29.07.11
22:03
казано от SportFreak на 29.07.11, 21:02:
По рано през деня гледах някаква таблица, която вмомента не мога да я открия, но ми се стори интересна. Пишеше, че хората, които правят по 3-5 тежки повторения имат най-голям прираст на мускулна маса и сила. Хората, които правят по 9-11 тежки повторения са след тях, а хората, които правят над 20 повторения са последни, като прираста на мускули е съвсем малък. Какво мислите ?
Мисля, че няма нищо не логично в това :) по-голямо натоварване = по-голям стрес= по-голям прогрес :) това важи изцяло в случаите в които възстановяването е на ниво :)
Мнението беше редактирано от Кристиянчо на 29.07.11 22:04.
Не е истина... мноУ прост народ...
ПП А да пак ми объркаха името, нищо че буква по буква го казах :D
30.07.11
00:47
е ти как се казваш бе момче :D :D
казано от kristiancho на 30.07.11, 00:47:
е ти как се казваш бе момче :D :D
Стаматиос фон Ньойберг :D
30.07.11
09:04
Не беше ли Алексадър Менелаев Попхаджихристосков? (shake)
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 30.07.11 09:05.
30.07.11
10:49
казано от Тихомир Велев на 30.07.11, 09:04:
Попхаджихристосков? (shake)
:D :D :D :D :D оф и на вас ви е топло усещам :D :D
30.07.11
11:51
Live to win, till you die, till the light dies in your eyes ;-)
Ай ся гледай Рико :D
казано от SportFreak на 29.07.11, 21:02:
По рано през деня гледах някаква таблица, която вмомента не мога да я открия, но ми се стори интересна. Пишеше, че хората, които правят по 3-5 тежки повторения имат най-голям прираст на мускулна маса и сила. Хората, които правят по 9-11 тежки повторения са след тях, а хората, които правят над 20 повторения са последни, като прираста на мускули е съвсем малък. Какво мислите ?
Ами поне аз споделям това мнение.(Все още имам някои резерви, но поне сега няма да се аргументирам.)Като цяло колко си по близо до макса на дадено движени ти е по трудно или с други думи интензивността е по висока.А стимулът от който тялото се нуждае за мускулно нарастване е висока интензивност.
30.07.11
17:21
Така Така аз бих добавил, че малката тежест един вид кара да работят малките спомагателни мускули. Да вземем упражнението флайс от лег: Ако го правиш с 2х5-6кг ( при положение, че можеш да го правиш с 2 дъмбела по 30кг ) реално ти просто държиш тежеста и цялото натоварване ( колко и минално да е все пак го има ) си е в предмишниците които държат тежеста ... да гърдите и рамената се мърдат ама се мърдат не се натоварват както следва за да има растеж ( просто системата не смята за необходимо да ги натовари както трябва :D ). Така си обяснявам по просташки нещата :D :D.
Иначе автора на това питане сигурно е видял статията във Фитбул ‘’Колко Повторения За Мускулна Маса?’’ една хубава статия според мен :)
казано от junkhead на 30.07.11, 19:17:
Има ли проблем да тренирам, ако съм на антибиотици?
Някои антибиотици подтискат чернодробната функция и биохимичните реакции в тялото. Комбинирано с тежкото,изтощително натоварване може да имат негативен ефект върху здравето.
казано от junkhead на 30.07.11, 19:17:
Има ли проблем да тренирам, ако съм на антибиотици?
Аз един път тренирах и не ми се получи, ама никак ;Д
Абе аз тренирах, ама такова треперене никога не е било... сега се моля Богу да не се разболея по-зле.
30.07.11
23:25
как може да си на такова дередже и да ти се тренира изобщо и аз съм тренирал болен ама не е било чак така...
Аз се чувствам добре, като изключим гърлото и от време на време температура и треска. Утре ще видим резултата... :)
31.07.11
00:41
е защо си на антибиотици чак... аз до сега ако съм взимал ( не си спомням ) ще е за нещо сериозно :) според мен не се взимат за едно гърло само :)
Абе, преди 1 месец ми биха волтарен у гъза, не ми е за първи път, ама имам някво топче, което седи там и не се е махнало? Някой да има представа що е чуй чудо? Не ме бори дори като го натискам, но си е баш някво топче под кожата и взех да се притеснявам, мислих,че ще се махне само ама..
казано от Rikoo на 31.07.11, 01:14:
Абе, преди 1 месец ми биха волтарен у гъза, не ми е за първи път, ама имам някво топче, което седи там и не се е махнало? Някой да има представа що е чуй чудо? Не ме бори дори като го натискам, но си е баш някво топче под кожата и взех да се притеснявам, мислих,че ще се махне само ама..
