Видове бягане и развитие на краката

UN

01.08.11
00:39

Здравейте, доколкото знам спринтовете са експлозивни и развиват повече краката отколкото бягането на по-дълги разтояния, http://www.bb-team.org/articles/4039_bolt-sreshtu-bekele#axzz1Tij6pryA в статията краката на спринтиора и този който бяга по-дълги разтояния са почти еднакви? Кое би било по-добро за развитието на краката: 3 пъти седмично спринтове или всеки ден бягане на 4-5км?

01.08.11
16:31

Адаш не знам колко стаж имаш и т.н , но от много глава не боли!
Аз бягам 2 дена в седмицата по-големи разстояния , един ден в спринтове и един ден тренировка за крака , ефекта е точно този който ми трябва.Та препоръчвам ти да използваш всичко възможно , но във умерени тренировки , не да се скапваш и да нямаш възстановяване после ;) Очаквам и други колеги с добри идеи да се включат!
Успех! ;)

02.08.11
13:18

Привет, не искам да те разочаровам, но само бягането не е достатъчно за добре развити крака. Спринтьорите имат в повечето случаи по-добра мускулатура (не само на краката), но това се дължи на стабилен крос-тренинг. Голяма част от тях тренират с тежести паралелно с тичането. Те тренират повече анаеробно, трябва им сила и експлозивност за късо разстояние.
Маратонците пък тренират за издръжливост, основното им гориво е мазнини (след като изхабят наличния гликоген и въглехидрати) и като цяло мускулите им не са така напомпани.
Така, че включи си тренировки за крака към програмата (ако тренираш в зала), а стадиона го използвай за функционалност на тая мускулатура. Сиреч тичай както ти е кеф, но ако имаш да сваляш - наблегни на интервалното бягане.  Ако си те кефят спринтовете, но искаш да качваш маса обърни внимание на храненето особено преди и след бягане, за да не губиш мускул.
Дано това е от помощ.

Поздрави

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1