01.08.11
23:25
Такааа... Сега една мноооого обсъждана тема по която съществуват две абсолютно крайни мнения...
Та въпросът ми е, вредно ли е наистина да се храним вечер!??Вие храните ли се вечер?... ако “да”, Кога и с Какво?
Аз лично един час преди лягане хапвам бадеми, извара, кисело мляко, чай с мед, сирене, кашкавал и разни подобни, но много хора ми казват, че храненето 3 часа преди лягане е вредно... Аз не съм сигурна в това твърдение за това питам и вас...!!!??
да ,ям 1 път и то вечер,преяждам
Има изследвания че вечер се горят повече мазнини.
info: leangains.com
01.08.11
23:36
Мисля, че тези, които спират храната след 18 часа, не са в този форум. Но да не давам и аз “крайно” мнение. :)
Препоръчвам ти друго - ако съм прав, че си силно разколебана, дали да припарваш до вечерна храна или не, разгледай дневниците. Има много и различни модели на поведение, сред които обаче няма случайни и според мен във всеки има стратегия за целесъобразен начин на живот.
Сред тях не съм срещал хора, които не си позволяват вечеря.
02.08.11
08:57
Винаги хапвам между 22 : 00 и 23 : 00 . Не вечеря, а след ния - примерно извара, кашкавал, орехи.
Мнението беше редактирано от Miss Fight на 02.08.11 22:10.
02.08.11
09:05
Винаги ям вечер, при това два пъти - вечерям задължително и после хапвам още веднъж преди лягане. Вечерята ми като правило е белтъчини и бавни въглехидрати (+ салата понякога), а преди лягане - извара и ядки.
Вредно било... вредно е разбира се - в очите на всички, които не могат или не искат да използват главите си по предназначение. Вредно е и според всички лековерници, които нямат волята да променят трайно храненето си и търсят магическото решение. Всички останали знаят колко важно е да се хранят вечер, особено когато човек спортува.
02.08.11
09:23
Аз може да пропусна закуската, но вечерята - никога! Уж трябва да е точно обратното според легендите, които се носят, но ако не вечерям това означава, че няма да мога да заспя от тежкото къркорене и ръмжене на стомаха. Може и да са въглехидрати, ако съм тренирал вечер са прости, ако не съм тренирал - комплексни и с нисък ГИ.
На калорийния баланс не му пука кога са приети калориите. :)
02.08.11
09:42
казано от Natalia Koy на 01.08.11, 23:25:
Такааа... Сега една мноооого обсъждана тема по която съществуват две абсолютно крайни мнения...
Та въпросът ми е, вредно ли е наистина да се храним вечер!??Вие храните ли се вечер?... ако “да”, Кога и с Какво?
Аз лично един час преди лягане хапвам бадеми, извара, кисело мляко, чай с мед, сирене, кашкавал и разни подобни, но много хора ми казват, че храненето 3 часа преди лягане е вредно... Аз не съм сигурна в това твърдение за това питам и вас...!!!??
Да е вредно?Не разбира се,особено ако имаш стомашно чревни проблеми е дори препоръчително,за язваджиите да не говорим,те мелят 24/7
Както и всички нас,когато не гоним нещо по специално
Но!Зависи от целите ти.ако моментната ти цел е сваляне на килограми,то,няма да е зле да се избягва хранене преди лягане.
И ти го казвам като човек с бърз метаболизъм,е,разбира се не толкова колкото бях на 18 но все пак бърз
Не че няма да свалиш кила ако се храниш преди лягане,но персонално на мен ми е по трудно
Което не означава разбира се ако вечеряш в 6 ПМ и си лягаш в 1 ам през това време да гладуваш!То си е авто геноцид братче :)
Точно толкова,3 часа.
казано от Miss Fight на 02.08.11, 08:57:
Винаги хапвам между 22 : 00 и 23 : 00 . Не вечеря, а примерно извара, кашкавал, орехи.
Същите работи и по същото си хапвам и аз!
Съгласна съм с всички ви, че храненето вечер си е направо наложително и тези които си тъпчат сутрин, а вечер си лягат гладни, просто са измислили още едно тъпо правило... - “до 18 часа се тъпчеш със всякакви боклуци, ама ако не е 4 часа преди лягане няма значение” - емиии това е ТЪПО...
