06.07.11
15:10
казано от slavko на 05.07.11, 22:33:
Валери е мое откритие, шъ мъ извинияате...:)))
Ние пък си имаме Лимка :P :P :P
юли не искам да правя първото предизвикателство отново,защото смятам че тогава ще започнат коментари за техниката,движението и т.н. вече мисля за новото предизвикателство и се надявам резултата ми от него да е мн добър,но да не оставя съмнения за каквото и да било.:)))
07.07.11
10:10
КЛАСИРАНЕ СЛЕД 1 КРЪГ:
Тук можете да видите файла с класирането.
Бележки:
1. На nikipl съм му писал по-доброто време.
2. Нека уточняваме точните стандарти за упражненията, за да няма разминаване. Примемаме, че суингът в Първото е бил част от пудовката да е над главата. За Второто Славко да уточни тялото трябва ли да е минало вертикала, пудовката да е минала ли вертикала, ръцете да са прави ли... Ето тук имам снимка със суинг, при който пудовката е над главата ми. При стандарт с прави ръце това няма да е легитимно повторение. Както и при условие, че гледан отстрани трябва да съм стигнал вертикалата. Друг възможен начин е връщането надолу да става с гмуркане на пудовката, вместо с прави ръце. Така пак се скъсява от времето.
@Славко: уточни как искаш да се изпълнява суинга в Предизвикателството.
казано от Oranje на 07.07.11, 10:10:
...
2. Нека уточняваме точните стандарти за упражненията, за да няма разминаване. Примемаме, че суингът в Първото е бил част от пудовката да е над главата. За Второто Славко да уточни тялото трябва ли да е минало вертикала, пудовката да е минала ли вертикала, ръцете да са прави ли... Ето тук имам снимка със суинг, при който пудовката е над главата ми. При стандарт с прави ръце това няма да е легитимно повторение. Както и при условие, че гледан отстрани трябва да съм стигнал вертикалата. Друг възможен начин е връщането надолу да става с гмуркане на пудовката, вместо с прави ръце. Така пак се скъсява от времето.
@Славко: уточни как искаш да се изпълнява суинга в Предизвикателството.
Мисля, че е повече от ясно кое от двете на снимката е легитимно повторение. “Гмуркането” на пудовката е приемливо.
Едит: От гледна точка на безопасност, лека чупка напред на пудовката в най-горно положение е приемлива.
Мнението беше редактирано от Vic на 07.07.11 10:31.
има и разлика в пудовките :D НО все пак ще бъде с изпънати ръце ;) при нас ще се чува яко NO REP :D
казано от Vic на 07.07.11, 10:26:
...
Едит: От гледна точка на безопасност, лека чупка напред на пудовката в най-горно положение е приемлива.
За да не съм голословен, 04:39 мин от клипа, ето за каква чупка става въпрос:
По принцип важно е положението на пудовката, а не толкова на ръцете...вижте Спилър как прави суинговете на първия комплекс от миналогодишните игри...!!!
Това говорихме и с Мариана в Гърция...не е задължително ръцете да са ти изправени като струна, но и не може да са ти прекалено сгънати...
За да не се притеснявате...на квалификациите в Европа тази година е имало страшно много спорове относно суинговете в тренировката със 100-те повторения, така че дискусията е отворена...
А на снимката вляво ми е последния рунд от Хелън с 32кг. пудовка...мисля, че ги правих добре суинговете, все пак не съм сигурен, че това е крайната точка от движението...
09.07.2011
”Предизвикателството на треньорите”
- 800 м бягане
- 30 Суинга
- 800 м бягане
Резултати:
Николай - 16 кг - 07:48 мин
Милен - 16 кг - 08:37 мин
Жулиян - 16 кг - 09:25 мин
Дидо - 16 кг - 10:56 мин
————————-
Алина - 8 кг - 12:10 мин
Ива - 8 кг - DNF (ще повтаря комплекса)
————————-
Vic - 32 kg - 09:44 мин
—————————
Мнението беше редактирано от Vic на 11.07.11 13:02.
18.07.11
09:32
Ами тези, които не сме правили Предизвикателство 2? :(
Понеже предизвикателство 3 може да се прави само с лостове и собствено тегло. Аз ще направя пр.2 следващата тренировка...ако не е късно. А 3… ще намеря време сам да го направя :)
Мнението беше редактирано от Draken на 18.07.11 13:19.
18.07.11
13:52
Всяко предизвикателство го пускаме за 2 седмици. Време, достатъчно да се направи. Ако не достига можем да се разберем да се увеличи интервалът между отделните предизвикателства.
Правенето на предно не е проблем, но това ще води до преразпределение на класирането всеки път, когато някой реши да прави предно предизвикателство. И класираните вече няма да са много щастливи...
