъдат 20кг за бицепс и толкова за трицепс. Може да не ме натовари както трябва, но ако не пробвам няма да знам.

SP

25.07.11
12:05

Здравейте, ето храната за днес

Закуска - Ориз с месо
Обяд - Ориз с месо
Преди тренировка - Ориз с месо
След тренировка - Яйца и мед
Вечеря - Месо, сирене, хляб

+доооста черен дроб, диня, плодове и т.н.

Както споменах тренировката ще бъде за ръце. Довечера ще напиша как е минало.

25.07.11
13:25

Явно си с доста добър метаболизъм, щом тоя хляб и ориз не ти се лепи ... пък и тея плодове. направо ти завиждам :Д

SP

25.07.11
14:12

Целта ми е да съм наистина голям и когато ме видят по пътищата, да ме сочат с пръст. Е, малко прекалих, но ме разбра какво имам предвид. Иначе, да, не ми се лепи нищо. От друга страна пък - бавно стават при мен нещата. Качил съм доста килограми, откакто почнах да тренирам, разликата е огромна, но това си го знам само аз и ако някой ме види едва ли ще си помисли, че тренирам. Още по-малко пък като види ръцете ми. Точно заради това и се моля да не дърпам повече на височина, не че съм висок, но пък по-бързо ще станат нещата така.

SP

25.07.11
19:10

Бицепсово сгъване с крив лост - 10х10@22.5кг
Френско разгъване с крив лост - 7х10@22.5кг
Разгъване на горен скрипец - 3х10@15кг

Първите няколко серии не усетих никакво натоварване. На бицепсовото сгъване от негативната част на повторението ми изтръпна предмишницата и си викам “Нищо не направих, по-добре да си карах по старата програма”, обаче след няколко серии трицепса ми изтръпна, след което и бицепса не остана по-назад. Много яко ги фраснах ръцете, но не можах да нагаждам темпото както трябва. Стараех се просто да съм към 50-60 секунди на серия. Утре ще правя леко кардио и корем, а в сряда гърди и гръб.

РЕДАКЦИЯ: След тренировка меря бицепса и показва 36см. Много се изкефих, но го бях сложил до лакътя почти метъра и като го оправих показа 35см. Голям съм олигофрен, значи

Мнението беше редактирано от SportFreak на 25.07.11 19:11.

SP

26.07.11
17:42

Днес бях зает цял ден. Храната не е въобще добра. Не много хубаво начало, но ще я стегна. Мисля сега да ходя за 1-2 теста ня тягата, че ми е мерак от много време да видя колко ще вдигна. Мисля, че с 130 ще се справя, а 140 може да ме затруднят.

SP

26.07.11
19:22

Ето и резултата

140кг мъртва тяга ги отлепвам от пода, вдигам до коленете и не мога повече. Помислих, че е от хвата, но после ги държах над 10 секунди - просто си нямам силата още. След това 50кг раменна преса зад врат. Имам сила за 55, но не смея да ги слагам, когато няма кой да ме пази.

РЕДАКЦИЯ: Имам нов аватар. Пак в тази поза, но този път с по-изчистен гръб, повече тен и може би маааалко по-оформени рамене.

Мнението беше редактирано от SportFreak на 26.07.11 19:27.

SP

27.07.11
10:13

Здравейте

Закуска - Месо, сирене, хляб
Обяд - Овес, яйца, мляко
Преди тренировка - Овес, яйца, мляко
След тренировка - Яйца, мед
Вечеря - Месо, сирене, хляб

Тренировка - гърди/гръб - преси с дъмбели от лег, флайс/гребане с щанга, набирания

SP

27.07.11
19:21

Ето тренировката

Лег - 7х10@40кг
Флайс - 3х10@10кг
Гребане с щанга - 10х10@50кг

Лежанката кофти още от първата серия. Много се натовари рамото. Няма да стане така с тея 4 секунди спускане. Флайса същата работа. После като се сетих, че исках да правя и набирания - просто не знам как беше да стане с 4 секунди спускане. Много кофти просто. Не виждам от къде ще дойде растежа на гърдите, като аз натоварих повече предното рамо.