Аз лично гладна не заспивам, но много мои близки и познати ме убеждават в други неща без много да знаят за какво става въпрос...
Но!Зависи от целите ти.ако моментната ти цел е сваляне на килограми,то,няма да е зле да се избягва хранене преди лягане.
И ти го казвам като човек с бърз метаболизъм,е,разбира се не толкова колкото бях на 18 но все пак бърз
Не че няма да свалиш кила ако се храниш преди лягане,но персонално на мен ми е по трудно
Което не означава разбира се ако вечеряш в 6 ПМ и си лягаш в 1 ам през това време да гладуваш!То си е авто геноцид братче
Ами не ми се отслабва аз искам да “надебелея” малко... :D:D а иначе да ти кажа при отслабващите особено ако искат да свалят много, почти всяко ограничение на храната има ефект.... така че не мисля проблема е от храненето вечер - Самият хакт че за някъкав период от време спират да ядат обикновено ги кара да ядат по-малко и ето ти ефеккт... но това не е от липсата на вечерно хранене...
02.08.11
10:13
Именно заради това споменах,ако целта ви е сваляне,ако е покачване,то се разбира от самосебе си
Имай едно наум,че сутрин нивата на ензимите,хормоните и тнт са на нива далеч над тези вечер,така че не си много права за сутрешното и вечерното хранене.
Собствено,като човек който се е разкостил от изследвания мога да ти кажа,че сутрин инсулиновия ми пик продължава 2 часа и е приблизително 3х, от 11 на 34,а вечер той е 4х,и продължава повече.
Дори кортизола вечер е в доста по големи нива от сутрешния
За килата съм ти отговорил в другата тема
Мнението беше редактирано от Dean Petrov на 02.08.11 10:26.
02.08.11
11:26
Вечерята е най-важното хранене. След това цяла нощ доминира парасимпатикуса, а парасимпатикус = добро храносмилане.
През ноща тялото е в сервиза - пренастройват се хормони, невротрансмитери, поправят се разни повреди и така на сутринта си готов за нов активен и пълноценен ден.
Без стабилна вечеря, всичко това се обърква до някаква степен.
02.08.11
14:01
вечерта ям мюсли с кисело мляко и някакъв плод банан, ябълка, киви... в интервал от 20 минути. Вечерям в 19:00 и си лягам в 22:00.
02.08.11
15:57
Не ми се чете цялата тема, затова може да повтарям някой.
Можеш да ядеш и вечер, естествено. НЕ, не е вредно. Важен е калорийният ти баланс. Това със спирането на храна след определен час е невероятна глупост. Това с неяденето на въглехидрати вечер - също.
П.П. Последното ми хранене има над 50 гр. въглехидрати и си го хапвам към 02:00 часа :)
Малко стара тема ,но все пак да не отварям нова.
В т-нейшън четох, че не е добре 2 часа преди лягане да се яде/пие каквото и да е било освен вода. И доста се разколебах тъй като аз ям към 22:00 а лягам във 23:00 :( та да продължавам ли така или ?
23.08.11
21:05
яж и бъди здрав бе момчеееееееееее :D
казано от kristiancho на 23.08.11, 21:05:
яж и бъди здрав бе момчеееееееееее :D
Бъди изверг а? Хубу аз отиам да бия 1 извара тогава и идем пак :)
23.08.11
21:22
Не е хубаво за кое? Дай цитат, линк...нещо. Може да става дума за нещо конкретно.
казано от Тихомир Велев на 23.08.11, 21:22:
Не е хубаво за кое? Дай цитат, линк...нещо. Може да става дума за нещо конкретно.
Загубих статията :( Иначе 100% си сспомням ,че я четох днес ...
23.08.11
21:33
Ми...в такъв случай може да е вярно, а може и да не е. Зависи.
Ако мислиш, че е вредно за нещо и нещо те притеснява - питай. Ако за момента всичко ти е ок - хапвай спокойно. :)
23.08.11
22:04
T-nation не ги слушай ;)
казано от Ради Хаджирадев на 23.08.11, 22:04:
T-nation не ги слушай ;)
Там само за “хардкор” ли е?
24.08.11
04:24
Ако яденето преди лягане не те кара да се чувстваш “тежко”, ако не ти пречи на заспиването... то няма никаква причина да го избягваш ;)