Body & mind log: living in a magical reality

Прескочи до:

31.07.11
20:09

Ами, доста неща съм си пазарила от там - храна, козметика, разни други неща за дома.
Какаовата паста е много добра, ако си правиш домашен шоколад. За закуската може би е по-добър вариант (по-лесен за използване) натрошени какаови зърна. Какаото в чист вид не е за послаждане - доста е горчиво. Ако искаш подсладител – суров мед, агаве, стевия (на мен лично не ми допада много). Леко сладък вкус също би ти придал на закуската рожков на прах.
Кокосовото масло можеш да използваш буквално за всичко - топлинна обработка на храни (тъй като не се окислява при високи температури), в състава на различни сладки, домашен шоколад, козметика за тяло, масажно масло...с две думи универсален продукт. Друг изключително сполучлив кокосов продукт е суровият кокосов крем - него използвам основно за направата на сладки неща: най-бързия десерт, който можеш да си приготвиш е кокосов крем (при летните температури е много лесен за употреба, тъй като е течен - единствено преди да го разпечаташ от пакетчето му е добре да размесиш добре маслото с крема, тъй като се отделят), мед и рожков. За кокоса мога да ти изпиша още много, тъй като ми една от любимите храни във всичките му разновидности, така че ако те интересува нещо конкретно - питай.
Други любими продукти са ми белените конопени семена, кафяв басмати ориз, хималайска сол, чиа семената, йоги чайове, гуарана (с дозировката на която не е зле да се внимава).
За Здравеносец не съм чувала до сега. По принцип зоя е магазин, на който имам доверие - внимателно си подбират фирмите, с които работят, не предлагат обикновени стоки на “био” цени, както правят някои техни колеги. Абсолютно всяка една стока е “обзаведена” с всички задължителни сертификати, за да се казва био.
...ами най-общо това е, ако има още нещо, питай :)

31.07.11
20:19

Неделя, 31.07
Движение:
Виняса йога - 45 мин
Тренировка - 30:30, 6, както обикновено - без почивка:
A1: barbell snatch @20kg
A2: push press @20kg
A3: ben over row @20kg
A4: plank/side plank - left/right

B1: hanging knee raises
B2: downward dog-to-one legged crab
B3: elephant push ups

C1: DB renegade row-arm lift @2x7.5kg
C2: commando push up-side step
C3: plank reptile

D1: turkish get up @5kg
D2: knee hugs
D3: one leg toe touch

След това, без таймер - още малко слонски лицеви опори, малко кофички, висене на лоста, стречинг

Храна:
11.00 - шепа сурово кашу и какаови зърна*
13.00 - диня
14.30 - шепа сурово кашу и какаови зърна*
16.30 - диня
18.30 - пастет oт нахут*, сусамов тахан*, морков, тиквичка, подправки и зехтин*, тиквички на скара - неовкусени; няколко пълнозърнести бисквитки с лен с домашно сладко от вишни*
по-късно - още диня

ПП: Пропуснах да спомена, че мускулната треска, която вчера беше в долната част на тялото, днес е повсеместна, с акцент върху горната половина :D

Мнението беше редактирано от Margi на 31.07.11 21:33.

Може би си обяснявала по-назад в дневника си, но ми е любопитно йогата и силовата тренировка последователно ли протичат? Предполагам са в различни части на деня, защото йогата би трябвало да успокои тялото ти, а изведнъж да скочиш на високоинтензивна тренировка ми се струва недобра оферта. Аз все пак да попитам :)

31.07.11
21:07

В последно време йогата е сутрин (почти веднага след събуждане), а тренировката е някъде в следобеда. В редки случаи се случва тренировката да е преди йога. Случвало се е и йога, а веднага след това - тренировка, което наистина не е сполучлива комбинация.
Този стил йога който практикувам няма за цел да “успокои” тялото, а напротив - чрез синхронизиране на дишането и движението се създава загряващ и активизиращ телесните функции ефект, но в края винаги има “завършващи” пози, които успокояват пулса и дишането. По-скоро успокояващия ефект, както казваш е върху съзнанието, и е малко трудно да превключиш веднага към висока интензивност, та от тази гледна точка офертата не е добра - просто се чувствам по-мудна и не мога да достигна максимума, с който би трябвало да тренирам. :)

