30.07.11
21:41
Добър ден тренирам от 3г. и съм направил добро тяло само,че в корема имам не изчистени мазнини и искам да ги премахна та затова ви пиша да ме посъветвате дали съм в правилната насока.Ето и моите размери талия 94.см тегло 80кг. рамена обиколка 129см. бицепс 41см.Мисля да направя някоя диета само със плодове и зеленчуци защото нямам никакви излишни пари за добавки и меса.Ако може да ми напишете някаква диета за отслабване само със плодове и зеленчуци :).Знам,че трябва и месо за да не загубя ММ но на този етап нямам средствата.Тренировката ми е сутрин към 9.00 тренирам мускулните групи и накрая правя 2-3упражнения за корем а преди залез слънце тичам по 20-25мин. мисля,че е добре за 7-8дни съм спаднал 4кг. и 4.5см. от талията.Ще чакам за някаква диетка.До сега съм само на краставици и домати :).
30.07.11
21:53
Спри да си на краставици и домати!
Ако караш на плодове и зеленчуци, не само че ще загубиш мускулна маса, ами ще си стресираш излишно организма, ще го лишиш от много важни елементи, ще възпрепятстваш нормалното функциониране на организма си, ще се превърнеш в изтощена торба кожа и кости без енергия и с разхлабено здраве. Май не това е целта. Така че избий си идеята за плодове и зеленчуци от главата и, щом не можеш да си позволиш месо, то се обърни към източници на протеин като мляко и млечни продукти (изварата е на доста ниска цена), яйца, варива. ВКЛЮЧИ в менюто си свежи плодове и зеленчуци, това е полезно. Но заместването с тях на останалите продукти е несериозно, нездравословно и опасно, особено за усилено спортуващ млад човек.
А как да разбера примерно колко грама от кое и кога трябва да ям ако може някаква диета с ориз,извара,яйца,плодове?
30.07.11
22:18
Не вярвам някой да ти изготви хранителен режим за без пари, това е платена услуга, извършваща се от професионалисти! Но ако малко се напрегнеш, можеш да го сториш и ти, познавайки тялото си (надявам се да е така). Щом досега си изваял “добро” тяло, значи досега храненето е било добро, да кажем (поне количеството В, Б и М). Сметни средно по колко В, Б и М си приемал дневно, разгледай таблиците със състава на хранителните продукти и си изготви заместващи досегашните източници на протеин с по-достъпни за теб такива. Избери си режим (НВД, РБД и т.н.) и въведи съответните промени. Изисква се търпение, време и желание. Да си “активен” далеч не се изчерпва с усилието в залата - смятането, разпределянето, преценката, ежедневният избор, начинът на мислене и действие - всичко е свързано. Не можеш в залата да си сериозен, а да те мързи да си изготвиш режим.
30.07.11
22:30
Карай “скромно” както викаш с по 4-5 яйца дневно 200-300 грама извара , плод/зеленчук и квото готвено , гледай и часове ;) Повече от 3-4 кинта на ден на ти излиза :)
07.08.11
18:38
Чувал ли си за - СОЯ, ОБЕЗМАСЛЕНА ИЗВАРА, ОРИЗ, ЗЕЛЕ, БРОКУЛИ, МАРУЛИ, ЯЙЧНИ БЕЛТЪЦИ, РИБА ТОН В КОНСЕРВА... Има толкова много варянти, на хранителни продукти, които може да консумираш по време на диетата... Не е нужно да се яде телешко и сладки картофи по цял ден. Нещата, които ти изброих по-горе не са никак скъпи. Успех!
П.С. И относно идеята да караш само на плодове и зеленчуци... тотална грешка просто. Даже няма да отделям време да ти обяснявам защо. Просто не го прави!