Мнения за растителна сметана?

16.07.11
13:16

Вчера ми попадна една такава растителна сметана :) 0.5 л е и на 100мл има 266 ккал. Как ви се струва- добре ли е за отслабващ? Например за закуска както днес- с 1 банан и 2 разбити на сняг белтъка? Или пък за следобедна закуска разбита със 100гр извара?

16.07.11
14:51

Имаш предвид оризова, соева и т.н. растителна сметана, или обикновена с растителни добавки?

16.07.11
15:15

казано от Margaritka на 16.07.11, 14:51:

Имаш предвид оризова, соева и т.н. растителна сметана, или обикновена с растителни добавки?

Такава имам предвид :) http://navigator.receptite.com/wp-content/uploads/2010/04/hopla-cook-smetana.jpg
има млечни протеини и растителни мазнини ...

Мнението беше редактирано от Абазаба на 16.07.11 15:18.

16.07.11
17:36

Това на картинката е сладкарска, сметана, ако не се лъжа.

Не знам сладкарска ли е, не е ли, но аз лично бих ти препоръчал да стоиш далеч от нея :)

п.с. хапвай си истинска млечна сметана (сега до колко е истинска тази по магазините е отделен въпрос, но все пак ...)

Мнението беше редактирано от Георги Владимиров на 16.07.11 18:32.

16.07.11
20:18

Ясно! Повече няма да си вземам явно! Мазнини- от кашкавал!
Маргаритке- 100% съм убеден ,че е готварска

17.07.11
21:12

Изключително богата на мазнини е сметаната независими растителна или животинска,ако искаш да сваляш недей да я ядеш.Иначе самата мислъл за сметанка звучи много добре,но това което се предлага на пазара е жалко подобие на сметана и мисля, че нищо неиспускаш.

17.07.11
21:37

казано от Neli Pirgova на 17.07.11, 21:12:

Изключително богата на мазнини е сметаната независими растителна или животинска,ако искаш да сваляш недей да я ядеш.Иначе самата мислъл за сметанка звучи много добре,но това което се предлага на пазара е жалко подобие на сметана и мисля, че нищо неиспускаш.

Сметана същност е идеална за свялане ако си на нвд или вм-нвд....

19.07.11
19:46

Вече от няколко десетки мнения съм забелязал, че жените имат много банална представа за отслабването и консумацията на мазнини. Те смятат, че като си пият фрешчета и ядат нискомаслени продукти, ще цъфнат и ще вържат.

19.07.11
22:19

Проста логика, която може да се приложи не само за сметаната, но и за доста други продукти.
Какво е сметаната - млечен продукт. Тоест, се прави от мляко. Кое е това растение, което дава мляко? Хмммм.. :)

По същата причина човек не е добре да пипа растителен кашкавал и сирене, соево мляко и т.н.

21.07.11
10:12

казано от forbidden на 19.07.11, 19:46:

Вече от няколко десетки мнения съм забелязал, че жените имат много банална представа за отслабването и консумацията на мазнини. Те смятат, че като си пият фрешчета и ядат нискомаслени продукти, ще цъфнат и ще вържат.

Незнам дали ти звучи банално или не но моята представа за цъфтене и вързване не се свежда само до това до нскомаслени храни.Аз съм на мнение че само дозата прави отровата и ч овек може да яде всичко но в нормални количества.А за тази сметана мога да кажа,че нейните мазнини само Бог знае от къде са дошли.Тя нито е вкусна нито е качествена.Работя в ресторант и ги разбирам тези неща.Със същия успех може да се яде и сладолед защото и той е на същия принцип растителни мазнини и изкуствени подсладители които нямат калории,но вредят на организма.А може и да си вземеш палмова мазнина и да си я ядеш с лъжичка
Препоръчвам прясното мляко ако щете и два литра на ден.Хем дава протеини,хем млечни мазнини,хем лактоза.

БО

21.07.11
12:34

казано от G33K на 19.07.11, 22:19:

Проста логика, която може да се приложи не само за сметаната, но и за доста други продукти.
Какво е сметаната - млечен продукт. Тоест, се прави от мляко. Кое е това растение, което дава мляко? Хмммм.. :)

По същата причина човек не е добре да пипа растителен кашкавал и сирене, соево мляко и т.н.

Какво пък му е на соевото мляко?

21.07.11
12:45

Абе аз за туй от зеленчуците, най-обичам кюфтетата :D

21.07.11
13:10

казано от Боян на 21.07.11, 12:34:

казано от G33K на 19.07.11, 22:19:

Какво пък му е на соевото мляко?

И аз точно това се зачудих. :) Името му е “мляко”, защото по консисенция напомня кравето мляко, а всъщност си е “соева напитка”. Няма за цел нито да имитира, нито да е заместител на млякото и ако за нас е познато от последните няколко десетилетия, то има места, където зърнените производни (които наричаме “мляко”, “соеви пържоли” и т.н.) са традиционни от векове насам. 
И по темата - ако ще е растително, то е добре да е 100% такова.
Ако ще е млечен продукт, растителни примеси нямат място там.

24.07.11
01:13

казано от Neli Pirgova на 21.07.11, 10:12:

Незнам дали ти звучи банално или не но моята представа за цъфтене и вързване не се свежда само до това до нскомаслени храни.Аз съм на мнение че само дозата прави отровата и ч овек може да яде всичко но в нормални количества.А за тази сметана мога да кажа,че нейните мазнини само Бог знае от къде са дошли.Тя нито е вкусна нито е качествена.Работя в ресторант и ги разбирам тези неща.Със същия успех може да се яде и сладолед защото и той е на същия принцип растителни мазнини и изкуствени подсладители които нямат калории,но вредят на организма.А може и да си вземеш палмова мазнина и да си я ядеш с лъжичка
Препоръчвам прясното мляко ако щете и два литра на ден.Хем дава протеини,хем млечни мазнини,хем лактоза.

Първо, сладоледът който се продава масово, е с добавена захар, така че сравнението ти е неуместно. Неуместно е и предложението за 2 л прясно мляко, което за един отслабващ/орелефяващ се човек би създало доста проблеми. Да не говорим и за гастроинтестиналните проблемчета при хората с дефицит на лактаза.

Съгласен съм, че растителната сметана е неудачен избор и затова препоръчвам сметаната от краве мляко, която не съдържа хидрогенирани мазнини.

За палмитиновата киселина (която се съдържа в палмовото масло) попаднах на проучване, което обощава:

The data indicated that high levels of palmitic acid were not hypercholesterolaemic if intake of linoleic acid was greater than 4.5% of energy. When the diet contained trans fatty acids plasma total and low-density lipoprotein-cholesterol increased and cholesterol synthesis increased with a decrease in high-density lipoprotein-cholesterol.

Смятам, че наситените мазнини имат място в нашия режим, особено при отслабване, но разбира се - съчетани с адекватни количества ненаситени мазнини.

25.07.11
11:56

Извинявам се,ако малко съм се разпалила и съм звучала по-нападателно и благодаря за инфото!Работата е там,че просто съм голям противник на всички измислени храни като въпросната сметана, но за съжаление пазара е наводнен с такива.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1