01.08.11
00:17

Искам да те попитам, имаш ли представа какво точно е ” Паневритмия ” и какво мислиш за това ” нещо”

01.08.11
06:06

Доколкото знам е един ви обреден танц (физическа и духовна практика) на Бялото Братство на Петър Дънов. Повече от това трудно ще ти кажа, защото не съм се интересувала, по същата причина и не мога да кажа какво мисля за него. :)

Мнението беше редактирано от Margi на 01.08.11 07:15.

01.08.11
10:19

казано от Margaritka на 29.07.11, 16:34:

Ами, леко ми е на стомаха, червата ми са чисти :D , настроението ми е добро, сита съм, не се дихидратирам, контролирам ПМС (понякога ;) ), коремът ми изглежда по-изчистен. Огладнявам често, но и хапвам често и то в солидни количества.
Да, за зимата си права - просто не ми се ядяха толкова много. Лятото е сезона на плодовете и се възползвам изцяло от него, използвам и това, че нямам апетит за “твърда” храна в жегите.
На теб как ти влияят? :)

Малко със закъснение, но мерси за отговора. И на мен лятото много ми се ядат плодове, и колкото повече хапвам, толкова повече искам :) лакомия :)Лошото е, че не мога да карам само на плодове, защото не мога да се заситя, а като хапвам повече плодове огладнявам и по- често. Шантава работа. Поради тези причини, коремът ми е почти постоянно подут и ми е некомфортно и имам чувството, че качвам килограми. А и като ям плодове, гладът за сладки неща се увеличава. Може би за да има баланс трябва да намаля другите храни за сметка на плодовете :)

01.08.11
14:27

И аз бързо огладнявам от плодовете, хапвам колкото ми се яде.
А това, че те подуват може да се дължи на факта, че ги ядеш или с друга храна, или след хранене. Основно “правило” при консумацията на плодове е: на празен стомах. Идеята е такава, че на тях им е необходимо изключително кратко време да бъдат преработени и да напуснат стомаха, а ако другата храна е все още там, необработена, няма как да стане това, съответно се застояват там, загниват, образуват газове и т.н. неприятни усещания.
При мен е обратния ефект с глада за сладко и плодове, но ако при теб е така, можеш просто да го заситиш с още плодове. И да, ако консумираш повече плодове, не е зле общото количество храна да е по-малко от обичайното. Не съм се връщала скоро към зимните си менюта, но ми се струва, че храната ми беше осезаемо повече тогава за сметка на плодовете. :)

01.08.11
14:31

Понеделник, 01.08
Движение:
Виняса йога - 50 мин
стълбички, обаче не много, заради все още не напълно отшумялата мускулна треска

Храна:
09.00 - шепа сурово кашу с какаови зърна*
12.00 - диня
14.00 - зелена пиперка с фъстъчено масло (доволно количество) и пълнозърнести бисквити с лен
15.00 - отново наблегнах на солидно количество джънк, този път за да отпразнувам края на ПМС :D и да притъпя болезненото усещане в коремната област, така че с това мисля да приключа с “глезотиите” за този месец и да вляза в релси :)

Мнението беше редактирано от Margi на 01.08.11 15:39.

01.08.11
23:13

казано от Margaritka на 31.07.11, 20:09:

Друг изключително сполучлив кокосов продукт е суровият кокосов крем - него използвам основно за направата на сладки неща: най-бързия десерт, който можеш да си приготвиш е кокосов крем (при летните температури е много лесен за употреба, тъй като е течен - единствено преди да го разпечаташ от пакетчето му е добре да размесиш добре маслото с крема, тъй като се отделят), мед и рожков.

