21.07.11
23:12
Може ли да ми кажете някои упражнения в домашни условия (разполагам с гири, пружини и лост за набиране както и успоредка) за долните и средните трапци и ромбоидите, защото плешките ми са изпъкнали и четох в една статия че тия мускули били слаби и за това се получавало така. По принцип се набирам на лоста и правя кофички ама няма голям ефект иначе си имам мускули на гърба и не съм слаб да рече човек че затова ми е така дори съм виждал много по слаби хора на които им си е нормален гърбът. Благодаря предварително. :)
22.07.11
02:33
Аз знам едно упражнение - взимаш гирите в двете ръце и повдигаш рамената нагоре , незнам как се казва , но доста помага.
22.07.11
06:27
това не е ли за горен трапец
22.07.11
10:45
Вероятно си се подгърбил то многото седене на комютъра
22.07.11
12:00
как мога да се оправя(wasntme)
23.07.11
12:45
Като намалиш висенето пред пс-то.
23.07.11
21:52
казано от fetech sokrat на 21.07.11, 23:12:
Може ли да ми кажете някои упражнения в домашни условия (разполагам с гири, пружини и лост за набиране както и успоредка) за долните и средните трапци и ромбоидите, защото плешките ми са изпъкнали и четох в една статия че тия мускули били слаби и за това се получавало така. По принцип се набирам на лоста и правя кофички ама няма голям ефект иначе си имам мускули на гърба и не съм слаб да рече човек че затова ми е така дори съм виждал много по слаби хора на които им си е нормален гърбът. Благодаря предварително. :)
Въпросът е не дали имаш мускули на гърба или не, а какво е съотношението на силата и стегнатостта им едни спрямо други.
поздрави
Каза, че имаш гири - гребането с дъмбел, изпълнено с лакти плътно до тялото акцентира в средата на гърба.
24.07.11
11:11
аз мисля че гребането с лакът отведен настрани акцентира повече върху средата на гърба.