It's not over until i WIN!

Темата е заключена.
Прескочи до:

Сега има работа у дома и няма време,като се свърши предполагам ще се направи.

Преди малко се премерих кантара показва 60 кг ,вчера показваше 61 кг. Доволен съм,ама искам още....

14/07/2011

Нетренировъчен:

Вакуум 3х4-10 секунди

Храна:
11:10-кисело мляко 0.1%+овесени ядки+пет кайсии
13:00-пилешки пържоли+салата от краставици и домати+картофена салата
18:30-три яйца+един банан+сирене+кашкавал+една препечена филия пълнозърнест хляб+три доматчета+една краставица
22:30-семки+джанки
00:00-едно кебапче

Коментар:
Скучен ден,нищо интересно.Храната е зле,ама това е.

Мнението беше редактирано от Димитър Иванов на 15.07.11 10:03.

Вчера смятах.
RMR-то ми е 1626 калории
КБ-то ми е 2520 калории

Моят КБ = 2520 калории. Добавям 380, за да съм в калориен излишък и стават 2900 калории.

Въглехидрати
1200 калории за деня.
1200:4 = 300 гр. въглехидрати трябва да поемам всеки ден.

Протеин
800 калории за деня.
800:4 = 200 гр. протеин трябва да поемам всеки ден.

Мазнини
900 калории за деня.
900:9 = 100 гр. мазнини трябва да поемам всеки ден.

Избирам да се храня по 5 пъти дневно.

Въглехидрати - 300:5 = 60 гр. на всяко ядене.

Протеин - 200:5 = 40 гр. на всяко ядене.

Мазнини - 100:5 = 20 гр. на ясяко ядене.

Така смятам,но едвали ще имам възможност да се придържам към това.Пък и точно не мога защото нямам кантар да си мера храната.

Мнението беше редактирано от Димитър Иванов на 15.07.11 11:38.

SP

15.07.11
11:34

На тея години, единственото, от което имаме нужда е качествена храна. Количеството не е най-големия ти проблем.

Ноември месец мисля да пусна пълен цикъл на 5х5.До тогава ще карам по сегашната програма.Днес стажа ми става 5 месеца,в началото на Ноември ще е 8 месеца и половина.Преди да почна 5х5 ще въведа мерки и силови постижения и като я приключа ще ги сравня.След това ще чиста.Надявам се да оправа техниката на клека и тягата.

15.07.11
16:05

Според мен 200гр. протеин на ден е прекалено много и ненужно да приемаш за теб. Едно 130-140гр. мисля , че ще ти е напълно достатъчно.

Това просто си сметах там некви сметки,по-горе съм написал че не мога да го спазвам.Гледам да има протеин във всяко хранене,поне 100 гр. на ден да има и така..Трябва да вдигна въглехидратите.

Мнението беше редактирано от Димитър Иванов на 15.07.11 16:40.

15.07.11
16:45

Добре , извинявай не съм погледнал коментара отдолу :)  Успех иначе с дневника и целите които си си поставил.

Мерси!Успех и на теб! :) :)

Митко тук ( в хранителния ад на мисленето ) има и една уловка :) в първо хранене и след тренирвока трябва да имаш малко повече от всичко ( протеин, въглени и мазнини ) така, че сложи в тея хранения малко отгоре а от останалите извади така пак ще си на точните сметки :)

Добре,благодаря за съвета. :)
Тая тяга неска снимах клип ама нещо кръста не го изправям като хората :( снимал съм клип само на последната серия.После ще качвам и ще пиша сега излизам.

15/07/2011

Тренировка:

Гръб,трапец и трицепс

1.Набирания широк хват - 10,9,9
2.Мъртва тяга 4х5 - 50,78кг
3.Мечка 3х8 - 48,52,52кг
4.Гребане 3х8 - 50,58,66кг

5.Трапецовидно повдигане с щанга 3х8 - 58кг

6.Френско с прав лост 3х8 - 22кг
7.Лег с тесен хват 3х8 - 38кг
8.Едностранно трицепсово разгъване с дъмбел зад глава 3х8 - 10кг

Храна:
11:00-кисело мляко 2%+овесени ядки
13:50-една пълнена чушка с извара,сирене и яйце+боб с ориз
16:00-пилешко месо+ориз+диня
19:50-три яйца+една филия бял хляб с пастет+един банан
22:00-семки
00:05-пилешко месо+ориз

Коментар:
Нещо не ми хареса тренировката особено,нямах много сила и не бях мотивиран(то в тая жега).Набиранията чисти,може би само последното едно повторение в серия не беше много добре.Тягата не ми хареса,като си видях кръста че не е прав :( и после се опитвах и не мога нещо да го изправа как си трябва.Клипа утре ще го кача сега не ми се занимава.Мечката добре,гребането също,имам проблем че като сложа повече кг. и почвам да изпускам лоста и на гребане и на тягата.Затова на тягата долу като пусна спирам да прехвана.Френското пак с малки килограми,боляха ме лактите.Лег с тесен хват,това упражнение не ме кефи,нещо не го мога.Ще се възползвам от съвета на Кристиянчо и утре към закуската сигурно ще добава два или три белтъка,след тренировка към яйцата може да добава месо с ориз.

