21.07.11
18:25
Въпросът ми е дали мога да включа коремни преси в тренировката за гръб ?
поздрави на всички!
:D Гениално Уотсън! Включвай ги, но внимавай да не предизвикаш свръх-разтеж.
ПП Интересно само, що ли са ги нарекли “Коремни” (devil) Туй не беше ли предницата на гърба? :D
Мнението беше редактирано от Valdis на 21.07.11 18:31.
аз питам сериозно, защото съм начинаещ и имам много да уча!
Мнението беше редактирано от vjM96 на 21.07.11 18:32.
Ето тук, е обяснено какви са упражненията за отделните мускулни групи, и кои упражнения какво натоварват.
21.07.11
20:05
Коремните преси в голямо количество вредят на кръста, но не виждам начин да спомогнат в растежа на гърба ...
21.07.11
20:21
Коремните не вредят на нищо и не са причина за глобалното затопляне ;) вредят многото повторения които повече хора по залите правят ако си тренираш корема в до 20на коремни преси нищо няма да ти стане ;) ама като правиш всеки ден по 1000 може да си имаш проблем с гърба.... Друг е въпроса дали коремните преси на Римско столче са толкова ефективни
Истината е в коремни преси от вис хват за лост примерно...
Има много по-добри упражнения за корем от коремните преси, ако се интересуваш пиши в youtube - abs workout и гледай. Ти обаче искаш за гръб нещо, така че търси за гръб, не за корем. ;)
Мисля, че тази книга Strength Training Anatomy-2nd Edition ще ти е от полза. ;)
21.07.11
23:19
питам ви, защото ми казаха, че и гърба се натуварва, но небях сигурен.
Хаха е ти като го писа въпроса вложи ли поне малко мисъл? Принципно коремните преси могат да предизвикат болки и да натоварят гърба но само ако се изпълняват неправилно. Виждала съм някои хора ги правят като леко се прегърбват, защото така натоварването е по-малко. Но това е голяма грешка и така си прецакват гръбнака.
21.07.11
23:22
В случая натоварват кръста,не гърба.
21.07.11
23:36
Е добре де по-скоро долната част на гърба :) Просто реших да обясня, защото пича може би именно нещо такова е чул-недочул :) Иначе е прекалено абстрактно да се смята, че скоремни преси можеш да работиш за гръб :DDD
22.07.11
08:11
Кръстът си е част от гърба при бодибилдинга и оттам може да му е дошло объкването.
Коремни преси от рода на повдигания на краката от вис и обратни коремни преси натоварват гърба.
Казват, че ако оставиш егото си пред вратата на залата ще постигнеш много по-добри резултати. Това важи в пълна сила за начинаещите, но в случая трябва да оставят егоистичното “Аз разбирам” вместо “Аз мога да вдигна ХХХ кг”. И да започнат да тренират по програми за начинаещи докато наистина започнат да разбират кое работи за тях...
22.07.11
12:10
Ако искаш да правиш за гръб прави гръбни преси.
22.07.11
12:30
Ако не чустваш нищо докато правиш коремни преси,сети се .. ;)