23.07.11
10:57
Здравейте.Искам да попитам защо белтъка в яйцето когато е суров и белтъка в яйцето когато е сварено имат ли разлика в мазнинитe и белтъците?
http://www.bb-team.org/hrani/id/757297_yaytse-tsyalo-tvardo-svareno
http://www.bb-team.org/hrani/id/388671_yaytse-beltak-surov
Темата беше редактирана от гн.Хаджиев на 23.07.11 14:23.
23.07.11
11:20
Имаше объркване в описанието на първата храна - за цяло яйце става дума, не за белтък.
За алтернатива - освен варене ли?
23.07.11
14:17
Съжалявам ако не съм се изразил правилно но сега да поясня.Въпросът ми е ако се вари яйцето и му се яде само белтъка този белтък ще има ли същото количество мазнини,протеини,въглехидрати както суровият?Отново се извинявам за некомпетентната тема.
Мнението беше редактирано от гн.Хаджиев на 23.07.11 14:24.
Извинявам се,че се намесвам,дано това не попречи да дадете отговори по въпроса на момчето.
Вредно ли е ако всеки ден за закуска ям по 4 яйца? Има ли смисъл да ги комбинирам тези яйца с още нещо за ядене?
23.07.11
14:45
Джеид, хранителния състав остава същия.
Nownownow - не е вредно. Можеш да ги комбинираш, а може и да не ги комбинираш. Зависи от безброй фактори като цел, хранителен режим, вкусови предпочитания и др.
Еми вкусови предпочитания - стига да е нещо,което ще ми помогне,мисля,че ще мога да ям :).
Цел - покачване на мускулна маса,като се има на предвид,че тренирам 2-3-разуви тренировки,има някой такива моменти през дните.
23.07.11
15:06
Now яйцата съдържат определен грамаж на белтъци мазнини и въглехидрати.И според колко калории си си определил на хранене приемаш от тях калориите.Но в 1 ядене не трябва да има само яйца трябва да има и други храни полезни и богати на други вещества например ядки-мазнини зърнени храни-въглехидрати и така нататък за това въпросът ти е много общ и не може да му се отговори с 1 изречение.Мерси иначе за отговорите ви :)
Мнението беше редактирано от гн.Хаджиев на 23.07.11 15:07.
Ясно,но поне неможе ли да ме насочите обикновенно,какво повечето хора хапват заедно с яйца,па калорийте - колко яйца трябва да ям и колко грама допълнителна храна,аз ще сметна ;).