С какво да кача мускулна маса

03.08.11
13:54

Здравейте, трябва ми съвет с какво добавки да кача както килограми, така и мускулна маса.
178см съм висок, тежа 62 килограма на 20 години ( хардгейнър съм ).
Моля да си спестите коментарите, че всичко е от храненето-наясно съм с това, но просто нямам възможността да си позволя нужния брой калории от яденията през деня

Спрял съм се на няколко продукта-гейнъри, протеини и креатинова матрица.
1.ОN Serious mass
2.BSN True mass
3.BSN Cellmass
4.BSN Syntha 6

С кой от тях  ( или комбинация от 2 ) ще има най-голям ефект- целта ми е мах повече килограми и мускули при разходи сведени до минимум

Предполагам,че е ясно,че добавките ще са придружени и от 3 пъти в седмицата тренировки :)

и мислиш, че с добавките ще ти излезе по евтино ли ?!

03.08.11
14:01

Храната, която ти е нужна за качване на маса ти излиза около 7-8 лева на ден, даже по-малко, ако си пестелив и си планираш нещата.
Тия добавки колко ти излизат?

Мнението беше редактирано от Петко К на 03.08.11 14:02.

03.08.11
14:07

наясно съм с цената на храната и добавките, но нямам условията с които да приготвям храната и съхранявам.

МЙ

03.08.11
14:08

Дали ще си носиш протеина, под формата на шейкър пълен с пудра, или  кутия пълна с храна, не е ли едно и също?Като изпълнение. Само че за протеина ще си хвърлиш парите на вятъра.Повечето протеин от дневния прием трябва да от твърда храна.И стига с т’ва няма време.А за тренировка има време.Знам че ти е мерак да пиеш нещо с готина опаковка НАЛЕ :D Ама по добре хапвай твърда храна...

МЙ

03.08.11
14:10

казано от Дон Исл на 03.08.11, 14:07:

наясно съм с цената на храната и добавките, но нямам условията с които да приготвям храната и съхранявам.

Нямаш котлон и тиган?

03.08.11
14:39

обяд и вечеря ги имам, но не мога да си позволя ядения между тях-освен ако мислите,че мазни хамбургери и дюнери стават.

МЙ

03.08.11
15:07

И аз на работа не мога да си готвя.За това си нося.Ще си направя труда да ти дам съвет,но 99% съм сигурен че само ще си говоря,и няма да ме чуеш.За целта ти трябват: Тиган,котлон,тенджера,пластмасова кутия.–Продукти:1( В тенджерата), макарони/ориз или картофи.Варене 15 мин. 2 Месо.Пиле/свинско/телешко,правиш пържоли на тигана 5 мин.3 Зеленчуци-всякакви,сурови,варени 2 мин макс. да ги нарежеш.Слагаш всичко в пластмасовата кутия,вземаш една вилица и си ТИ.Разделяш на 2-3 яденета през деня.Закуска и вечеря каза че имаш.Даже може да си спестиш варевата,ориз,картофи и макарони,като ги заместиш с пълнозърнест хляб.Аз си готвя за всеки ден и ми отнема не повече от 20 мин.  Ориз-3.00лв(стига ти за 5 дена по 200 гр. на ден,даже няма да ги изядеш), макарони 1 лв. месо 7-8лв кг.стига ти за 3 дена. и т.н

03.08.11
15:48

За храната ще се помъча да си ги приготвям тези неща, стига ел. инсталацията да са я оправили, защото миналата година бушона горя при всяко включване на котлона (студент съм и живея в общежитие)

Ясно ми е,че горепосочените от мен “прахоляци” не са вълшебни, но все пак препоръчайте кое да взимам като добавка към яденето.Просто знам що за стока съм-мега бърз метаболизъм, имало е случаи 1 месец сутрин+обед + следобедна закуска+ вечеря, първо второ и трето ядене и никакъв ефект.Не съм и кой знае от колко физически активните хора,че да се каже че горя калориите.А почна ли от есента залата, като нищо ще отслабна още

Еми ще отслабнеш ако не приемаш калорична храна и не се възстановяваш (нямаш достатъчно почивка между тренировките или тренираш твърде дълго).

