Тренировърчна методика за чистене

BA

05.06.05
08:17

сега тренирам по следната методика: суперсерии на антагонистите. Пример: Гърди, Гръб: Повдигане на щанга от полулег + гребане с дъмпел(без почивка между двете), а почивката между две суперсерии ми е 30 сек. Усещам, че доста добре се изпомпват и ми се струва, че качвам... а аз искам да чистя. Може ли някои да ми обясни защо така... нали суперсериите са за релеф

05.06.05
08:33

Ами той релефа не се образува само от  тренировката 80-90% е от хранителния режим също така можеш да правиш крадио тренировка.
Освен това като започваш с релеф първо малко качваш и след това сваляш.

BA

05.06.05
08:52

аз правя кардио... ама просто не съм го споменал аз говорех конкретно за програмата. А това не го знаех, че като почнеш за релеф първо качваш?!?! Сигурен ли си?

05.06.05
09:36

[quote author=“mircpolice”]Освен това като започваш с релеф първо малко качваш и след това сваляш.

Сигурно е искал да каже, че за да започнеш с релеф трябва да си качил малко, за да можеш да го орелефиш.

BA

05.06.05
11:08

Ами да се обоснови не го знам какво е искал да каже ама ако е това аз имам доста маса не ми трябва повече. Искам да орелефя и така....
Очаквам още мнения...  ;)

BA

05.06.05
11:23

и още нещо.... значи аз правя с фиксирана тежест. Тази тежест като ми стане лека (защото май стана), да вдигам повторенията или тежестта ? Кое е по-добре струва ми се, че повторенията защото нали все пак релеф правя... ?!?!

05.06.05
11:37

[quote author=“Bad^Boy”]и още нещо.... значи аз правя с фиксирана тежест. Тази тежест като ми стане лека (защото май стана), да вдигам повторенията или тежестта ? Кое е по-добре струва ми се, че повторенията защото нали все пак релеф правя... ?!?!

Повторенията разбира се.

05.06.05
14:23

Вдигаш тежестта. Повторенията нямат отношение към релефа, също и суперсериите. Релефа зависи основно от храненето.

05.06.05
18:20

[quote author=”Петко К”]Вдигаш тежестта. Повторенията нямат отношение към релефа, също и суперсериите. Релефа зависи основно от храненето.

:lol:  :lol:  :lol: Ай четете във форума бе хора почвам да се смея вече поне за  десети път виждам тази реплика на Петко К

BA

05.06.05
20:50

Има ли някой, който може да ми даде отговор на основния ми въпрос: Пример: Гърди, Гръб: Повдигане на щанга от полулег + гребане с дъмпел(без почивка между двете), а почивката между две суперсерии ми е 30 сек. Усещам, че доста добре се изпомпват и ми се струва, че качвам... а аз искам да чистя....
А въпроса ми е дали да продължавам по този метод или да го сменя и ако да дайте примери за сплитове...

06.06.05
08:47

Добър ти е сплита за релеф! Принципно проблемите при подобни сплитове идват от това, че масата спада, вследствие на претрениране. Просто си ревизирай хранителния режим + още нещо: ако не се храниш достатъчно, няма начин да качиш :wink:

BA

06.06.05
09:00

Мерси. И аз си мисля, че ми е добър ще видим по-нататък аз го практикувам от 1 седмица. Ще изчакам да мине още 1-2 и тогава ще видим какъв е резултата...  :lol:

06.06.05
09:07

[quote author=“Bad^Boy”]Мерси. И аз си мисля, че ми е добър ще видим по-нататък аз го практикувам от 1 седмица. Ще изчакам да мине още 1-2 и тогава ще видим какъв е резултата...  :lol:

А така, трябва време да мине, за да видиш реално как действа режима - поне месец  :wink:

06.06.05
13:27

Ами тази суперсерия е много добра ,но повече развива сила и то на втората група която се прави.Трябва да знаеш че от нея се качва и маса.Твърде е интензивна и работи ако я правиш 2 месеца.Аз лично я харесвам,но не бих правил 30 мин.почивка за тези големи мускулни групи поне 1-1,5 мин.

BA

15.06.05
08:23

Усетих аз, че се качва и маса. А кажете някои принцип, с който не се качва маса... не ми трябва повече тая маса искам да изчиста. Имам много енергия само трябва да си подбера правилния принцип. Прегледах тези от сайта за чистене тренировъчните принципи и може да почна и по този 5-дневния за сега. Някакви предложения?

15.06.05
09:01

Ти си феномен, аз ако тренирам така ще свалям ММ като за световно...
Виж дали е сигурно, че качваш. Ако искаш по-детаилни съвети, даи си тренировъчния и хранителен режими. Целите с подорбности и по-специално тренировката де.
А иначе използвай програмите от сайта ако искаш.. Би трябвало да са ти ОК.

Поздрави

BA

15.06.05
11:48

Понеделник: Гърди,Гръб,Кардио
* Повдигане от полулег(горна част) : 4 х 12 с 50 кг. фиксирана тежест. в суперсерия с: чукчета 4 х 12 с 40кг. тежест. Демек правя 1 серия гърди оставям щангата, веднага хващам дъмпела и правя серията след което почивам около 30-40 секунди и така 4 пъти !
* Повдигане от лег(средна част) : 4 х 12 с 50 кг. тежест в суперсерия с гребане с дъмпел 4 х 12 с 20кг. тежест. (вече обясних как е точно механизма тук е същия).
* Повдигане от обратен лег(долна част) : 4 х 12 с 50кг. тежест в суперсерия с придърпване на скрипец зад врат 4 х 12 с 35кг. тежест.
* Кардио : велоаргометър 15мин.
за другите дни ме мързи да пиша общо взето схванахте за какво става въпрос... ако някой толкова иска да узнае ще я напиша. От тази схема качих силата доста и малко маса...
Обаче сега мисля да почвам по следната схема:
Понеделник: Гърди, кардио;
Като гърдите ги правя в суперсерия пак с гърди а не с гръб. Примерно щанга с дъмпел: Полулег с флайс... така ми се струва, че ще има по-голям ефект и ще го пробвам.
П.С. : Човек не знам какво не съм пробвал вече... много трудно свалям баси... хем пия Фет Бърнер и кафе преди трен... и пак нищо не мога да сваля...