Звучи много вкусно. :) И ако прибавя вместо мед разтопен шоколад , сигурно ще е фантастично на вкус! Значи мога да си позволявам от време на време такъв сладък десерт, няма да спре моето отслабване? Или за момента трябва да се въздържам от такива неща. Все пак ти вече си си изградила фитнес фигура, чувстваш се страхотно и сигурно повече можеш да си позволиш такива сладки изкушения. :)

Ние подготвяме спектакъл след месец и нещо и много ми се иска да изчистя последните мазнини.Май май да спра да си мисля за карамелизирани моркови и кокосови кремчета :D :(
И когато можеш... от време на време се надявам да поглеждаш дневничето ми, понеже твоите съвети значат много за мен. :) И в момента се мотивирах от утре да съм още по-дисциплинирана относно храната си, за да дойдат резултатите по-бързо.

И още едно нещо: днес си взех хималайска сол и съм много щастлива! Направих още една стъпка към по-здравословния живот! :)

02.08.11
07:53

Разтопения шоколад не е заместител на меда. Идеята на комбинацията е: десерт без преработена захар. Рожковия с какаото също няма смисъл да се комбинират - те се заместват.
За десертите и  отслабването, какво да то кажа - с годините съм приучила тялото си да губи мазнини И при сравнително висок прием на захари. Но, както писах по-рано в дневника на Атом - въпрос на хормонална обстановка и метаболизъм. Занимавам се със спорт и здравословно хранене от около 15 години ( с малки прекъсвания) и за това време тялото ми е придобило специфичен ритъм на работа, който с годините е придобил известна устойчивост, така че малки отклонения не са ми от такова значение. 
За месец и нещо не можеш да постигнеш резултати, за които се работи с години (не че не можеш да постигнеш задоволителни резултати, просто трябва да си наясно какво можеш), и за сладкото не мога да ти дам съвет, тъй като не знам твоя организъм как работи и реагира.
Експериментирай и ще разбереш най-добре.
И ще те посъветвам да не си поставяш такива краткосрочни цели, а мисли в дългосрочен план. Аз лично предпочитам цяла година да се чувствам добре, отколкото да се мъча с месеци за някое събитие.

02.08.11
15:01

Права си, естествено, че гледам за дългосрочни резултати. Но все пак сроковете ти дават стимул, да се мобилизираш, а не да отлагаш. :) Знам,  че ще намеря оптималния режим за себе си, простo има дни, в които е по-трудно от останалите. :)

02.08.11
17:21

Вторник, 02.08
Движение:
Виняса йога - 50 мин след ставане
около час по-късно - Source force flow - 30 мин
след обяд - тренировка:
50 get up-step up
30:30, 6:
A1: sumo dead lift-high pull @20kg
A2: ben over row @20kg
A3: elevated plank reptile

5 min combo: DB bench press-crunch-jump-push up-row-jump-row-curl-extend&press; :D @2х5kg (между всяка минута - 10 сек. почивка)

30:30, 6
B1: hanging knee raises
B2: plank-lunge-kick up
B3: mountain runners

5 min elephant push ups (между всяка минута - 10 сек. почивка)

C1: lateral raises @2x5kg
C2: one hand hindu push ups
C3: elevated knee tucks

Цялата тренировка беше с по килограм допълнителна тежест на всеки крак. Вчера четох в дневника на Силвето, че се присетих и си изрових тежестите от архива. :)

Храна:
09.00 - предварително накиснати овесени* и спелтови* ядки с чиа*, смлено какаови зърна* и мед*
14.00 - протеинов енерджи шейк: соево мляко*, конопен протеин*, шот Choco energy
16.00 - диня
18.00 - салата от червено цвекло, моркови, зелени пиперки, смляно сурово кашу, фъсътъчено-чеснов сос (който се оказа по-скоро чесново-фъстъчен), лимонов сок, малко зехтин; кокосов крем* с мед* и рожков*, още малко кашу, 4 овесени бисквитки, фъстъчено масло докато приготвях соса :)

ПП: Днес реших да се снабдя с известно количество конопен протеин. В първия магазин (за здравословни храни), в който влязох, при въпроса ми за конопен протеин, продавачката ме изгледа все едно и поисках 3 джойнта :D :D :D , след което услужливо ми разясни, че конопа предизвиквал наркотична зависимост :D :D Опитах се да и обясня, че това, за което си мисли е един друг коноп и хората използват друга част на растението за целта, но бях оборена с аргумента, че в дебелите книги го пишело, и да не вярвам на това, което съм чела в по-ново издание (навярно след 65-та) :D :D
Та така, в био магазина се оказа, че разполагат с въпросното наркотично вещество и сега съм освен болнава вегетарианка, също така high on протеинови шейкчета. (wasntme)

Мнението беше редактирано от Margi на 02.08.11 18:46.

