25.07.11
15:22
аз съм момче на 15(1996г.),тежа към 55,висок 165.лошата новина е,че организмът ми не възприема храната както трябва и да си го кажем направо съм си кльощав!!не че не ям ами просто не действа :S ... от скоро започнах тренировки в домашни условия като лицеви,коремни и клякания и се чудя има ли смисъл да се мъча или има и по-ефикасен начин като за моите случаи!?!
П.С.-не ми пишете да взимам химия! няма начин да се съглася!
Мерси предварително :)
Модерация: Моля, поставяйте ЯСНИ и СМИСЛЕНИ заглавия на темите, които публикувате!
Темата беше редактирана от Кольо Пияндето на 25.07.11 15:24.
25.07.11
15:26
забравих да кажа,че нямам режим на хранене. ям каквото ми “скимне”.закуски,глупости и така нататък!
25.07.11
15:27
Нямаме представа какъв смисъл влагаш в думата ‘химия’, но така или иначе решението не е там.
Трябват ти 2 неща - правилни тренировки и достатъчно храна. Това е ефикасният начин. Основният проблем - не се храниш подходящо - нито като качество, нито като количество. Не коригираш ли това, разговорът може да приключи до тук. Колкото до тренировките - разгледай примерните режими за начинаещи в сайта, ще ти свършат работа.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 25.07.11 15:29.
25.07.11
15:39
ами доста често в менюто за деня влизат сандвичите! към 2-3 говоря!сутрин съм на макарони или закуска.за вечеря почти 90% е някакво ядене.а за химията имам предвид глупости на прах.които се пият преди хранене или както му е схемата!
Отиваш в кухнята отваряш хладилника и почваш да ядеш като разпран каквото намериш. Ще ме извиняваш но приличаш на избягал от Аушвиц.
25.07.11
15:46
вижте хора аз тези номера съм ги пробвал но нещо не ми се озовават по тялото :S вярно че сигорно трябва да ям по 4-5 пъти на ден но няма да се получи от този номер само.докторката каза че се дължи на това че кърмата на майками била некачествена и сега аз ще го наваксвам,ако намеря как да го накарам да ми остане по тялото!витамини ли какво ли не пих но все едно нищо не правя!
25.07.11
16:04
ако тялото ти няма стимул да тежи повече, то няма да си направи труда да тежи повече. стимулите са няколко:
- излишък от храна.
- физическо натоварване което да те кара да ставаш по-силен.
- това как тялото ти се справя с горните две.
явно на точка 3 ти си преебан генетично. значи наблегни на 1. ядене и 2. повече повторения с по-големи тежести.
25.07.11
16:15
antoniqn turimacov, четеш ли внимателно онова, което ти се пише?
Моля, сподели какво си разбрал от горното мое мнение в темата.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 25.07.11 16:16.
25.07.11
16:21
г-н Василев ми помогна много!никога не бях чувал за стимул на тялото. но имам един въпрос...под по-голяма тежест какво да разбирам>? повече от теглото ми или повече от това което правя сега?но все пак какво е излишък??
а на Кольо бих казал че и той е от части прав.не съм сигорен дали закуските сутрин(милинки и т.нт) са подходящи нито пък сандвичите но ще взема мерки над тази тема.
Под по-голяма тежест има в предвид да се стремиш постепенно и методично да увеличаваш тежестите,с които тренираш,да пробваш всяка седмица или всеки месец да вдигаш с 1,2 5 или 10 кг повече за различните упражнения...бъди сигурен,че тялото ще реагира на това усилие.Не обръщай внимание колко тежиш,колко вдигаш спрямо теглото си,колко трябва да вдигнеш според някой...важното е какво е ‘’тежкото’’ за твоето тяло и сила,и тренирай така,че да ти е тежко.
А...и с милинки,банички и пица всичко се обезмисля до много голяма степен!
Моя съвет няма да е много реолюционен.Бих те посъветвал да се запишеш на някакъв спорт,така тялото ти ще има стимул да расте.
Като гледам заглавието на темата ти фитнеса ще ти пасне добре,но не съм сигурен дали си имал това предвид,защото заглавието ти е променено.
Номера с храната работи това могат да ти го гарантират много гора тук и на вън.С мускули или манини,няма значение,те са го направили все с достатъчно количество храна.
Има раздел мъжки дневници,ако целта ти е мускулна маса,разгледай там как се хранят хората,ще добиеш представа как се хранят трениращите тук.
След това има важни теми в раздел Хранене,които сан най-отгоре и ще ти бъдат полезни да ги прочетеш.
26.07.11
05:57
Яж и тренирай.
Трябва да ядеш ВЪГЛЕХИДРАТИ И БЕЛТЪЧИНИ!
