18.07.11
09:12
Така, дойде и моят ред. Избраното от мен Предизвикателство е по-дъъъъъългичко и се казва Бърпанджи. Т.е. версия на Анджи с бърпита. И не само, както можете да се убедите.
Ето го и разписано:
За дамите: 100 хоризонтални набирания, 100 лицеви опори, 100 повдигания на коленете от вис и 100 бърпита без лицевата опора.
За мъжете: 100 набирания, 100 кофи, 100 колене към лакти, 100 бърпита с лицева опора.
Резултатът е времето, за което е завършен комплексът, като почивките са по усмотрение. Условието е да се завършат бройките от всяко упражнение преди да се премине към следващото. Класирането отново ще е в категории, като всеки си участва с времето в своята си категория. Всъщност всичко си е обяснено в клипчето.
Комплексчето може да се прави и от лостаджиите, така че ще очакваме включвания на нови участници.
Успех!
Темата беше редактирана от Юлиян Тодоров на 18.07.11 09:13.
Абе какво му е доброто на варианта, само аз ли виждам изтръгнати предмишници...100 набирания + 100 колене в лакти(което си е САМО предмишници)...
Яко е...ще се прави преди бууткемп-а....
Юли, само едно нещо- мисля, че трябваше да добавиш и уточнение за ъгъла на тялото спрямо земята (височината на лоста и евентуални подложки за краката, но вероятно такива не се изискват) при хоризонталните набирания.
Поздрави
аз предлагам да е toes to bar т’ва колене към лакти няма смисъл защото едва ли ще го пуснат на игрите примерно. toes to bar си е стандарта както се вика :)
18.07.11
11:02
Яко пот ще пада. За кога е комплекса ?
18.07.11
11:12
Поне около 30…. на мен ми мирише тука на 40минути поне :D
18.07.11
11:16
Аз като не съм много по бърпитата, само 1-2 пъти съм правил... зор ще видя. Аз усещам над 40 мин за мен, заради тия бърпита хаха.
казано от slavko на 18.07.11, 11:15:
ако няма драми на лакти към колене...25-27мин., така виждам аз нещата...
Айде да го правим днеска в училището което е в девета? защото там може да се правят и кофички.
18.07.11
11:31
Супер предизвикателство, браво ! Ще се види кой е по-по-най .
Успех !
18.07.11
11:34
Мммм, нещата си отиват на бой. Така като гледам ще е между 30 и 40 мин.
18.07.11
11:35
Десо прави няква Cool реклама на ОN :D
18.07.11
11:45
Това ще е яко!Искам да го пробвам,жалко че нямам успоредка у дома.
18.07.11
12:50
За твое добро е :)
18.07.11
12:55
казано от jalokin на 18.07.11, 09:46:
Юли, само едно нещо- мисля, че трябваше да добавиш и уточнение за ъгъла на тялото спрямо земята (височината на лоста и евентуални подложки за краката, но вероятно такива не се изискват) при хоризонталните набирания.
Поздрави
Петите може да са на нивото на лоста, за който се хващат при хоризонталните набирания, или на нивото на раменете при изпънати ръце. Но това вече е свързано с по-високи изисквания към оборудването и т.н. Затова и не задълбочих.
казано от Десо на 18.07.11, 11:34:
Мммм, нещата си отиват на бой. Така като гледам ще е между 30 и 40 мин.
Много хардкор стана работата... такива кат мене само за бърпитата ще им отиде 30 мин :/ Много са ми тегави :D
18.07.11
21:11
Юли, до кога трябва да се изпълни комплекса и тук ли да се запишат резултатите ?
18.07.11
21:21
казано от Ачо на 18.07.11, 21:11:
Юли, до кога трябва да се изпълни комплекса и тук ли да се запишат резултатите ?
Нека уточним дали ще пускаме 3 предизвикателства на месец. Ако се разберем така, то моето ще е до края на първата седмица на август, тъй като съм го пуснал вчера.
Тук се пускат резултатите от него. Но тези, които не са го правили на тренировка на групите, ще трябва да участват с клипче. Иначе сам се сещаш какво ще се получи, нали?
Колкото до твоя случай - в началото на август ще направим някоя тренировка в Монтана, за да популяризираме малко този начин на трениране и там. И ще може да дойдеш и да го направиш, ако не искаш да участваш с клип.
