Рецепти за вкусни ястия

GI

05.08.11
20:39

Здравейте колеги фитнес ентусиасти.Напоследък ми се изчерпа въображението имам предвид,че не знам какво да си готвя.Целата ми е покачваме на мускулна маса.Искам да кажа,че се храня правилно и спазвам всичко прочел съм почти всички теми във форума за хранене.Би било чудесно ако всички Вие разкриете по едно ваше ястие,което Ви е особено любимо,вкусно и разбира се не много скъпо.Целта ми е да си запиша повече рецепти и да си готвя(просто моите рецепти и гозби вече ми писнаха тотално).
Благодаря Ви на всички предварително

Пс.  ям всички видове храни всички меса нямам никакви алергии към храни

05.08.11
21:09

Ето за яйцата.. яйца със сирене + мед ;-)

МЙ

05.08.11
21:40

Сигурно я знаеш тази закуска щом каза че си се изчерпал :) но ми е редовна.6 белтъка,1 жълтък,1-на. супена лъжица стафиди,филийка хляб ( пълнозърнест)

05.08.11
23:04

Ако имаш фурна бих ти препоръчал да си купиш гювечета. Аз примерно от време на време си купувам телешко месо на парчета. Слагам месото в гювечетата, заливам го с бяло вино и слагам малко зехтин. Подправям с малко сол и черен пипер. Отгоре лук на колелца, печена чушка и малко гъби. Слагаш ги във фурната и се пекат така около час час и малко, зависи колко ти е силна. След което чукваш по 1-2 яйца отгоре и се пекат още 10-15 мин. Месото става мозък. И имаш  4-5 готови и вкусни яденета (зависи колко гювечета си направиш).

Мнението беше редактирано от NeDD на 05.08.11 23:04.

05.08.11
23:15

Ако пък си вземеш и един сач....

Това съм го правил така - отдолу намазвам сача с малко зехтин, нареждам плътно пилешко бонфиле да се запълни изцяло сача, отгоре върху бонфилето нареждам лук, малко домати нарязани на ситно, малко кисели краставички, малко чушка и моркови, може и малко гъби. Така се пече във фурната около 25-30 мин, след това слагам парченца синьо сирене и чуквам 2 яйца. Става уникално вкусно... бон филето се топи в устата а синьото сирене е лудница

Мнението беше редактирано от NeDD на 05.08.11 23:16.

MF

06.08.11
08:59

Ето нещо и от мен:
Телешко мляно месо + яйце (едно за всеки 250-300г) + нарязан на ситно пресен босилек (може и магданоз или друга свежа зелена подправка) + на ситно стар лук + сол + чубрица. Смесваш всичко добре и оформяш кюфтенца, които запичаш в предварително загрята фурна на 200 градуса по около 15-20 мин от всяка страна. Със същата смес можеш да напълниш алуминиеви формички за брауни и след изпичане стават за пренасяне :) .
Ако нямаш много време, изсипваш същата смес в тавичка на не много дебел пласт и печеш на същата температура около 30-40 минути. После се реже на парчета. Аз лично много обичам тази рецепта.

Друго готино и евтино ястие с гювече: На дъното резен домат, после извара (от ронливата, не кремавата) + сирене + чубрица, риган, мащерка, после може по желание нарязана гъба, чушка, лук, маслини, най-отгоре малко кашкавал и отново резен домат. Затваряш гювечето и печеш на 200 около 30 минути.

А ето нещо просто и много вкусно: Парче сирене поръсваш обилно с чубрица, мащерка, риган (каквото ти харесва) , слагаш в хартия за печене, завиваш, навлажняваш леко с вода и мяташ на нагорещен тефлонов тиган. Печеш около 7-10 минути от всяка страна, като започваш от страната на затваряне на завитата хартия.

А тази е за тефлонов тиган с ребра или скара: Пилешки гърди - начукваш добре, поръсваш от двете страни със сол и млян кориандър и мяташ на силно нагорещения тиган (скара), печеш по няколко минути от всяка страна, внимателно да не изгорят, че стават доста бързо.
Много яки стават.

Мнението беше редактирано от Miss Fight на 06.08.11 19:13.

06.08.11
11:40

Объркваш 200гр извара+100гр кашкавал+50-100гр гъби . Чукваш 1 яйце отгоре и 4-5 мин въртиш на микровълнова

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1