Белтъци-месо, яйца, мляко и млчени продукти, ядки, извара
Въглехидрати-картофи, ориз, спагети, макарони, овсени ядки (в тях има и белтъци)
Трява да ядеш поне по 1гр./кг белтък и по 2-3гр./кг. въглехидрати :)
26.07.11
19:30
Какви въглехидрати и белтъчини !!!? Трябва да яде всичко, което му падне и колкото може повече. Да не си помислил за нещо като кардио. Отиваш в залата, разбиваш се, прибираш се, изяждаш хладилника и си лягаш. Това цял ден, непрекъснато.
1. Сметни си колко калории ти трябват за теглото, което искаш.
2. Разпредели си калориите за деня на пет равни части и започни да се храниш редовно по пет пъти на ден, през три часа - в 8, 11, 14, 17 и 20 часа. Ако започнеш в 6,30, в 7 или в 9, пак си ги смяташ през три часа. Така ще усвояваш много по-голяма част от храната, отколкото ако цял ден ядеш сандвичи и други глупости, и за вечеря като се напукаш, на сутринта изхождаш необработена 90% от храната, като те гледам какъв си кльощав.
3. Постарай се съотношението въглехидрати:белтъчини:мазнини в храната ти да е 4:3:1. Това е най-трудно да го уцелиш и няма да го изпипаш докрай, но гледай да е нещо такова, все пак.
4. Тренирай за качване на маса само два дни седмично и един ден прави упражнения за сила и издържливост - лицеви опори, кофички и набирания. Тук знам колко хора ще скочат, че може да се тренира три или даже четири дни седмично в залата за качване на маса, обаче истината е, че не се получава при всеки. Засега пробвай понеделник и петък да тренираш в залата, а в сряда да правиш лицеви опори, кофички и набирания, и като почнеш да трупаш маса, може да минеш към тридневни тренировки.
5. Забрави за всякакви билки, добавки, надбавки и други глупости. Купи си от аптеката една кутия витамини Центрум и си пий по 1 табл. всяка сутрин, със закуската.
http://www.myshop.bg/show.php?productid=43772
6. Смени вафлите, пиците, сандвичите и другите глупости, които нагъваш по улицата с ядки - орехи, лешници, бадеми, фъстъци, слънчогледови семки, соя, леблебия... Всички ядки, които са ти вкусни и ги яж, както са ти вкусни - пържени, печени, сурови...
7. Намери отнякъде да си купуваш прясно козе мляко, белтъчините в него са най-усвоими. От днес всяка сутрин за закуска - задължително попара с варено козе мляко, две-три супени лъжици мед, една равна супена лъжица смлени орехи и 10 гр. краве масло, защото козето мляко не е маслено, към 3% е обикновено. Едно пакетче краве масло е 125 или 250 гр. и ще гледаш да ти стигне за 10-12 пъти, ако е само за попарата и не си мажеш филии с него. Ако не може да си намериш козе - тогава овче (но овцете се доят до края на август някъде) или биволско, без да им слагаш масло.
8. Гледай да не ядеш колбаси, защото са пълни с боклуци, а чисто месо (без телешко, защото има много жили, трудно се смила и малко се усвоява). От вътрешностите яж само пържен дроб - има много желязо.
И гледай да тренираш, все пак, защото при такова хранене си нямаш на идея колко ще си смешен, ако пуснеш шкембе с това телосложение :)))
Успех!!!
казано от Иван Д. на 27.07.11, 15:09:
...без телешко, защото има много жили, трудно се смила и малко се усвоява...
Това е смешно...
27.07.11
16:24
Чак до сметки на начинаещо ниво не мисля, че има нужда да се стига. Просто яж повече. Мноого повече! :)
Какви ли не боклуци(най-вече сладки) се продават по магазините. Не си мисли, че това е някаква храна, която може да ти помогне.
Белтъци-месо, яйца, мляко и млечни продукти, ядки, извара
Въглехидрати-картофи, ориз, спагети, макарони, овесени ядки
Това е истината. Старай се да присъства поне по едно и от двете на всяко основно ястие. Добави примерно и мед след тренировка, за да извлечеш още повече ползи от нея. Не прекалявай с тренировките, тренирай през ден и почивай през уикенда. Обратното води по-скоро до засилени катаболитни процеси, т.е. има възможност още повече да отслабнеш, което никак не ти е нужно. Имай волята, полагай усилията и след около 2-3 месеца проблемите ти ще изчезнат, а в по-продължителен период от време ще можеш да видиш и много подобрения - психически и физически.
Успех!
ПП:
(без телешко, защото има много жили, трудно се смила и малко се усвоява).
Без да се отклоняваме много от темата, но с това не мога да се съглася. Скоро попаднах на някаква таблица, а в нея като най-бързо усвояващ се протеин беше посочен именно този от телешкото месо, а това изглежда и логично, поради сравнително ниското съдържание на мазнини в него.
Тъй че яж си, месце да има, пък каквото и да е.