SP

28.07.11
16:02

Здравейте

Храната днес - не много добре, да не кажа зле
Тренировка - може би, ако има с кой да ходя до залата

Изпитвам желание да тренирам постоянно и скоро ще пробвам 1-2 седмици :)

Мнението беше редактирано от SportFreak на 28.07.11 18:58.

SP

30.07.11
22:07

Не съм писал 1-2 дни. Бях забравил, че съм си направил дневник даже. Днеска имаше малко опити за силови набирания, защото виждам, че са на мода, но така и не можах да се метна над лоста, а ако имам сила да го направя - ще ударя 20-тте бройки :D Мързи ме да описвам тренировката за крака и рамене от вчера, но само ще кажа, че краката ме болят. Повече никога няма да правя толкова клек. Направих 7х10 и си викам “Няма да мога. Не, в никакъв случай!” После 3 серии разгъване и така. Рамото също гръмна. Обаче при клека никакво темпо, просто се старах малко по-бавно да спускам. Друго... правих днес трапец, предмишница и прасец, защото ми се тренираше нещо. Много обичам да ги тренирам тея групи, защото през цялото време усещам това приятно парене в мускула.

SP

01.08.11
18:55

Храната е прилична, а тренировката беше бицепс и трицепс. Пак 10х10 правих, този път с 25кг. Мноого тежко, особено на бицепсовото сгъване. Едвам вдигах щангата. Другия път ще зацикля сигурно още на първата серия :D

SP

02.08.11
21:05

Здравейте, ето и храната за днес

Закуска - Пълнени чушки с ориз
Обяд - Пълнени чушки с ориз
Следобедна закуска - Пълнени чушки с ориз
Вечеря - Пълнени чушки с ориз

+2 десертчета с кокос, малко студена, хубава бира и сладолед

Не знам какво става с мене, но от месец насам не мога да се задържа една седмица, без да ми става лошо. Тая нощ се скъсах от повръщане. Цял ден си тъпча храната насила, защото като си спомня с какъв труд съм качвал тея килограми и как може да ги смъкна за няма и час - ми се реве. Вече съм на принципа, въглехидратите са най-важни. Дали защото не мога да си позволя(финансово)по 300 грама протеин на ден или защото наистина усещам, че въглехидратите правят всичко, не мога да кажа. Имам и добра новина. Почвам да си харесвам тялото. Малко по малко всичко става, стига да има желание, железа и хубава храна.

SP

03.08.11
21:33

Лежанка (търсене на максимум) - 3х70кг 1х80кг 1х85кг 1х90кг - не ми беше тежко, но се съобразих, защото следваха мъчителни серии
Лег - 7х10@42.5кг
Флайс - 3х10@12.5кг
Гребане - 10х10@52.5кг

Тежко. Лега и флайса без да гледам много-много часовника, т.е. нямаше темпо. Само гледах да спускам по-бавно. Гребането беше точно както трябва - много съм доволен.  Имам бас, че до 1ви януари 2012г ще бутна 120кг и затова исках да видя колко ще ми е макса вмомента. Не съм сигурен дали 95 ще ги вдигна с правилна техника, но все пак за 5-6 месеца 30тина килограма не са кой знае колко, ако натегна здраво лег-а де.

SP

04.08.11
15:55

Здравейте

Обяд - 150гр. месо, 100гр. сирене, 4 филии хляб, салата
Вечеря - 150гр. месо, 100гр. сирене, 4 филии хляб, салата

+сладолед, бира, фафла *ура и т.н.