Ето клипа на тягата(това е последната серия),знам че кръста не ми е прав,незнам нещо в тая жега вчера нямах мотивация и сила..Дано другия път е по-добре.

SP

16.07.11
10:59

Такова пускане за първи път виждам. Контролирай малко тежестта. Като тръгваш буташ гъза надолу и готово - кръста не е превит.

Така пускам защото изпускам щангата,другия път ще права със смесен хват и предполагам ще е по-добре.Кръста ще го оправа,ще тренирам движението,видях си грешките.

Яка мускулна треска на трицепсите,гърба от тягата и на десния бицепс(незнам от какво) :D ,забравих и лека на бедрата.

16/07/2011

Храна:
10:00-кисело мляко 2%+овесени ядки+два белтъка
12:30-пилешко месо+ориз+салата от краставици и домати+диня
16:00-пилешко месо+ориз
19:40-три яйца
20:20-зеле+две филии пълнозърнест хляб+един банан
00:05-пилешко месо+ориз

Коментар:
Днес исках да изпробвам метода “21” Пробвах го с 22 кг с прав лост за бицепс,добре се напомпах.Жалко че нямам стажа да го правя в тренировките ми.

Мнението беше редактирано от Димитър Иванов на 16.07.11 20:23.

е ‘‘21’’ се прави рядко за да се избегне застоя на растеж :) и 15 години опит да имаш пак не е хубаво да го правиш всяка тренировка :)

казано от kristiancho на 16.07.11, 20:20:

е ‘‘21’’ се прави рядко за да се избегне застоя на растеж :) и 15 години опит да имаш пак не е хубаво да го правиш всяка тренировка :)

Да,знам.Казвам го защото мисля че бицепса ми изостава.

SP

16.07.11
22:02

И аз се опитвам да открия изоставащи групи, но на това ниво, килограми, години и т.н. никога не мога да кажа кое ми върви и кое не. Гърба и раменете са ми най-развити мисля, но това е защото ги тренирам най-много. Ако почна гърди, бицепс през ден - те ще станат най-развити. Затова не се мъчи да откриваш изоставаща мускулна група. Има и друг случай когато трениращия иска ръката му да е голяма, но когато се види в огледалото си казва “Е, не... тея ръце въобще не ми вървят. Особено бицепса. Трябва да го потренирам много, че изостава.” Помисли сериозно към кой тип спадаш.

Днес имам една закуска и един обяд много зле,после се разцепих да ям кайсии и кантара показава 62кг. :D Вчера показваше 61кг. По-късно ще напиша храната.

17/07/2011

Храна:
09:00-кисело мляко 2%+овесени ядки
12:00-една паница таратор+едно кебапче+ориз+салата от краставици и домати+диня
16:00-кайсииииии
20:00-три яйца+един банан
20:20-зеле+една филия пълнозърнест хляб
00:30-зеле+едно кюфте

Коментар:
Днес се разцепих да ям кайсии.Храната е много зле ама.....

18/07/2011

Тренировка:
Гърди и бицепс

1.Вдигане на щанга от лег 3х8-54кг ; 2х1 66кг
2.Вдигане на щанга от полулег 3х8-50кг
3.Вдигане на щанга от обратен лег 3х8-50кг

4.Сгъване на ръцете с щанга прав(прав лост) 3х8-26.5кг
5.Скотово сгъване с дъмбел 3х8-10кг
6.Бицепсово сгъване с дъмбели 3х10-10кг

Храна:
11:10-телешко месо+картоф
14:30-телешко месо+картоф
16:00-диня
16:30-две ябълки+три кайсии
17:20-телешко месо+картоф
20:50-телешко месо+картоф+салата от краставици и домати
21:45-семки
00:40-картоф+кайсии

Коментар:
Най-добрата тренировка за гърди до сега и най-добрата храна.Хоризонталния лег беше лек може и още.Полу-лег беше добре.Обратен лег може още.За бицепс прав може още,но по-голяма тежест е 34кг,много са ми.Исках да пробвам и макс на лег,вдигнах два пъти по веднъж 66кг. може и още,ама по-голямата ми тежест е 78кг и са ми много.

Мнението беше редактирано от Димитър Иванов на 19.07.11 01:05.

Днес храната се очертава пак да е добре.Имам мускулна треска на гърдите.
Ето до какво води скуката:

19/07/2011

Храна:
11:50-телешко месо+ориз с гъби+сирене
15:00-телешко месо+ориз с гъби+кайсии
16:00-диня+кайсии
18:10-телешко месо+ориз с гъби
20:00-кайсии+един банан
20:50-телешко месо+ориз с гъби
21:45-семки
00:40-телешко месо+ориз с гъби+салата от домати и краставици

Коментар:
Станах много късно.Цял ден скука,нищо не съм правил.На 24 този месец заминавам на море. (party) И няма да хода една седмица на фитнес,ще е нещо като възстановителна седмица.Искам всеки ден такава храна.

