Може ли да се напълнее от Плодове?

HH

21.07.11
16:02

Здравейте :)

Тъй като сме в разгара на лятото и изобилието от плодове е налице. Обичам летните плодове прекалено много ,за да се лиша от тях, като нищо на ден си изяждам 1кг кайсии,праскови или джанки, диня или пъпеш също не липсват :) Общо казано по-голямата част от менюто са ми плодове и салати и зеленчуци на пара или фурна,овес,мляко,,,, та въпроса ми към Вас е - как мислите дали има вероятност да напълнея от плодовете?

21.07.11
17:29

Стига бе хора с този страх от плодовете. Няма по-хубава храна от тях за лятото!

TN

21.07.11
17:36

Да

21.07.11
18:19

Попринцип и аз мисля, че при това количествео и ниска физическа активност,бавен метаболизъм и куп другища фактори.. може, макар, че е фруктоза.
ЯЙЦА > ALL

21.07.11
19:18

казано от Rikoo на 21.07.11, 18:19:

Попринцип и аз мисля, че при това количествео и ниска физическа активност,бавен метаболизъм и куп другища фактори.. може, макар, че е фруктоза.
ЯЙЦА > ALL

само да те поправя Мръвка>>Яйца>>>>ALL
Иначе 1 ябълка на ден според мене не е страшно :D

21.07.11
19:41

ЯЙЦА > ALL

Аз изяждам по 2+ кг плодове на ден и не съм качила и грам :) При ниска физическа активност и бавен метаболизъм, плодовете ще са ти последния проблем :D
ЯЙЦА > SUCK! :D

HH

21.07.11
19:53

Не бих казала ,че имам ниска физическа активност тренирам 3дни с  тежести+ свеки ден сутрин минавам 2-2,5 км в една планинска местнот. Мръвка>>Яйца>>>>ALL >>>РЯДКО :d

Разбира се, че може. Всичко е въпрос на количество и тайминг (в коя част на деня да хапваш). От съществена важност е също и вида на плода.

п.с. Margaritka, това, че ти ядеш по 2кг плодове на ден и не си качила и грам не значи нищо. Има хора (80% от връстниците ми), които цял ден ядат боклуци (вафли,кроасани, банички, коли и т.н.) и не качват и грам, даже някой са и релефни :)

21.07.11
21:11

казано от Георги Андреев на 21.07.11, 20:56:

п.с. Margaritka, това, че ти ядеш по 2кг плодове на ден и не си качила и грам не значи нищо. Има хора (80% от връстниците ми), които цял ден ядат боклуци (вафли,кроасани, банички, коли и т.н.) и не качват и грам, даже някой са и релефни :)

Знам ги аз релефните 16 годишни, остави ти тая работа :D
Не качват, ама ще качат. На 16 венозно да си я вкарваш храната пак няма да качиш.

От плодове обаче не знам някой да е станал дебел.

TN

21.07.11
21:17

Няма значение на колко си години , на 16 също може да качиш и то много килограми и дори без боклуци,джънк ;)

Иначе е така,тия 16 годишните дето са “релефни” и са 1.80 на 60 kg - да им имам релефа axxaxa

Мнението беше редактирано от The Next на 21.07.11 21:17.

21.07.11
21:19

Да напълнееш - едва ли. Да ти попречат да отслабнеш и да орелефиш - възможно е.

Мнението беше редактирано от Петко К на 21.07.11 21:19.

21.07.11
22:42

казано от Margaritka на 21.07.11, 19:41:

ЯЙЦА > ALL

Аз изяждам по 2+ кг плодове на ден и не съм качила и грам :) При ниска физическа активност и бавен метаболизъм, плодовете ще са ти последния проблем :D
ЯЙЦА > SUCK! :D

При мене не е така.. иначе и аз щях да лапам диня по цял ден..

Теоретично е възможно, но практически - надали. Ако вземем за пример ябълките, за жена с нормално телосложение ще са необходими по над 4кг. дневно, за да започне да пълнее.

Плодовете са прекрасна храна, но в достатъчно големи количества всичко е вредно. При плодовете проблема е фруктозата. В големи количества тя има негативно влияние върху тялото. Повече за фруктозата писахме тук.

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 21.07.11 23:06.

TN

21.07.11
23:24

То пък ако почнеш сега и банани да нагъваш когато искаш да сваляш,както ги вземам по килограми и мога да изям по 1 кило и да не се заситя,смятай 23 грама въглехидрат на 100 грама продукт кво става :D 230 грама само от бананите , то става едно НВД или ВМ-НВД,че .. :D

Хубави са плодовете, но на скоро нещо много лесно качвам кг.От 1-2кг кайсии към храненето главно сутрин пак се поосвиних, но това главно:води, гликогени и др.Имам чувството, че като съм по-мазен качвам много по-лесно :S.Ако си правила “модна” диета не прави грешката да изяждаш единият кг. на едно хранене.Спомни си за миналата година колко яде да не стане фал :D.

MF

22.07.11
11:37

Плодовете, също както останалите видове хранителни продукти, могат да бъдат и полезни, е вредни. Това зависи от количеството, вида, честотата и начина им на приемане.

22.07.11
16:39

Изводът е, че когато искаме да отслабваме, силно ограничаваме плодовете и ядем зеленчуци, които ни дават също желаните микронутриенти. Фруктозата си е проста захар и в големи количества също може да доведе до беди като обикновената захар.

24.07.11
12:48

Нищо им няма на плодовете. Голяма част от тях са с нисък до среден гликемичен индекс и гликемичен товар, което означава, че ако си съобразявате правилно калориите, няма как да ви навредят. За да забавите усвояването на въглехидратите, може да добавите малко добри мазнини и/или белтъчини.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1