Имам нужда от съвет. Новобранец съм!

Здравейте фенове. Изчетох доста от сайта научих някои неща, но ест. никога не е достатъчно :). Ходил съм преди 7-8 год. по фитнес залички, зарибявах се там, но нищо особено. Сега искам да започна малко по-така. Вече втора седмица си тренирам като целта на тази тренировка е загряване, без много натоварване. Понеже когато започнах за първи път.....като невидял...”дай-дай”...и получих контузия в рамото(едва преди 2 год се оправих) . Та целта ми главно е да увелича ММ “иии” на последно място да речем леко да поразкарам шкембето си и да смаля задника си, че май понаедряха :). Първият ми е въпрос е за добавките. Решил съм да вземам бирена мая и да миксирам  Creatin и L-Glutamine на следните марки:
L-Glutamine
Creatine
Моля ви дайте някакви отзиви за тях и ако не са добри препоръчайте ми някакви други марки, но долу-горе на същите цени (все пак възможности....).
Следващият ми въпрос е дали ще имам нужда да прибавя някакъв протеин. Да подчертая, че храненето ми не е добро, понеже работата ми много не го позволява(но ще направя всякакви усилия да го подобря).
Колкото до програмата сам ще си съставя такава понеже обичам да пробвам и импровизирам, а и си имам някои идеи.

Висок съм 192, с тегло 116кг ... Ръката ми е м/б около 40-41 макс. Гръдна обиколка и др, не знам, затова ще постна снимки и размери утре- вдруги ден

Благодаря !!!

ПС: Дано не съм бил досаден със подробната си тема, понеже сигурно ще има коментари по този повод... благодаря предварително!!!

ПОЗДРАВИ НА ВСИЧКИ!!!

Без да се обиждаш ама тва дето смяташ да го направиш е глупост.
Маса - имаш си достатъчно.
Добавки за човек без опит в залата - грешка.
Без хранителен режим - вке едно да караш кола без бензин...

Правиш си НВД с 5 хранинея на ден. Забравяш за тестени храни, захари, газирано и т.н
Правиш 3 пъти в седмицата кардио + кръгова тренировка докато тялото ти свикне с упражненията и физическото натоварване.
След като добиеш повече опит ще знаеш какво искаш.
Успех!

казано от Soilwork на 20.07.11, 08:40:

Без да се обиждаш ама тва дето смяташ да го направиш е глупост.
Маса - имаш си достатъчно.
Добавки за човек без опит в залата - грешка.
Без хранителен режим - вке едно да караш кола без бензин...

Правиш си НВД с 5 хранинея на ден. Забравяш за тестени храни, захари, газирано и т.н
Правиш 3 пъти в седмицата кардио + кръгова тренировка докато тялото ти свикне с упражненията и физическото натоварване.
След като добиеш повече опит ще знаеш какво искаш.
Успех!

Направо ми счупи “хатъра”...

Имам си маса, но не ми е достатъчно за мен...Ще направя усилия да мина на режим, заради добавките. Така или иначе съм решил да го пробвам. Смятам, че няма да ми навреди..? Според мен най-малкото което може да стане е, че може да няма резултати.

Следващото което исках да знам е с тези добавки колко ККал, Белтъчини, Въгл. и Мазнини (ориентировъчно)трябва да приемам на ден. И отново ще задам въпроса за качеството на марките на Глутамина и Creatina

П.С. : Благодаря за съвета все пак. Поздрави!!!

Мнението беше редактирано от Ивелин Атанасов на 21.07.11 01:25.

21.07.11
09:23

За какво ти е тоя креатин при тегло 120 кила ,ръка 40 и 3 часа стаж в залата?Бирена мая?Глутамин?
Единствените неща които ти трябва сега,за да постигнеш целите си са добър хранителен режим без лайна в него,без тъпчене вечер,4 часа преди лягане само вода,и кардио,или повечко секс,или и двете,ако можеш разбира се

Като добавки,забрави тия твоите,поне за сега,купи си някакви ежедневни витамини,добро рибено масло и суроватка,той като се съмнявам че с храната си поемаш достатъчно протеини,другото здраве.

и да не почнеш със лег-клек сплит :)

На твоите килограми дори не ти препоръчвам да клякаш на този етап,кардио на пътеката,докато не заякнеш,може и по 5-6 клека със собствено тегло докато не посвикнеш,особено ако си с тия модерните професии кампютри и тнт,при които не се работи навън а се лежи пред ПСто особено

казано от Dean Petrov на 21.07.11, 09:23:

За какво ти е тоя креатин при тегло 120 кила ,ръка 40 и 3 часа стаж в залата?Бирена мая?Глутамин?
Единствените неща които ти трябва сега,за да постигнеш целите си са добър хранителен режим без лайна в него,без тъпчене вечер,4 часа преди лягане само вода,и кардио,или повечко секс,или и двете,ако можеш разбира се

Като добавки,забрави тия твоите,поне за сега,купи си някакви ежедневни витамини,добро рибено масло и суроватка,той като се съмнявам че с храната си поемаш достатъчно протеини,другото здраве.

и да не почнеш със лег-клек сплит :)

На твоите килограми дори не ти препоръчвам да клякаш на този етап,кардио на пътеката,докато не заякнеш,може и по 5-6 клека със собствено тегло докато не посвикнеш,особено ако си с тия модерните професии кампютри и тнт,при които не се работи навън а се лежи пред ПСто особено

Дамм. Имаш право. Както и SoilWork. Просто искам да повиша мускулната маса в/у тялото си, а не да слабея. Най-големия ми страх е да не почна да я свалям, че аз какъвто съм параноик.... Винаги като си погледна ръката и си казвам “...баахти мършата съм...На тоя ръст.....искам повече” Колкото до “3 часа зала”, малко “преиграх”. Почти година ходих на фитнес и приемах креатин и глутамин на Нутрим(естествено с почивки, но доскоро разбрах, че не са толкова качествени продуктите на Нутрим)... нямаше кой знае какви резултати, но пак се усещаше....Ама аз тогава нямах никакъв режим...

Мнението беше редактирано от Ивелин Атанасов на 22.07.11 01:38.

А и още нещо. Така и не получих отговор за качеството на марките на 2те добавки. (въпреки, че ме убедихте да не ги приемам) Бих искал да знам ако някой ден ми щракне на акъла да ги използвам, дали са добри като качество за цената си?

Мнението беше редактирано от Ивелин Атанасов на 22.07.11 02:18.

25.07.11
09:28

Година стаж и не си свалил ?Е,явно хранителния ти режим куца,за целта ти,няма как да минеш без него,в форума има много теми по върпоса,едно търсене би ти оправило проблема:
Визирайки годината стаж ще ти кажа следното:
В началото точно така се получава,сваляш мазнини и качваш мускулна маса,визирам период от...до половин година може би,предполагам се сещаш че е много трудно да сваляш мазнини и да качваш мускул едновременно,освен ако не взимаш някаква фантастична добавка от 23ти век,и това време предполагам ще дойде,но сега ,остава само в кръга на научната фантастика

колкото до добавките които си избвал като марки,те не ми говорят нищо,съвета ми е да се обърнеш към добре известни и утвърдени САЩ марки,като Ultimate,ON,Dymatize,CL,Ultimate,NOW i тнт

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1