18.07.11
14:08
Ама тези, които пропуснахме предната седмица, тази нямахме възможност. За нас трябва да има реванш ;)
По-добре да са на 3 седмици...за да може да повторим, ако не сме доволни от резултата...
В смисъл, ако не си доволен от представянето си в определена част от комплекса, да имаш време да поработиш върху него...
Стели...прави ги когато си искаш бре момиче...после ще си сравниш времето с другите и така...
Юли, като гледам не е почнал да раздава парични награди, така че и да закъснееш малко, няма да е фатално:)
Струва ми се, че е редно преди играта с предизвикателствата да е станала напълно сериозна (не, нямам предвид наградите да са парични), да се уточнят правилата свързани със сроковете за изпълнение - преклузивни ли ще са, давностни ли ще са :D :D :D :D :D Не за друго, а защото ще настъпи истинска анархия, ако не се направи предварително уточнение :D :D :D
Принципно беше несполучлива шегичка :D :D :D
Но:
Най-общо при преклузивния - с изтичането му се прекратява правото - ти може и да си правиш предизвикателството, но нямаш право да ти се счита и никой няма да ти го счита; при давностния - правото не се прекратява, а се трансформира - можеш да направиш предизвикателството и въпреки, че срокът е изтекъл да ти го зачетат, но без да можеш да принудиш някого да ти го зачете, просто имаш възможност да ти го зачетат.
Нещо такова :D :D :D
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 18.07.11 17:37.
18.07.11
17:02
Аххххххх
не можах да се сдържа - извинявам се за спама :D
Мнението беше редактирано от Abs Illusion на 18.07.11 17:03.
Извинявайте, че се намесвам в темата ви имайки предвид, че не взима участие на груповите мероприятия.
А защо не направите предизвикателството на треньорите да бъде месечно. Така всеки ще знае, че разполага с месец и ще има достатъчно време да го направи и повтори ако има желание. Когато е на седмици е вероятно някой да обърка броението на седмци и да мисли, че има още време, а да се окаже, че не е така.
А ако ви се струва, че един месец е твърде дълго време, може да се обявяват по две предизвикателства, които да се изпълняват в рамките на един месец.
Просто идейка :)
18.07.11
20:43
Моето предложение:
1. Пускаме 3 предизвикателства в началото на всеки месец. След всяка седмица въвеждам резултатите на правилите ги и обновявам файла. Всеки може да се опитва колкото пъти иска до края на месеца. След края на всеки месец пускам класирането за съответните три кръга през месеца и генералното.
2. До края на юли всеки може да прави всяко предизвикателство, след което т.1 влиза в сила.
Мнения?
31.07.11
18:40
100 суинга, 16кг пудовка - 06:06
помогнете на неориентираните! :)
тук пише, че е темата за 1-ото предизвикателство, но нещо не виждам в какво точно се състои то.
в едно клипче на Кристиан и Павел видях 100 суинга и 15 бърпита, но само дотук.
някой помощ? :)
Мнението беше редактирано от jojoly на 25.08.11 09:10.
казано от jojoly на 25.08.11, 08:37:
помогнете на неориентираните! :)
тук пише, че е темата за 1-ото предизвикателство, но нещо не виждам в какво точно се състои то.в едно клипче на Кристиан и Павел видях 100 суинга и 15 бърпита, но само дотук.
някой помощ? :)
Трябва да направиш 100 суинга за време. Желателно е да ги направиш наведнъж т.е. без прекъсване, защото ако прекъснеш имаш 15 бърпита за наказание. След като направиш бърпитата продължаваш докато стигнеш до 100 повторения.
За всяка почивка имаш 15 наказателни бърпита.
Мнението беше редактирано от T-X на 25.08.11 09:18.
казано от jojoly на 25.08.11, 09:27:
аха, ясно, благодаря. :)
звучи интересно! (devil)
Едно от най-лесните предизвикателства.
П.П. - Аз съм сигурна, че може да изкараш 100 суинга наведнъж :).
ами зависи. с 8-ката може и да мога. :)
по принцип работя с 16-ка, но се чудя, дали да не чекна и с 24кг. е, ще се разкъртя от бърпита, но пък ще бъде достатъчно мазохистично. да видим.. (devil)
28.08.11
20:45
Надя направи Предизвикателството на тренировките на открито в София на 25 август за 3:49.
Мнението беше редактирано от Юлиян Тодоров на 28.08.11 20:46.
Извинявам се, но този суинг, Наде, е само на кръст и ръце....къде играе таза? Буташ с таза, заключваш го мощно и бързо го отваряш пак....и пудовката сама върви. Същото е и при снача, ако само заключиш, а не върнеш таза назад ще увиснеш...забележи колко по-бавно върви дупето в сравнение с пудовката...това не бива да става..
Правен днес. Пудовка - 24кг. 5 накъсвания. Общо 100 суинга и 75 бърпита. Време 19:10. Ако почна с него сигурно ще съм около 13те минути.