03.08.11
13:54
Здравейте, трябва ми съвет с какво добавки да кача както килограми, така и мускулна маса.
178см съм висок, тежа 62 килограма на 20 години ( хардгейнър съм ).
Моля да си спестите коментарите, че всичко е от храненето-наясно съм с това, но просто нямам възможността да си позволя нужния брой калории от яденията през деня
Спрял съм се на няколко продукта-гейнъри, протеини и креатинова матрица.
1.ОN Serious mass
2.BSN True mass
3.BSN Cellmass
4.BSN Syntha 6
С кой от тях ( или комбинация от 2 ) ще има най-голям ефект- целта ми е мах повече килограми и мускули при разходи сведени до минимум
Предполагам,че е ясно,че добавките ще са придружени и от 3 пъти в седмицата тренировки :)
03.08.11
13:57
и мислиш, че с добавките ще ти излезе по евтино ли ?!
Храната, която ти е нужна за качване на маса ти излиза около 7-8 лева на ден, даже по-малко, ако си пестелив и си планираш нещата.
Тия добавки колко ти излизат?
Мнението беше редактирано от Петко К на 03.08.11 14:02.
03.08.11
14:07
наясно съм с цената на храната и добавките, но нямам условията с които да приготвям храната и съхранявам.
03.08.11
14:08
Дали ще си носиш протеина, под формата на шейкър пълен с пудра, или кутия пълна с храна, не е ли едно и също?Като изпълнение. Само че за протеина ще си хвърлиш парите на вятъра.Повечето протеин от дневния прием трябва да от твърда храна.И стига с т’ва няма време.А за тренировка има време.Знам че ти е мерак да пиеш нещо с готина опаковка НАЛЕ :D Ама по добре хапвай твърда храна...
03.08.11
14:10
казано от Дон Исл на 03.08.11, 14:07:
наясно съм с цената на храната и добавките, но нямам условията с които да приготвям храната и съхранявам.
Нямаш котлон и тиган?
03.08.11
14:39
обяд и вечеря ги имам, но не мога да си позволя ядения между тях-освен ако мислите,че мазни хамбургери и дюнери стават.
03.08.11
15:07
И аз на работа не мога да си готвя.За това си нося.Ще си направя труда да ти дам съвет,но 99% съм сигурен че само ще си говоря,и няма да ме чуеш.За целта ти трябват: Тиган,котлон,тенджера,пластмасова кутия.–Продукти:1( В тенджерата), макарони/ориз или картофи.Варене 15 мин. 2 Месо.Пиле/свинско/телешко,правиш пържоли на тигана 5 мин.3 Зеленчуци-всякакви,сурови,варени 2 мин макс. да ги нарежеш.Слагаш всичко в пластмасовата кутия,вземаш една вилица и си ТИ.Разделяш на 2-3 яденета през деня.Закуска и вечеря каза че имаш.Даже може да си спестиш варевата,ориз,картофи и макарони,като ги заместиш с пълнозърнест хляб.Аз си готвя за всеки ден и ми отнема не повече от 20 мин. Ориз-3.00лв(стига ти за 5 дена по 200 гр. на ден,даже няма да ги изядеш), макарони 1 лв. месо 7-8лв кг.стига ти за 3 дена. и т.н
03.08.11
15:48
За храната ще се помъча да си ги приготвям тези неща, стига ел. инсталацията да са я оправили, защото миналата година бушона горя при всяко включване на котлона (студент съм и живея в общежитие)
Ясно ми е,че горепосочените от мен “прахоляци” не са вълшебни, но все пак препоръчайте кое да взимам като добавка към яденето.Просто знам що за стока съм-мега бърз метаболизъм, имало е случаи 1 месец сутрин+обед + следобедна закуска+ вечеря, първо второ и трето ядене и никакъв ефект.Не съм и кой знае от колко физически активните хора,че да се каже че горя калориите.А почна ли от есента залата, като нищо ще отслабна още
03.08.11
15:58
Еми ще отслабнеш ако не приемаш калорична храна и не се възстановяваш (нямаш достатъчно почивка между тренировките или тренираш твърде дълго).