02.08.11
19:19

хахахахаа, ох, Марги, с глас се смях на конопените ти приключения :-))))) Тотална разюзданост, вървиш по наклонената плоскост, момичеее! :-D
Жалко, че днес не бях накиснала коноп, да взема и аз да смукна една дозичка :-)

02.08.11
19:27

Ами, аз понеже нямам коментар, ето един поздрав за всички почитатели на конопа :D

Мнението беше редактирано от Margi на 02.08.11 19:34.

02.08.11
20:11

(wasntme)
http://www.bulkpowders.co.uk/product.php/334/18/hemp_protein

http://www.bulkpowders.co.uk/product.php/272/18/super_pea_protein_isolate

02.08.11
20:15

Като гледам цената, май онлайн ще да е по-изгодно. Само за качеството не можем да бъдем сигурни. :) Мерси за линка.

02.08.11
20:30

Аз от суроватъчния им протеин съм много доволен. Сега за тези нищо не мога да кажа, инак има едни картинки отстрани до цената където пише Suitable for : и като задържиш мишката ти изписва. На тоя дето е от грЯх :) има повече картинки

02.08.11
21:52

Пускала съм го и друг път, обаче ми е любимо, а и е напълно в тона на днешната тема (rock)

03.08.11
17:51

Сряда, 03.08
Движение:
Виняса йога - 40 мин
стълбички, разходки

Храна:
07.30 - почти веднага след йогата - овесени* и спелтови* ядки с чиа*, смлени какаови зърна* и мед*
12.00 - диня
13.00 - конопен протеин* в соево мляко*
14.00 - 2 зелени пиперки, домат с доста соева майонеза; кокосов крем* с рожков* и мед*; 40-50 ге сурово кашу
14.30 - 17.00 - дълга следобедна дрямка
17.00 - пъпеш
21.00 - пъпеш

Втори ден вече екпериментирам със закуска - не е за мен тая работа :D

Мнението беше редактирано от Margi на 03.08.11 21:48.

04.08.11
16:06

Четвъртък, 04.08
Движение:
Виняса йога - 50 мин
Тренировка:

3 min burpee - с 10 сек почивка между всяка минута - 18, 16,15 (добре, че в залата нямаше съгледвачи от кросфит полицията, че на третата минута имаше няколко незаконни, и вероятно биха ме дисквалифицирали за останалите упражнения, пък и току-виж ме се оказало, че мястото ми не е в тази зала (giggle) )

30:30 sec, 6 rounds:
A1: cable crunch @55kg
A2: mountain runner
A3: side plank - left
A4: side plank - right

B1: lat pulldown @35kg
B2: reptile push up
B3: hanging knee raises

C1: DB burpee-snatch @2x10kg
C2: DB renegade row @2x109kg
C3: lateral raises @2x4kg

D1: barbell reverse crunch @35kg
D2: elevated feet boxer crunches
D3: backward lunge @20kg

3 min elephant push ups
ок. 2 мин планк, малко опити за набиране, стречинг

В залата, в която тренирам не бях виждала жени да ходят до сега, а днес имаше 4-5 и за пръв път забелязах, че имало толкова много кардио уреди :D

ПП: Сега виждам, че съм пропуснала да спомена, че тренировката отново протече с по килограм доп. тежед=ст на всеки крак.

