Въпроси за кардио тренировка и пулс.

25.07.11
14:00

Здравейте. От 15 дни правя кардио тренировки всеки ден по 60 минути. По време на тренировката пулсът ми е 70-80 като съм на 7 степен (от 10) на кростренажора. В момента в който намаля темпото до пълно спиране пулсът започва да се вдига и става някъде 120-130 за няма и минута, а после като възстановя темпото пак се връщам на 70-80. И по принцип при окончателно спиране на тренировката пулсът ми се вдига рязко. А и някъде бях чел, че за да има ефект, трябва да достигна пулс ~160, а това не знам как ще стане...

На 17 години съм, целта ми е чистене (сваляне на килограми) и реших да започна с домашния кростренажор, като имам желание след известно време да излизам навън да бягам. Спрях също тестени изделия, сладко и се опитвам да се храня по-здравословно.

Какви са вашите мнения, въпросът с пулса трябва ли да ме притеснява и според вас 1 час на ден кардио ОК ли е?

Благодаря предварително.

25.07.11
14:10

С какво си мериш пулса? Ако е със самия тренажор не му се довеярвай много. А и това няма как да стане, при високо темпо да ти е 70-80 а при ниско 120-130. Осен ако не си някой природен феномен. Също така, според мен 1час е много. Направи го 35-40 мин

25.07.11
14:19

Вземи си часовник с пулсомер - мерят доста точно. Тези на тренажорите са много неточни, освен ако не са с колан!
Като цяло прочети за HIIT - интервално кардио и виж как, кога и колко трябва да е пулса за да са оптимални резултатите!

на мен пулса ми само като се изправя се качва над 80. по-добре намери друг начини да го измерваш.

25.07.11
17:36

Мога да ти предложа, освен това, да намалиш тея 60 минути на 30, но за сметка на това вдигни темпото.

25.07.11
21:32

При толкова продължително кардио има риск от загуба на MM съгласен съм с съфорумниците направи го 35-45 минути макс.Mожеш и да смениш кардиото като скачаш на въже,или с горепосочения HIIT.

Не е възможно да поддържаш толкова нисък пулс, както и не е възможно да се увеличава при намаляне на интензивността. Трябва да е точно обратното. Или го измери по-друг начин, или отиди на лекар да ти прегледат сърцето.

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 27.07.11 10:55.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1