Изпълнен днес 18.07.2011 при Кирил . Времето ми е 38 минути. Кофите на халки. Мисля че за момента това ми е времето,натиснах здраво,но се одървяш от всичко това. Бърпетите ми дойдоха като почивка . Това е от мен , преди комплекса 5х5 преден клек,но мисля,че той надали ме е уморил фатално.
казано от Oranje на 18.07.11, 12:55:
Петите може да са на нивото на лоста, за който се хващат при хоризонталните набирания, или на нивото на раменете при изпънати ръце. Но това вече е свързано с по-високи изисквания към оборудването и т.н. Затова и не задълбочих.
Идеята ми беше, че натоварването и работата накрая няма да са еднакви. Освен това времето вероятно ще се промени. Но все пак ти си авторът и определяш правилата.
набиранията и кофичките и бърпетите бяха що годе добре... обаче на набиранията ми се скъса мазол и после на колене към лакти беше драма... просто няма такъв ужас... времето е 42:20 Слави присъстваше така че е легитимно :)
Ами...да....просто тази комбинация от 100 набирания и 100 колене в лакти е наистина за хора със сериозна сила в хвата...
За мен тактиката ще бъде...мощно натискам на първите две 100-ци...после каквото стане...
19.07.11
22:12
казано от Oranje на 18.07.11, 21:21:
казано от Ачо на 18.07.11, 21:11:
Нека уточним дали ще пускаме 3 предизвикателства на месец. Ако се разберем така, то моето ще е до края на първата седмица на август, тъй като съм го пуснал вчера.
Тук се пускат резултатите от него. Но тези, които не са го правили на тренировка на групите, ще трябва да участват с клипче. Иначе сам се сещаш какво ще се получи, нали?
Колкото до твоя случай - в началото на август ще направим някоя тренировка в Монтана, за да популяризираме малко този начин на трениране и там. И ще може да дойдеш и да го направиш, ако не искаш да участваш с клип.
Няма да мога, защото началото на август започвам работа, а и може да имам път към В.Търново, ако ме приемат студент. Затова мисля петък да направя комплекса и да напиша времето тук.
С риск да ме оплюете.. Не са ли някак множно 100 набирания и 100 кофи? ... че после и още 2 по 100… Не бе, не че нещо.. нищо не разбирам от кросфит.. там вярно, че по друг начин ги изпълнявате.. с подскоци, люлеене, непълни амплитуди.. един вид може и по-лекичко да е отколкото си го представям... ама някак тия 100-ци... по 50 да бяха пак ми се вижда достатъчно тежко.. просто ми се струва излишно толкова мъчение.. лично на мен не би ми доставило никакво удоволствие да правя това.. но вероятно и заради това не ме влече тоя кросфит.. И последно, да не бъда разбран погрешно - не проявявам никакви съмнения в качествата на Oranje като треньор.. :)
19.07.11
23:22
Я пак си помисли за амплитудата ....
няма непълна амплитуда при нас...да, добутване с крака при кофичките и мах с краката при набиранията има...
като мислиш, че са много 100 повторения...не ги правиш...
ако не ти доставя удоволствие...намираш нещо, което ти доставя удоволствие...и го правиш...
Oranje е човек с много познания...не знам дали е правилно да се нарече треньор...
друго нещо...?
20.07.11
10:16
Днес реших да го пробвам... Общо взето 100 набирания на абсолютно гладкият лост в 24, без ръкавици, се оказаха невъзможни и се ограничих само до 100-те кофи (~15 минути) + лека тренировка. Явно ще трябва да се подготвя за “официалното” минаване на предизвикателството, за да го мина за под един час. :D
Снощи го пробвах и впечатленията са ми много приятни. Набиранията, ако не ги правя толкова бавно, можеше доста да падне времето. Голяма драма се разигра на кофите. Почнах добре с 20 и 15, и се одървих яко. Стигнах 70 бройки с кански мъки и предизвикателството за мен приключи. Останалите 30 кофи, замених с 30 лицеви опори и 30 кофи на пейка. След това, на коленете към лакти скъсах по един мазол на ръка и мъката беше много голяма. Бърпитата горе- долу добре, задъхваха ме сериозно, но поне нищо не ме болеше:) Времето 50-52 минути.
ПП Искам да попитам, това че замених 30те оставащи ми кофи, добре ли е, или трябваше да ги чийтна.