15.06.05
12:09

Баси, написах супер дълъг пост, обаче нещо се бъгна, на можахг да го пратя и изчезна. Като не отмързи да творя наново ще пиша пак.

15.06.05
12:22

Ами щом сваляш бавно какви са тия 15 мин.Аз имам същия проблем и най-малкото ми кардио е 30мин.Гледам да не падам под 3часа седмично.Така че го вдигни малко.След тренировка около25-30 мин,а в нетренироваъчни дни сутрин на гладно поне 40 мин.

15.06.05
16:05

Та ако си със съответния стаж (а ти май имаш), идеята ми беше обединени серии за гърди, крака, гръб и рамо. Едно базово + едно стреч упражнение (примерно лег + флайс), като се стремиш да работиш със сравнително голяма тежест на лега. За ръцете трипъли бисепс-трицепс-бицепс, като второто за бицепс е стреч упражнение (примерно сгъване от полулег). След това обратно: трицепс-бицепс-трицепс (примерно с френско прав или седнал накрая). Има ефект.
Другото е за доста напреднали: трипъли клек+лег+тяга, като отново се стремиш да запазиш голяма тежест, съответно с малък брой повторения. Има варианти....

Поздрави

BA

16.06.05
08:35

Ами и аз това мисля да пробвам... “Като гърдите ги правя в суперсерия пак с гърди а не с гръб. Примерно щанга с дъмпел: Полулег с флайс... така ми се струва, че ще има по-голям ефект и ще го пробвам” Обаче, друго ми направи впечатление защо за гърдите са 2 последователни серии а за ръцете са 3 ?

16.06.05
11:34

По този начин процеса на горене не спира (т.е. е наличен), като се щадят мускулите. Да не се губи ММ. Можеш и в обединени да ги праиш ръцете, не е проблем. Ти писа, че не се страхуваш от загуба на ММ.

Поздрави

BA

16.06.05
12:45

Да. Благодаря за пояснението. Значи наистина така ще ги правя: гърди в суперсерия с гърди и гръб с гръб, а ръцете ще ги правя на антагонисти, така ми се струва по-удачно. Ще увелича и кардиото и дано се получи ефект... Обаче не спазвам никаква диета просто се ограничавам така от хляб и сладко... аз преди спазвах НВД, обаче като спрях и всичко си качих пак така, че не ми се занимава пак с такива диети...

16.06.05
13:53

Опитай тази суперсерия
1.Повдигане на щанга от лег/флайс от полулег
2.Преси с дъмбели от полулег/флайс от лег
може да заменяш флайса от лег с пек-дек

BA

28.06.05
16:45

Ами това добре ама друго пък ми се прецаква сега.. значи нали от трен. за гърди до трен. ръце трябва да има над 48 часа почивка. В понд ако правя гърди във вторник какво да правя ?? Гръб не мога защото имам мускулна на гърдите и ми пречи.. Рамо също не мога, защото и то е уморено от гърдите. Крака не правя. Примерно ако почивам във вторник, тогава в сряда да правя гръб... обаче пак ръцете не е хубаво и след гръб (поне бицепса)...
В крайна сметка вариантите са два: да комбинирам гърди + бицепс и гръб с трицепс или да правя ръцете(бицепс, трицепс) след гърдите или гърба... кое според е по-удачно в период за релеф... някои ако може да изрази мнение...

28.06.05
17:15

Според мен гръб е перфектният вариант. На втора седмица няма да имаш проблеми :wink:

28.06.05
21:22

Според мен сплита ти е добре,няма да пиша по темата много много но ще напиша някоя добра комбинация за супер серии:
За гърди:Крос оувар+Кофички(с по малка амплитуда,не вдигайте тялото до горе)
За гръб:Чукчета+Предърпване на лост от седеж.
Смесено(Трицепс+Гърди):Френско сас дъмпел от стоеш+кофички(сас пълна амплетуда)
За рамо:Разтваряне на ръцете в страни+повдигане на ръцете напред.
:)  :)  Който иска да ги пробва испитани комбинаций са и има ефект.Но не забравяйте всичко е стого индивидуално.

BA

29.06.05
15:42

Мартине, правих ръце след гърдите... супер ми беше. И за напред така ще си ги правя. За гръб не мога преди съм пробвал... не мога да направя нормалните си бройки набирания дето друг път правя, а като правя ръце съм перфектен даже вдигнах килограмите.... Затова е казано, че при всеки е индивидуално. Верно е!! ;)
Вчера(след трен. с гърди в понд.) ти казвам и рамото и гърдите ми бяха в муск. трески и нищо не ми оставаше освен гръб или крака(ама крака не правя). И пробвах с ръце и няма проблеми.

29.06.05
15:51

Чудесно, щом си намерил работещ вариант. Само за бройките на набиранията, то като чистиш, не е голям проблем да ти паднат възможностите... принципно.

BA

29.06.05
16:02

Знам, обаче ми е дискомфортно с такава мускулна на гърди и рамо да правя гръб... А пък и много добре се нарежда така гърба е след почивката...

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1