Има ли значение през коя част от деня се тренира?

22.07.11
13:13

Здравейте,

Имам въпрос относно това има ли някакво значение през коя част от деня тренирам(пример: сутринта в 7 на обяд в 1 или вечерта в 8). Става въпрос за фитнес.

Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 22.07.11 13:14.

22.07.11
13:28

Ами да има сутрин в 7 си дехидратиран не си ял кой знае колко тоест силата ти е малко ще се умориш доста по бързо вечер пък цял ден си бил на работа уморен си мързи те вече искаш да си починеш така че най-удачно според мен е на обед в 1 вече си станал хапнал си 2-3 пъти пил си около 2 литра вода :) имаш си сила ;) всичко е точно

TN

22.07.11
13:29

Според биологичният часовник 4-5 следобяд е най-удачно,ама ако си свикнеш сутрин в 9 , ходи си тогаз ;)

22.07.11
13:38

Индивидуално е за всеки,но аз откакто се занимавам с фитнес ходя около 12-13 на обяд!Както каза колегата,хапнал си 1-2 пъти, предполага се,че си свършил нещо полезно,но без да си се уморил и можеш да тренираш добре,а пък и избягвам 2-та пика на терениращи - сутрин и вечер.Но не на последно място,всичко зависи от ангажиментите и се нагаждаш спрямо тях.

Мнението беше редактирано от Jikata на 22.07.11 13:40.

MF

22.07.11
16:27

За мен пък няма проблем с тренирането сутрин на гладно. Зависи от самопреценката, самодисциплината и хъса, а след това просто от навика.
Съгласна съм, че за всеки си е различно и всеки трябва да си открие своя режим. Добре, че е така, иначе всички щяхме да се блъскаме на едни и същи места по едно и също време. :D

22.07.11
18:16

Някъде четох ,че сутрин (преди 12 наобяд де) хормоните са най-активни или нещо от сорта. От друга страна към 5-6 следобяд инсулиновите нива са най-стабилни и ако целиш покачване на маса това е най-доброто време

22.07.11
19:22

Аз пък съм чел че вечер било добър вариянт тъй като след като си набавиш нужните макро нутриенти за след тренировка ти се покават нивата на инсулин тестостерон и там още к’во ли не,не след дълго лягаш да спиш - нивата си остават завишени за малко по-дъгло , демек се забавя катаболизма + че като спиш (не дълго след тренировката) се отделя хормона на растежа...Беше отдавна като го четох т’ва за това и го написах малко..тъповато.Но в общи линий т’ва беше идеята на статията която четох,някой от форума може да ме допълни,поправи или каквото иска/трябва да направи :) Лично аз смятам че 15-16 е най-удобно за тренировка тъй като си ял достатъчно и имаш да ядеш горе доло още толкова след тренировката ^^

22.07.11
20:42

Пич едно ще ти кажа тренирай когато ти е удобно и гледай да си ял 1-2 пъти  преди тренировка.Ако си определиш например в 1 на обяд и един ден ти изникне ангажимент и имаш свободно време към 5-6 ти ще пропуснеш.Затова си тренирай когато ти е удобно и когато се чувстваш добре.

Когато е най-удобно тогава се тренира. На някои хора тренировката рано сутрин им дава висок тонус и енергия за целия ден напред. На други хора вечерното трениране им пречи на съня. Трети пък имат нестандартно работно време и т.н. и т.н. Разни хора, разни идеали.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1