за тея серии

01.06.05
23:32

вече 3 месеца ходя на фитнес,хапвам си стабилно месо и яйца и сам доволен от резултатите.качих някъде към 3-4 кила и мускулчетата ми “порастнаха”.качих на бицепс 1,5см и на другите мускули също.преди 1седмица и половина почнах с креатинче :wink:
ама вапроса ми е друг:значи тренирам 4 пати в седмицата
понеделник 1ден:гръб+задно рамо+трапец
вторник 2ден:гърди+предно и средно рамо
четвъртък 3ден:бицепс+трицепс+предмишница
петък или събота 4ден:крака+корем
корема го правя почти всяка тренировка.

ама така и не мога да разбера колко упражнения трябва да правя и в колко серии.например за гърди правя на хоризонталната лежанка 3x10;8;6(някой път пробвам и 2пъти на макс)на хамър машината 3x8,кросоувър 3x12,10,8 и накрая флайс 4x10
правя ги пирамида.
в други  теми чета че някои правят по 7 упражнения и не са с голям стаж.ако можете да ми помогнете ще съм благодарен.а и ако нещо не ви харесва по програмата кажете :oops:

02.06.05
10:02

Според мене не е зле.За да разнообразиш гърдите може да правиш следното.Едната тренировка започни с хоризонтална лежанка след това флайс от полу лег и после кросовър,следващата почни с полулег и после флайс от хоризонтален лег и накрая кофички.Упражненията и сериите на този етап мисля че са добре

02.06.05
12:36

Не виждам някакви брутални грешки в програмата ти...
Но аз съм голям фен на :

1) Гърди + бицпес
3) Гръб + трицепс
5) крака + рамо/напоследък не товаря рамото обаче/

+ яко кореми и понякога трапец

Струва ми се, че това е оптимално като почивки между тренировките. И така мускулите наистина съумяват да се развиват.

За гърди правя 3 упражнения по 3 серии, но понякога правя изменения в комбинациите и меня повторения серии. За маса повече от 3 упр. мисля, че няма смисъл, като задължително за гъди да има лег + кофички, а за гръб набиране + някаква щанга... :)

Поздрави

02.06.05
21:48

ми тая програма която си написал е класическа и мисля скоро да я пробвам.обаче някои казват че е по добре ръцете да се тренират наведнъж.не знам кое е по правилно ама за сега си тренирам така.а иначе вече и аз правя яко корем на всяка тренировка.гледам да си сменям реда и сериите на упражненията на всяка тренировка.задалжително правя лег а кофички още не правя :oops: щот в залата няма подходящ уред ама на една катерушка до нас става и вече там ще правя кофички и набирания щот и те ми куцат :cry: а под щанга има6 предвит чукчета или какво?

LA

02.06.05
22:23

ами програмата на tpd е интересна...в понеделник натоварваш трицепса покрай гърдите на лежанката,после идва същинска работа по трицепса в сряда.А полза от тренирането на бицепс+трицепс в един ден може би е това че можеш да правиш суперсериики.

02.06.05
23:01

[quote author=“kaloyan dakov”]ми тая програма която си написал е класическа и мисля скоро да я пробвам.обаче някои казват че е по добре ръцете да се тренират наведнъж.не знам кое е по правилно ама за сега си тренирам така.а иначе вече и аз правя яко корем на всяка тренировка.гледам да си сменям реда и сериите на упражненията на всяка тренировка.задалжително правя лег а кофички още не правя :oops: щот в залата няма подходящ уред ама на една катерушка до нас става и вече там ще правя кофички и набирания щот и те ми куцат :cry: а под щанга има6 предвит чукчета или какво?

Гребане да. Но лоста е много важен.

Айде дерзай! Който се мъчи, той ще се пъчи! :)

03.06.05
10:48

ми ще почна и на лост да се набирам и да правя кофички пък ще видим резултата.мерси за помощта

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1