02.08.11
19:21
Значи, през вечерта спя около 6-7 часа. Поради тази причина 1 час сън през деня ми идва перфектно. Работата обаче е там, че най-много ми се приспива след като се прибера от фитнес и се наям както трябва. Та въпроса ми е, какви са плюсовете и минусите на този 1 час сън след тренировка.
Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 02.08.11 22:41.
казано от petkov166 на 02.08.11, 19:21:
Значи, през вечерта спя около 6-7 часа. Поради тази причина 1 час сън през деня ми идва перфектно. Работата обаче е там, че най-много ми се приспива след като се прибера от фитнес и се наям както трябва. Та въпроса ми е, какви са плюсовете и минусите на този 1 час сън след тренировка.
Нищо не може да замести съня през нощта!
казано от Ramon Dekkers на 02.08.11, 19:31:
казано от petkov166 на 02.08.11, 19:21:
Нищо не може да замести съня през нощта!
Това ми е напълно ясно. Но просто нямам възможност да спя повече през ноща, тъй като ми се налага да ставам рано.
П.П. Въпросът ми беше друг
Мнението беше редактирано от petkov166 на 02.08.11 19:57.
Почти винаги след тренировка спя по 2 часа.Плюсовете за мен са,че си отпочивам допълнително,режима ми е свикнал вече към този сън,не ми пречи на нощния(той е около 7-8 часа).Минуса е,че се събуждам скован от тренировката,т.е. мускулната треска идва по-бързо отколкото е нормално.
02.08.11
21:11
На мен пък ми се върти друго из главата, което за по-разбиращите може да им се стори меко казано, смешно. Та, нали след тренировка хормоните са вдигнати до небето. След като се нахрани дадения човек, възстановява мускулите по-бързо, а нали и съня е 2/3 от възстановяването, та дали ако след хранене се поспи 1-2 часа, възстановяването на мускулите няма да стане по-бързо ? Имам предвид дали съня ще бъде перфектното допълнение или пък точно обратното, може да навреди по някакъв начин(което не мисля, че е логично) ?
казано от Jikata на 02.08.11, 21:03:
Почти винаги след тренировка спя по 2 часа.Плюсовете за мен са,че си отпочивам допълнително,режима ми е свикнал вече към този сън,не ми пречи на нощния(той е около 7-8 часа).Минуса е,че се събуждам скован от тренировката,т.е. мускулната треска идва по-бързо отколкото е нормално.
И при мен се получава така, но мисля, че има и друг минус - забавянето на метаболизма. Незнам, може и да греша, затова исках да видя и вашите мнения.
02.08.11
21:41
Аз пък спя следобед по един час и в нетренировъчни и в трениравъчни дни, обичам този ритуал.
казано от Едуардо на 02.08.11, 22:20:
Аз заспя ли на обяд, вечер трудно заспивам....
Аз заспя ли на обяд, вечер трудно се местя от дивана в леглото, че ми се спи още .. :D Няма по-блажено занимание от съня, ей.
02.08.11
22:39
И въпреки всичко, някой да има отговор на въпроса ми ?
02.08.11
23:05
SportFreak, перфектно го правиш. По време на тренировка си в симпатикус, после хапваш стабилно, това те превключва в парасимпатикус, където храносмилането е в пъти по-добро и по-бързо. Би трябвало да се възстановяваш много по-жързо по този начин.
03.08.11
00:06
Така е правил и Арнолд :D Връща се от тренировка , хапва си 1 цяло пиле ,2 литра мляко ииии...ЛЯГА ДА СПИ :D
В последните 2-3 седмици, доста често ми се случва да ударя час-два сън, след като съм тренирал и съм се нахранил.
Ако не друго, то поне е доста приятно - скапал си се, наял си се яко и ...направо отлиташ. :)
И все пак си буден за следващо ядене, някоя и друга задачка за вършене и т.н..