Храна:
06.00 - конопен протеин* със соево мляко* и гуарана*
12.00 - праскови
14.00 - (преди тренировка) Choco energy забъркано с бадемово-оризово мляко*
16.00 - праскова
17.00 - салата от домати, краставици, зелена пиперка, зехтин*, хималайска сол*; черен* и кафяв* ориз с куркума, черен пипер, лимонов сок; орехов тахан* със стафиди, лимонов сок и мед*
19.00 - прасокви
20.00 - 100-тина гр. тофу с хималайска сол

Мнението беше редактирано от Margi на 06.08.11 18:18.

04.08.11
19:40

(sun)

05.08.11
11:27

Маргиии спирай с тия наркотици :D :D :D

казано от Bojidar Stefchev на 05.08.11, 11:27:

Маргиии спирай с тия наркотици :D :D :D

hahahahhh , тука за конопчето ли има намек? ах, тоя коноп!! ...много е вкусен, освен че полезен, как да не се пристрасти човек!
А да си признаеме всички, че сме пристрастени и към едни “наркотици”, дето ги произвежда мозъка ни след тренировка- еднорфини ли бяха, незнам какви “-ини”,... ама си чакаме следващата дозичка просто с нетърпение, а ?!? :D :D :D

05.08.11
20:03

Петък, 05.08
Движение:
Виняса йога - 60 мин
без тренировка, но пък с доста ходене

Храна:
Доста хаотична, така, че часове няма да пиша. Общо за деня горе-долу в хронологичен ред:
2 конопени* протеинови шейка с кокосово-оризово мляко*
малко по-малко от половин хляб Тонус с малко домашно сладко от вишни*
домат
150 гр сурово кашу
нуга халва
сини сливи
сусамка
доста кокосово-оризово мляко*

Освен това: 3!часова следобедна дрямка |-) (yawn)

ПП: Уж нищо и никаква храна днес, а пък май калориите отиват към 3000 (whew) Добре, че не си правя труд да ги смятам (giggle)

Мнението беше редактирано от Margi на 05.08.11 20:51.

06.08.11
14:44

Събота, 06.08
Движение:
Виняса йога - 40 мин
стълбички
Тренировка на стадиона:
100 скока на въже
5 спринта по 100 м - време 18-20 сек
100 м ходещи напади - 2.08 мин
100 м бърпи - 6.23 мин
100 м ходещи напади - 1.53 мин (след бърпитата, нападите ми дойдоха като раходка в парка (yawn) )
100 м хинду бърпита - 8.20 мин (както и очаквах, озориха ме - през цялото време края на стадиона ми се виждаше далеч зад хоризонта (whew)
100 м комбо: 3 напада/3 планинско катерене (с всеки крак) - 3.01 мин
спринт - 2х50 м; 1х100м без да засичам време, на последния спринт блокирах и едва стигнах до финала :)

Храна:
06.00 - конопен протеин* с оризово мляко*, гуарана* и малко мед*
12.00 - диня
12.30 - шейк от оризово мляко* с какаови зърна*, гуарана* и малко мед*
15.00 - салата от нахут*, пиперка, копър, домат, зехтин*; кокосов крем* с мед* и рожков*; (не)известно количество стафиди
17.00 - сини сливи
18.00 - тофу на скара със зехтин*, краставица, сусамка
Малко по-късно - чаша оризово мляко
Към 20.00 - около час масаж, който се надявам да смекчи задаващата се мускулна треска на краката и долната част на гърба. :)

Мнението беше редактирано от Margi на 06.08.11 22:03.

07.08.11
00:22

Тренировката звучи супер :-) Мдам.. бърпито явно не само на мен ми е “любимо” :-))
А какво е това оризово мляко да питам аз? :-)

07.08.11
06:06

На мен хич не ми е любимо след първите 50 метра, когато започне да ми се повръща без да съм яла :D както се вижда, и времената са ми трагични, тъй като се налага почивка на всеки 4-5 бройки :(
Оризовото мляко е по-вкусен вариант на соевото :) Има го по повечето магазини за био/здравословни храни.