Тренировка - няма

SP

05.08.11
21:09

Здравейте

Обяд - 150гр. месо, 100гр. сирене, 4 филии хляб, салата
Вечеря - 150гр. месо, 100гр. сирене, 4 филии хляб, салата

+4тостера, т.е. 8 филии хляб

Тренировка - крака, рамо

Клек - 5х10@60кг
Разгъване - 3х10@30кг
Сгъване - 3х10@40кг
Арнолд преси - 4х10@10кг
Преси зад врат с щанга - 3х10@27.5кг
Вертолет - 3х10@25кг

Много скапано се получи. Поне някакво темпо имаше. Рамото ми пареше 1 час след тренировката. Смених малко тренировката за рамо.

SP

07.08.11
21:05

Днес не тренирах, а утре следват ръцете. Цял ден съм на слънце и пренасям дъски, а на края ми сервираха, че това, за което се молех от месец, не може да се направи днес и се отлага за другата неделя. Спирам да пиша храната, защото и без това е само една и съща - ориз, яйца, месце когато има, овес понякога + буклиците(тостери, вафли и т.н.)

SP

09.08.11
00:03

Тренировката днес бе за ръце, като с 27.5кг не можах да удържа до края, защото това темпо е разбиващо. Другият път пак на тези килограми оставам. Иначе от няколко седмици съм нервен по цял ден, защото всички около мен са изключително информирани за всичко, което ме интересува и както винаги, аз съм кривия. Нито мога да се храня както искам, защото съм бил да си е*а майката(с извинение), нито тренирам както бих искал, защото пак съм бил да си е*а майката, нито пък мога да си позволя да си взема един ш*бан креатин от 8 лева, който малко да ме “развесели”, защото оная ми работа била да окапе, червата ми били да експлодират, бил съм да си повърна черния дроб и изобщо нямало да стане човек от мен. И това го казва смотания лекар, на който цялото семейство са му дебели, мазни гадове(с изключение на дъщеря му, която пък е к*рва). Същия тоя лекар ми говори за хранене, трениране и всичките други простотии(негова дума), със сандвич в ръка и тумбак до коленете. Диетата(хранителния режим - ще се наложи да превеждам) бил само за хора, които са болни и трябва да се състои от солети, фафлички от 3 цяло и 5 стотинки и евентуално един банан в гъза, за да му олекне на човек. Тренировките не трябвало да бъдат тежки, пулса не трябвало да е повече от 65-70, защото има реална опасност да пукна като едно гадно, мършаво куче, което не е яло от години. Хранителните добавки били за онея по телевизията, които си съсипват здравето и като пораснат(всъщност те са на над 40 години) били да станат инвалиди. Арнолд(сигурно някой друг “специалист” му го е казал) бил бръчкав заради креатина(малеееей, аз мислех, че Арнолд стероиди използвал, но креатина била оная отрова. Мамка й! Пък иначе той и на 100 години беше да изглежда като на 20. Като се замисля, да, прав е човека. Какво са тея  70 години за Арнолд. Никакъв повод за бръчки. Нищо, че баща ми има бръчки още от сега. Явно и той е пил креатин) и бил най-добрия пример как след спирането му мускула се свива и не седи така подут, както като се приемат стероидите(креатина... и точно в тоя момент майка ми разбра, че искам да взимам стероиди, а на мен ми се ревеше. Дали от смях или пък защото го съжалявах тоя човек...). А тоя човек ми беше казвал, че с годините организма остарява и следва един регрес, който рано или късно(ако е от старост), завършва със смърт. Но Арнолд изглежда не е човек, а креатиночовек. Айде лека ви нощ, че поне тая част от денонощието е спокойствие за мен.

SP

09.08.11
23:47

Днеска ходих да пробвам нещо. Трицепса ми е размазан от вчера, но това не ми попречи. Пробвах серия на лег с тесен хват. Успях да направя 7 повторения на 65кг, като до сега никога не съм слагал тая тежест и мислех, че няма да мога да я вдигна толкова пъти. После серия френско на 40кг, което ми беше максимум за 2 повторения преди, а сега цели 9 :) Доста сила имам напоследък, дано продължавам така.

SP

09.08.11
23:49

А, да, имам и една снимка, но първа да скрия нещата около мен, че не е снимана на подходящо място, и ще я кача.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1