03.08.11
21:40
Май някой си търси оправдание да не полага усилие, но за сметка на това иска бързи и добри резултати.
03.08.11
22:17
не търся най-бързите резултати ( ако беше така щях да Ви питам за анаболи, метан,стероиди). Самия аз съм от хората, които гледат да спестят всеки възможен лев-не харча парите на “мама и тате”.
Не можете ли да се абстрахирате от факта за хранителния режим и да ми отговорите на първоначалния въпрос.
И пак казвам, оценявам факта,че ми казвате по-добрия начин (bow). Не го отричам и ще се придържам и към него, но нито ме познавате,нито може да кажете каква ми е физиологията-при всеки е индивидуална. Искам добавка като допълнение към яденето, за по-голям ефект,а не като заместител на яденето.
03.08.11
22:18
Дрън, дрън. Нямал възможност да се храни (dull) Я се стягай и си оправи храната!
От сега ти го казвам в прав текст - каквото и да вземеш от горните, няма да ти помогне, ако продължаваш с това “ама не мога”. Който иска намира начин, а който не - оправдания! Сядаш си на задника и си гледаш храната. Хората по-горе ти казаха какво да направиш. Ако въпреки всичко държиш на гейнърите - взимай който ти харесва най много на теб, защото файда няма да видиш от него, а и като видиш дозите, които трябва да се приемат и осъзнаеш, че трябва да даваш по около 200 лв. на месец за гейнър - май следващата ти тема ще е “Хранителен режим”. Сам си преценяваш, но не мисли, че тук дуднем за хранителни режими, ей така, защото трябва да тормозиме хората да смятат калории, калориен баланс, белтъчини, мазнини и въглехидрати, а защото повечето се опитват да те предпазят от грешка.
С какво да кача мускулна маса? - С храна!
По принцип може да пробваш със слънчеви бани и фотосинтеза, но не знам какъв ще е успехът ти. :)
06.08.11
16:25
То се е видяло,че тука сте спецове по хранене.За да не отварям тема и в раздела хранене питам тук
КБ (по формулата на Харис-Бенедикт) ми е ~2209 калории
При средни цени на:
месо пържоли 6-7 лв./кг
маслини 4лв./кг
ориз 2,50лв./кг
картофи 0,60лв./кг
замразени зеленчуци 3лв./кг
кисело мляко 0,70лв/400гр
прясно мляко 1,70/л
извара 3лв./кг
яйца 0,20ст/бр.
овесени ядки 1,60лв/500гр
Как бихте ги разпределили тези продукти за 1 ден (и съответното количество в гр. или бр.)
казано от mitko dimov на 06.08.11, 16:25:
То се е видяло,че тука сте спецове по хранене.За да не отварям тема и в раздела хранене питам тук
КБ (по формулата на Харис-Бенедикт) ми е ~2209 калории
При средни цени на:
месо пържоли 6-7 лв./кг
маслини 4лв./кг
ориз 2,50лв./кг
картофи 0,60лв./кг
замразени зеленчуци 3лв./кг
кисело мляко 0,70лв/400гр
прясно мляко 1,70/л
извара 3лв./кг
яйца 0,20ст/бр.
овесени ядки 1,60лв/500грКак бихте ги разпределили тези продукти за 1 ден (и съответното количество в гр. или бр.)
Toва е моето разделение ( някои продукти не ги ползвам и за това няма да ги включа)
1. 2 пилешки пържоли (средно около 330 - 350 гр. ) - 3 лв.
2. 200 гр. ориз - 0.50 лв
3. Предпочитам пресни зеленчуци, още по-малко им е сезон - 2 домата с 1 краставица - не мисля че повече от 1.50 лв.
4. 10 яйца - 2 лв.
5. 1 пакет овесени ядки - 1.60 лв.
6. 100 гр. извара - 0.30 ст.
Тотал - 8.90 лв. ;)
Следващия ден можеш да си купиш 100 гр. маслини и 1 кисело мляко , тъй като 1.60 лв. за овес отпада ;)
Мнението беше редактирано от Blahzay на 07.08.11 00:37.