07.08.11
15:56

Неделя. 07.08
Движение:
Виняса йога - 50 мин
Тренировка:
Интервали 30:30, 6 - без почивка
A1: DB burpee-snatch @2x12.5kg
A2: DB renegade row @2x12.5kg
A3: isometric elephant push up

B1: combo: burpee-lunge-kick up
B2: dive bombers
B3: knees-to-elbows, които след второто повторение ставаха hanging knee raises

C1: straight arm pulldown @30kg
C2: pull through @40kg
C3: cable crunch @60kg

D1: elevated plank reptile
D2: elevated mountain climbers
D3: elevated knee tucks
Тук имах доста откази, мисля, че наклона ми беше по-голям, отколкото трябваше

E1: barbell reverse crunches @35kg
E2: elevated feet boxer crunches
E3: wide angle crunches

Храна:
06.00 - конопен протеин* с оризово мляко*, гуарана* и мед*
11.30 - тофу на скара с фъстъчено масло, домат, краставица; мус от авокадо, какаови зърна*, чиа* и мед*
14.00 - (преди тренировка) Choco energy (последното ;( ) с малко оризово мляко*
15.00 - (след тренировка) конопен протеин* с оризово мляко* и мед*
16.30 - краставица с фъстъчено масло (общо за деня - 70-80гр)
20.00 - домат, краставица, соева майонеза; чаша оризово мляко*

Мнението беше редактирано от Margi на 07.08.11 20:21.

казано от Margaritka на 07.08.11, 15:56:

Choco energy (последното ;( )

Нещо ми подсказва, че това няма да е краят. (giggle)

07.08.11
16:48

казано от Тихомир Велев на 07.08.11, 16:27:

казано от Margaritka на 07.08.11, 15:56:

Choco energy (последното ;( )

Нещо ми подсказва, че това няма да е краят. (giggle)

:D Няма, но за известно време ще го заменя с гуарана, защото все още имам значително количество от нея (зимата бях си купила 200 гр на прах, при препоръчителна дневна доза 2гр) и не ми се ще да се застоява много. Само че още не съм открила точното количество за преди тренировка, такова, че да ми дава енергия без да получавам сърцебиене и/или спазми на сърдечния ммускул. Струва ми се, че за трениращ човек дозата би могла да се увеличи чувствително. :) За сега практиката показва, че ефекта е най-добър в комбинация с какаови зърна.
В тази връзка, ако някой има опит с приема на чиста гуарана (не екстракт), моля да сподели. :)

08.08.11
14:14

Понеделник, 08.08
Движение:
Виняса йога - 50 мин
стълбички
без тренировка

Храна:
06.00 - конопен протеин* в оризово мляко* с малко мед* и гуарана*
11.30 - повече от половин голям пъпеш
13.00 - салата от: червен боб*, зелена пиперка, домат, зехтин*, магданоз, люта чушка, соева майонеза; кокосов крем* с мед* и рожков*
За сега - толкова
Ето и малко следплажни снимки: йога позите monkey arm balance и маймунска почивка  (mooning)

08.08.11
20:17

Добавям храна и напитки:
16.00 - кафе луак*
18.00 - някакъв коктейл от фрешове
19.00 - ок. 90 гр сурови лешници
20.00 - две парченца тофу

09.08.11
07:30

казано от Margaritka на 08.08.11, 14:14:

Понеделник, 08.08

Ето и малко следплажни снимки: йога позите monkey arm balance и маймунска почивка  (mooning)

много сладурско...ще взема да пробвам и аз след плажа :D

09.08.11
08:32

готино маймуне :-)
Ей, искам и аз на плаж вечеее!!!

