02.06.05
22:14
Еми искам да ви питам ... къде е по добре да правя преси .. на стандартния уред които си е за преси или ... на лежанката (лягам на лежанката слагам си краката горе в-у лоста крастосвам ги от глезените и .....)
Според мен е по добре да ги правиш на уреда за преси , все пак тои затова е изобретен .
02.06.05
22:36
Да ама ... имам чуството че на лежанката ми влиза повече МН повече ....
аз също ги правя така-с бедрата на 90 градуса за мен това са най-убийствените преси
Аз правя пресите на земя. За цялата преса.
Правя повдигане на краката от лег за долна част
И тези на 90 градусовите за най-горна, много добри, но ги правя, легнал на земята със максимално свити крака до тялото/задника ми/ заклещвам ги с един дъмбел и правя.
Ако желаете опитайте, но пресите на земя са класика....
моята техника е подобна само че аз както съм на земята и си вдигам краката на леглото и ги заклещвам с крив лост
Еми пич щом така ти деистват по добре , ги прави така .Все пак е добре по натоварващия вариант.
03.06.05
14:31
ами на уреда както казваш е за цялостната коремна мускулатура,а това на леанката с крака на лоста е повече за долна. ти трябва да си прецениш какво ти трябва.
[quote author=“tpd”]Аз правя пресите на земя. За цялата преса.
Правя повдигане на краката от лег за долна част
И тези на 90 градусовите за най-горна, много добри, но ги правя, легнал на земята със максимално свити крака до тялото/задника ми/ заклещвам ги с един дъмбел и правя.
Ако желаете опитайте, но пресите на земя са класика....
Това наистина е класика,но в момента има толкова много ефективни методи за корема,че едва ли може да се обхване всичко.При тебе явно работи.Тъй като преди време им бях фен и правех по100-150 в серия,мога да кажа че поне за себе си съм грешал.Когато се правят 15-20-25 в серия в непрекъсната контракция,това си е вече друга работа.Ефекта на по-късите и под наклон преси е много по-голям от колкото на 200 със застопорени крака и болки в кръста.
[quote author=”Миле”]Това наистина е класика,но в момента има толкова много ефективни методи за корема,че едва ли може да се обхване всичко.При тебе явно работи.Тъй като преди време им бях фен и правех по100-150 в серия,мога да кажа че поне за себе си съм грешал.Когато се правят 15-20-25 в серия в непрекъсната контракция,това си е вече друга работа.Ефекта на по-късите и под наклон преси е много по-голям от колкото на 200 със застопорени крака и болки в кръста.
Междо друигото, напоследък се замислям по този въпрос. Всъщност, това което правя аз е по-скоро за добра форма, здраве и колкото дойде визия. А култористичния вариант за трениране/мисля твоя се води такъв/ влиза яко за визия при яко маса.
Мисля, през следвашите месеци да провам и така.
А що се отнася да по-неориентираните и чудещи се как да подходят. Аз лично мисля, че първоначално навлизане във ворма с “моя” вариатн и после преход към “твоя” ще има доста добър, бърз и ефективен резултат.
Поне така го виждам, аз.
Поздрави.