Мнението беше редактирано от Димитър Иванов на 20.07.11 00:51.

20/07/2011

Тренировка:
Крака,рамо и корем
1.Клек 4х8-10,38,38,46кг
2.Напади с щанга 3х8-26кг
3.Магарешко яздене 3х50-82кг

5.Раменни преси с щанга прав зад врат 3х8-26кг
6.Повдигане на щанга до брадата,Вертолет 3х8-26кг
7.Разтваряне на ръцете встрани с дъмбел 3х8-4кг

8.Колене към лакти 5х10

Храна:
11:30-едно кисело мляко 2%+овесени ядки+сирене+кашкавал+маслини+домати и краставици
15:00-боб+ориз
16:00-кайсии+праскови
17:00-един сладолед
20:50-три яйца+един банан+боб+салата от краставици и домати
00:00-едно кюфте с яйце

Коментар:
Лека и бърза тренировка,прасците грамнаха 55-60 повторения някаде ми е отказа.Клека всеки път го права и усещам че клякам до кадето трябва а на клипа винаги не клякам до долу. :@ :@ Ама ще го науча. :)

Мнението беше редактирано от Димитър Иванов на 21.07.11 00:17.

SP

20.07.11
22:02

1.Не клякаш дори до паралела.
2.Много рязко заключваш коленете. При по-голяма тежест, ще е само в твой минус.

казано от SportFreak на 20.07.11, 22:02:

1.Не клякаш дори до паралела.
2.Много рязко заключваш коленете. При по-голяма тежест, ще е само в твой минус.

Това съм написал по-горе.Не се усещам,имам чувството че си клякам до паралела и не клякам.Аз не искам да права пълен клек.Доста ще ми е трудно да го науча тоя клек,ама така ще е като няма кои да ми покаже.

Според мен не спускането до долу и роботното движение е дело на лоша загрявка или никаква такава ... трябва ти по-голяма мобилност на аддукторите и като цяло по-гъвкав задник  :P

BU

21.07.11
00:08

Гъвкав задник? :)

Димитре,ползай образованието си - на английски има колкото щеш информация за правилното изпълнение на урпажнение Back Squat.

А моето мнение е,че за момента това ти клякане е достатъчно дълбоко,постепенно с увеличаването на килата и придобиването на опит ,и усвояването на нови моторни пътища,ти ще слизаш по-комфортно и по-ниско.За да се улесниш,увеличи ширината на разкрача си (но не прекалявай) и се стреми да спускаш торса между двата си крака,не върху тях (за справка - анатомия на човешкото тяло,краката са ти отстрани,не са отдолу).

2 по-сериозни забележки:
- започваш клякането с колената напред,започни го с таза назад,
- имаш тенденцията да се навеждаш повече ,ноо това също ще се изчисти с времето и практиката.

направо пропадаш надолу. струва ми се че по-добре ще контролираш движението ако съвсем малко забавиш спускането. останалото е божа работа.

а, и за клякането по джапанки заслужаваш задвратник.

Благодаря за съветите!Другата седмица няма да тренирам на море съм,ще е нещо като възстановителна седмица,по-другата седмица като съм си починал хубаво ще видим.Утре ще си сваля клипове да гледам.

Клякай бос!

казано от Десо на 21.07.11, 00:21:

Клякай бос!

Много жега беше.Позамислих се ама се отказах,може би другия път.После правих магарешко яздене бос с брат ми върху мен,и съм си нарязал стъпалото леко,незнам от какво.

Мнението беше редактирано от Димитър Иванов на 21.07.11 00:25.

казано от Десо на 21.07.11, 00:21:

Клякай бос!

сигурен ли си?

При мен лично действа, обувките са ми много неудобни. Чувствам се по-стабилен и е по-добре отколкото с джапанки :D

Аз лично най-добре клякам с маратонки за тичане. Адски удобни са, пък и моите лично са “проветливи” (влиза въздух през тях, особено ако тичаш) и са супер за лятото. Пробвал съм бос и не ми е комфортно. Но може би ако се напъна да клякам бос, ще свикна, но не виждам смисъл :)

п.с. та ако имаш маратонки за тичане (по възможност качествени) пробвай, ако не, обмисли закупуването на такива, ще ти свършат по-добра работа от 1 протеин примерно :)

21.07.11
09:55

От тия с извивката отпред? Ако е от тях мисля не е най-удачният вариант. Аз клякам с такива, които са с плоска подметка, а миналата седмица кляках напълно бос по случайност- еми много стабилен се чувствах- може и да е лъжовно, ама и аз не клякам със стотици килограми...

Това с джапанките е минало!Няма да се повтори.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1