MF

03.08.11
21:40

Май някой си търси оправдание да не полага усилие, но за сметка на това иска бързи и добри резултати.

03.08.11
22:17

не търся най-бързите резултати ( ако беше така щях да Ви питам за анаболи, метан,стероиди). Самия аз съм от хората, които гледат да спестят всеки възможен лев-не харча парите на “мама и тате”.

Не можете ли да се абстрахирате от факта за хранителния режим и да ми отговорите на първоначалния въпрос.

И пак казвам, оценявам факта,че ми казвате по-добрия начин (bow). Не го отричам и ще се придържам и към него, но нито ме познавате,нито може да кажете каква ми е физиологията-при всеки е индивидуална. Искам добавка като допълнение към яденето, за по-голям ефект,а не като заместител на яденето.

HE

03.08.11
22:18

Дрън, дрън. Нямал възможност да се храни (dull) Я се стягай и си оправи храната!
От сега ти го казвам в прав текст - каквото и да вземеш от горните, няма да ти помогне, ако продължаваш с това “ама не мога”. Който иска намира начин, а който не - оправдания! Сядаш си на задника и си гледаш храната. Хората по-горе ти казаха какво да направиш. Ако въпреки всичко държиш на гейнърите - взимай който ти харесва най много на теб, защото файда няма да видиш от него, а и като видиш дозите, които трябва да се приемат и осъзнаеш, че трябва да даваш по около 200 лв. на месец за гейнър - май следващата ти тема ще е “Хранителен режим”. Сам си преценяваш, но не мисли, че тук дуднем за хранителни режими, ей така, защото трябва да тормозиме хората да смятат калории, калориен баланс, белтъчини, мазнини и въглехидрати, а защото повечето се опитват да те предпазят от грешка.

04.08.11
10:05

С какво да кача мускулна маса? - С храна!

По принцип може да пробваш със слънчеви бани и фотосинтеза, но не знам какъв ще е успехът ти. :)

06.08.11
16:25

То се е видяло,че тука сте спецове по хранене.За да не отварям тема и в раздела хранене питам тук
КБ (по формулата на Харис-Бенедикт) ми е ~2209 калории
При средни цени на:
месо пържоли 6-7 лв./кг
маслини 4лв./кг
ориз 2,50лв./кг
картофи 0,60лв./кг
замразени зеленчуци 3лв./кг
кисело мляко 0,70лв/400гр
прясно мляко 1,70/л
извара 3лв./кг
яйца 0,20ст/бр.
овесени ядки 1,60лв/500гр

Как бихте ги разпределили тези продукти за 1 ден (и съответното количество в гр. или бр.)

07.08.11
00:35

казано от mitko dimov на 06.08.11, 16:25:

То се е видяло,че тука сте спецове по хранене.За да не отварям тема и в раздела хранене питам тук
КБ (по формулата на Харис-Бенедикт) ми е ~2209 калории
При средни цени на:
месо пържоли 6-7 лв./кг
маслини 4лв./кг
ориз 2,50лв./кг
картофи 0,60лв./кг
замразени зеленчуци 3лв./кг
кисело мляко 0,70лв/400гр
прясно мляко 1,70/л
извара 3лв./кг
яйца 0,20ст/бр.
овесени ядки 1,60лв/500гр

Как бихте ги разпределили тези продукти за 1 ден (и съответното количество в гр. или бр.)

Toва е моето разделение ( някои продукти не ги ползвам и за това няма да ги включа)

1. 2 пилешки пържоли (средно около 330 - 350 гр. ) - 3 лв.
2. 200 гр. ориз - 0.50 лв
3. Предпочитам пресни зеленчуци, още по-малко им е сезон - 2 домата с 1 краставица - не мисля че повече от 1.50 лв.
4. 10 яйца - 2 лв.
5. 1 пакет овесени ядки - 1.60 лв.
6. 100 гр. извара - 0.30 ст.

Тотал - 8.90 лв. ;)

Следващия ден можеш да си купиш 100 гр. маслини и 1 кисело мляко , тъй като 1.60 лв. за овес отпада ;)

Мнението беше редактирано от Blahzay на 07.08.11 00:37.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1