09.08.11
18:23

Дива, предполагам разпозна дървото ;) Само че бъди внимателна, че има разни гвоздейчета тук-там.
Марти, еми колко пъти да ти казвам да идваш към Варна :)

Вторник:
Движение:
Виняса йога - 50 мин
Стълби (само че този път на Галата) - засякох разстоянието - почти половин километър, в който се изкачват около 110 метра, т.е. приличен наклон
Тренировка:
A1: barbell snatch
A2: barbell bent over row
A3: barbell shoulder press

B1-6: burpee variations

C1: straight arm pulldown @30kg
C2: hip thrusts
C3: wide angle crunch

10:60, 6:
combo: squat-press-push up-row (ако някой има по-кратко име, да сподели ;) )
plank variations

10:30, 6:
опити за toes-to-bar, но след второто повторение си беше knees-to elbows, а последната серия, просто knee raises :D
elevated push ups

Въпреки че използвам заместител, усеща се липсата на Choco energy

Храна:
06.00 - конопен протеин* в соево мляко* с гуарана* и малко цветен мед*
10.00 - тофу на скара с малко фъстъчено масло, пиперка; 4 пълнозърнести ленени бисквитки
14.00 - (преди тренировка) смути от соево мляко*, чиа*, какаови зърна*, гуарана*, цветен мед*
17.00 - диня
18.00 - салата от мунг дал*, пиперка, домат, краставица, магданоз, лук, зехтин*; чушка, толкова люта, че ме разплака :D ; 8 пълнозърнести ленени бисквитки с малко домашно сладко от вишни*
19.00 - зелена пиперка с фъстъчено масло (откакто го прочетох в дневника на Веси, постоянно ми се яде, въпреки че не е пръв приятел със стомаха ми :( )

Мнението беше редактирано от Margi на 09.08.11 19:16.

09.08.11
18:57

Днес реших да се поизмеря, защото последния път беше в ПМС и не се брои, а предпоследния беше миналата година :D
Фактите;
Ханш - 90см - отчитам увеличение с ок. 2-3см от последната година. Не мога да кажа, че ме радва, но изпадам в ужас
Бедро - 50см - отново 3-4см отгоре, но това е по-скоро добре, защото иначе краката ми изглеждаха като спагети ;)
Талия - 65см, обаче току-що се бях навечеряла, така че допускам, че може да е около 63
Най-радваща обаче е гръдната обиколка, която също отчита прогрес - 89см  :D
Корема го измерих с калипера (без да смятам проценти) и забелязвам, че при 5мм гънка сега и преди седмица-две (ПМС) изглежда доста различно. Предполагам се дължи на Н2О. Обаче това е, което най-ме дразни:  за сравнение, миналата година стигна до 2.5мм, а сега не мърда (devil)

Мнението беше редактирано от Margi на 09.08.11 18:59.

09.08.11
19:10

ти ме уби. Имаш и калипер! Остава и аз да се сдобия отнякъде с това чудо на древните изтезания и да се меря, меря... :-) Изглеждаш чудесно.. А, да и .. поздравления. За правилните сантиметри :-)))

09.08.11
19:26

Имам го от доста години, обаче е малко по-различен от тези, които съм виждала да продават: не ми се налага сама да се щипя, има си пружинка ;)
Иначе, за сантиметрите - май наистина тези са ми правилните, само остава да свикна с тях :)

10.08.11
16:39

За вчера вечерта добавям около час масаж+рефлексотерапия. :)

Сряда, 10.08

Движение:
Виняса йога - 40 мин
много колело, ходене пеш
Кратка тренировка на стадиона:

100м спринт
100м ходещи напади

Спринта не мога да го избягам под 20 секунди и това е! (devil) Обаче ще продължавам да се опитвам. Странното днес беше, че обикновено бързо набирам скорост и ми е трудно да я задържа, а днес ми беше трудно да отлепя от старта, а пък инерцията беше ок. Утре обаче подозирам че ще завидя и на Пинокио за гъвкавостта му :D

Храна:
06.00 - конопен протеин* в соево мляко* с капка ментово масло и малко кафява захар*
10.00 - пъпеш - ЦЯЛ
11.00 - 3 филийки хляб Тонус, намазани с безмлечен течен шоколад* (inlove)
15.30 - диня
17.00 - салата от домат, краставица, зелени пиперки, зехтин*, соева майонеза; пълнозърнести ленени бисквити, намазани с безмлечен течен шоклад*
към 20.00 - малко оризово мляко

и пак масаж - доста болезнен при това

Мнението беше редактирано от Margi на 10.08.11 21:57.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1