Мнението беше редактирано от Niki G на 20.07.11 12:23.
20.07.11
15:21
100 броя хоризонтални набирания
100 броя лицеви опори
100 броя повдигане на колене към гърди от вис
100 броя бърпита без лицева
за време: 48 мин 53 сек
Как ги правих:
-хоризонтални набирания: използвах стойките за клек, възможно най-ниско ги регулирах и използвах сложен на тях лост, за да съм максимално хоризонтална. До 50тото повторение правих в серии по 10, после ги накъсах на по 5.
-лицеви опори: отново до 60тото по 10 бройки в серия, останалите по 5
-повдигане на колене: до 70тото повторение ги правих по 10, останалите по 5.
-бърпита без лицева: в серии по 5 повторения
Впечатления
-изморително е, дишането се учестява много. Най-трудни ми бяха бърпитата, на около 45тото повторение закопчалката на гривната (по принцип нямам бижута, само 2 гривни, но до сега не са създавали проблеми) ми се заби в средата на китката, в следствие на което се появи дупчица с кръв. Реших да не се отказвам и с риск да замърся продължих.
На лицевите опори срещнах затруднение ако ги правех винаги по 10 и за да няма чийт в техниката ги накъсах на 5.
При повдигане на краката от вис нямах кой знае какви затруднения.
Хоризонталните набирания... ами тегавко си беше.
77 килограма съм, ако това има значение.
Притеснявам се, че ми отне много време, моля коментирайте...
казано от slavko на 20.07.11, 13:34:
Не бе, просто ще го повториш...:)
хаха добър отговор:)Да ти кажа честно, въобщо не се бях сетил за това, защо ли:D Обаче питането ми беше, дали удачно съм скалирал. Не знам защо така ми се случва с тия кофи. Това е трети комплекс, в който заради тях не ми се получават нещата, а би трябвало да са ми по-лесни от набиранията.
@Veronique добре е. Може би ти липсва издържливост и мисля, че на Славко поста е удачен, и за теб.
20.07.11
16:50
Не бих казала, че ми липсва издръжливост. Просто.. имам нужда от още такава:) разбира се, че ще се повтори някой ден:)
20.07.11
17:48
Така....Иво,го е правил с кофи на халки.Аз,също ще ги правя на халки за да има феърплей,а и защото е по-яко.Не вярвам и Славко да остане по-назад:). Убеден съм,че на успоредка са по-лесни,а оттам и времето пада.
Предлагам,ако разбира се сте съгласни(най-вече Юли) -мъжете,които работим с 32-ка пудовка да го правим с халки за кофите.
Какво ще кажете?
Ми кво да кажем, аз не,че се напъвах толкоз за халките ама нямаше успоредка :)
А с 32-ка работя по принуда ,че 24-са кът в БГ.
Мнението беше редактирано от ISB на 20.07.11 18:01.
20.07.11
21:19
Всъщност първоначално го мислех на халки за 32, на успоредка за 24 и с лицеви за 16. Но щеше да стане много объркано. Т.е. няма проблем 32 да го правят на халки от моя страна, стига самите участници в категорията да са съгласни.
100 броя хоризонтални набирания
100 броя лицеви опори
100 броя повдигане на колене към гърди от вис
100 броя бърпита без лицева
Мислех да го направя под зоркия поглед и хронометър на Юли, но тъй като бандата се забавляваше на бууткемпа, докато аз подсмърчах в София, се пробвах сама.
Резултатът е 47,24 мин. Не съм особено доволна, много ми се струва времето, мисля да го повторя, този път под погледа на тренера ;-)
Набиранията и лицевите ги започнах с х 15, но още след първата серия минах на 10. Към края повторенията падаха и до 7. Бая задъхване и при първите две упражнения одървени ръце. Болчиците днес тук-таме по тялото напомнят за вчерашния опит. Ще видим вторият опит какво време ще даде :-)
27.07.11
21:47
Правен днес:27.07.2011г.
Време: 36:06мин.
Кофите на халки.Съжалявам,но поради технически причини нямам клип! Пък и толкова дълъг клип не знам как ще го кача.
Правен днес:27.07.2011г.
Време: 36:06мин.
Кофите на халки.Съжалявам,но поради технически причини нямам клип! Пък и толкова дълъг клип не знам как ще го кача.
Скала си ти :) Браво