Може да е мастно образувание.Тогава мажи с ихтиол, за да набере и да се сцепи само.Може и да е киста, това се премахва оперативно, но ти казваш, че не те боли, значи едва ли е такова.
‘’Продавам жена си. В добро състояние е.
Регистрация - 1978г., обем на гръдите - 2 литра, мощност - 110 децибела, пробег из магазините - 78000 км, цвят на купето - блондинка, фасада - ежедневно боядисвана. Поднася на завоите. Няма спирачки. В комплект с 60 чифта обувки! ...........Може и бартер за 2 каси бира!”
:D :D :D
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 31.07.11 13:31.
казано от martinski на 31.07.11, 12:41:
казано от Rikoo на 31.07.11, 01:14:
Може да е мастно образувание.Тогава мажи с ихтиол, за да набере и да се сцепи само.Може и да е киста, това се премахва оперативно, но ти казваш, че не те боли, значи едва ли е такова.
Ок, мерси ще го потърся в аптеките.
31.07.11
19:00
ихуу.... :D
казано от kristiancho на 31.07.11, 19:00:
Не дай си боже, някоя от тез да се стегне по време на секс........... :D
Мнението беше редактирано от Valdis на 01.08.11 15:48.
То достатъчно да се врътната 2 пъти докато тренира човек и ...край. :D
Миг внимание и цял живот ..мъртъв :)))
казано от kristiancho на 31.07.11, 19:00:
Курви върнете ми парите, аз ще ви върна ебането..
Здравейте, имам няколко въпроса свързани с ядките, намиращи се в костилката на кайсиите:
- Как се наричат (не им знам името)?
- Вредни ли са?
- А полезни ли са? :D
- Ако можете да ми дадете техните стойности за Б - М - В
Идеята ми е следната - понеже имам доста кайсии се замислих дали не мога да използвам техните ядки, вместо бадеми или лешници (примерно).
Я кажете за колко време може да се направи 40 ръка ? че един летен днеска ме пита в фитнеса и не му отговорих :D :D
01.08.11
17:14
казано от Едуардо на 01.08.11, 17:04:
Я кажете за колко време може да се направи 40 ръка ? че един летен днеска ме пита в фитнеса и не му отговорих :D :D
Да върти метъра,докато не стигне 40.
01.08.11
17:17
тц тц ... как не си му казал... с креатин за около месец най-много и то ако сега ръката му е 30… иначе може и за седмица две :D
И без това се мерат по 2-3 пъти в фитнеса - ‘’ее де*а все още е 32’’ :D ама са се заредили за лятото иначе, с бустери,креатини и т.н. бе страшна работа са тея новаците.. зобAт на макс :D
01.08.11
17:56
В наща зала изчезнаха вече и сега се тренира спокойно (party)
Обаче за собствениците е зле - зареди ли са се с добавки, а няма кой да ги купува :D
Още към месец остава и се скриват по хралупите до следващото лято и ще обясняват как “без химия нищо не става” ;)
01.08.11
18:02
Под ‘’химия’’ имаш предвид креатин нали така Хед :D :D
То верно че само с химия не става, ами и казват че и с храна не става, че се хранят като прасета и на качват нищо :D или на скоро ‘’брато кажи неква добавка, че с храна не става.. опитвах се и неще и неще’’ :D
01.08.11
20:18
казано от kristiancho на 01.08.11, 18:02:
Под ‘’химия’’ имаш предвид креатин нали така Хед :D :D
Ммммм да :D
Въпреки, че преди години имах един познат, който беше пробвал всякакви видове добавки и не качи нищо. Та обяснявам му аз, че трябва да яде, но не слуша “умника”, да си набавя необходимите инжекции и започва, като си няма идея що е то цикъл и излизане от цикъл (giggle) Зоби като ненормален /почти до грам за първи цикъл/ и качва по кило на седмица, е беше много разочарован, че е качил само 6 кг. /чудовищна водна задръжка от препаратите, които ползваше/ и след края на цикъла равносметката беше - 8 кг. :D
Култовата реплика ще я помня докато се интересувам от фитнес “Що не качвам мускОл бе брато - ям по 1 тава печени картофи” :D :D :D Скоро почнал пак с фитнеса /беше се отказал от фитнеса след злополучния “цикъл”/, а и не се обаждаше, защото си мислеше, че сме скрили “медикаментите” на които сме, че да не станел и той здрав, та един вид се сърдеше :D Засичаме се скоро, а той отново с вид на обикновена вафла и отново обяснява на каква химия е /този път в грамове, защото предния път му бил “лек цикъла”/. Вчера го виждам - вече приличаше на вафла с фъстъци /такова акне му беше избило и само това му беше придобивката от “цикъла”/ :D :D :D
Просто има хора от, които нищо не става, каквото и да правят ;)