05.08.11
13:05
Здравейте ! Значи искам да се науча да се набирам на лост. Правя най-много по 3 набирания и около 7-8 половинки. На 12 години съм , тежа 54 кила и съм 1.66см висок. Миналото лято по 3 х ден 2х100 разпъвания на пружина и около 2-3х100 гирички по 2кг. Имам горе-долу вече мускул , който искам да оформя на лостовете. Но просто не се получава. Да не е заради килограмите ? Тва според вас наднормено тегло ли е ? Също и пробвах да направя една силова , но точно накрая паднах. :D Таа това е. Кажете кво да правя , че да се набирам хубаво. И да знаете го правя само за кеф , не за момичета ..
05.08.11
13:28
Как наднормено тегло, та ти ще се счупиш? :) Точно затова ти е трудно да се набираш. Пък и си още не толкова голям, така че не се притеснявай, че не можеш. Яж повечко качествена храна(месо, яйца, млечни продукти) и наблягай повече на лицеви, клякания, бягане и други по-леки упражнения със собствено тегло. Сега е моментът да си избереш и занимание с любим спорт, много ще помогне. Като за начало можеш да се опиташ да правиш набирания с подскок и половинчати, но според мен не е добра идея, защото си все още малък и вероятността за в бъдеще да си нарушиш техниката на изпълнение е по-голяма. По-добрият вариант е това, но най-вероятно нямаш нужните ластици. Поздравления за това, че си се насочил в тази сфера и че се опитваш да направиш нещо за себе си. Поздравления и за правописа, изненадващо добър за 12-годишно момче. Успех в начинанията! :)
05.08.11
13:34
Благодаря много за бързия отговор ! В момента тренирам тенис на маса. И съм се объркал , преди бях 54 , сега съм 57 килограма. Обикновено от 11 до 17 часа съм навън - ту на лостове се опитвам да напрая нещо , после бягам с един приятел и отивам на тренировка. Ако искаш ще си снимам мускула да ми кажеш дали имам още да правя по него. Аз лично не се чувствам слаб даже се мисля за малко повече (знаеш за какво говоря :D)
05.08.11
15:24
Защо всички си мислите , че 50-55 килограма на 12-13 години са супер малко :Х Изобщо не е така ;) Дори когато бях на 12 и бях 45 килограма бях ДЕБЕЛ ! Иначе за въпроса ти - и аз като теб миналото лято точно когато започнах да се занимавам с фитнес не можех нито едно набиране, постоянно бях в компания и се събирахме на едни лостове :Д и там всеки ден се мъчех да се набирам и стана ;) Сега се набирам по 30 пъти.
05.08.11
15:49
Приятелче ще започнеш и повече да правиш,всичко с времето си :) Наблягай на съветите на Габриел.Аз ще те успокоя,че ти все пак правиш 3 набирания,и си на 12 години.Тука повечето хора над 20 г. и 3-ри не могат ;)
05.08.11
16:13
Значии ,пич , не знам заради начина ти на изказване ли е или заради моето разбиране ама ми се струва че се мъчиш да направиш “някой мускул” за гъзария... с т’ва “ако искаш ще си снимам мускула” ме наведе на тази мисъл ! За къв чеп ти е един мускул ? И кой по дяволите е той о.О виж ся да снимаш твоите мускулИ по-става. Вярно още си млад за тренировка с големи килограми и малки повторения ама какви са тея 100-200-3млн повторения :| По-добре прави упражнения с собствено тегло вместо да правиш няк’ви (както аз ги наричам,не се обиждай) г*йски 100 повторения ..Лицеви опори с широк , лицеви с тесен, набирания за бицепс (би трябвало да са ти по-лесни от тези за гръб...лично впечатление поне) върви тичай ,играй баскетбол и волейбол да се издължиш малко и т.н.! Ти едвам навлизаш в пубертета , може дори да не си навлязал още ! Нормално е да нямаш силно изразена мускулатура или голяма сила ^^ ии най-важното прочети колкото можеш повече от този форум ! Започни с темите маркирани като ВАЖНИ ,после ако те интересува нещо конкретно използвай търсачката,ако не го намериш - питай ! Има достатъчно хора които биха ти дали съвет или мнение !
П.П : ЪЪ .. сега като чета може би малко остър се получава поста , надявам се не съм те обидил ^^
Мнението беше редактирано от Rasengan94 на 05.08.11 16:14.
05.08.11
17:01
Ем щях да го снимам само , за да ми каже дали имам още да му изпипвам докато почна да се набирам хубаво. И не е за гъзария , просто искам да си напрая релеф..
05.08.11
19:02
Камене, набирането не зависи от големината и формата на мускула, а от силата и техниката. Продължавай да опитваш, аз така се научих. (Споко, и аз не мога да правя по много, но подхождам с търпение и постепенно ги увеличавам ;) )
казано от Мариан Йорданов на 05.08.11, 15:49:
Приятелче ще започнеш и повече да правиш,всичко с времето си :) Наблягай на съветите на Габриел.Аз ще те успокоя,че ти все пак правиш 3 набирания,и си на 12 години.Тука повечето хора над 20 г. и 3-ри не могат ;)
Точно в този форум,това последното не е точно така. :D
05.08.11
19:24
казано от Biad__ на 05.08.11, 19:11:
казано от Мариан Йорданов на 05.08.11, 15:49:
Точно в този форум,това последното не е точно така. :D
Дали :) аз примерно не мога
05.08.11
20:28
Ще изпробвам съветите ви. Кажете ако трябва да сваля и килограми , всичко ще направя , просто искам да почна да ходя на лостове и да се набирам като човек :D
06.08.11
11:05
Също искам да попитам .. какъв трябва да ми е захватът- за ръцете ? http://www.mma-bulgaria.com/files/image/articles/training/nabirania.jpg - така или наобратно (не можах да намеря снимка , дано сте ме разбрали)
06.08.11
12:57
Зависи каква мускулна група искаш да натовариш ;) Щом не можеш да се набираш започни с тесен подхват (тоест обратното на снимката която си показал), широкия хват е доста труден !
06.08.11
13:03
Искам да натоваря бицепсите , рамената , и сухожилието на китката. А като напредна и гърба.
06.08.11
21:25
Всички набирания натоварват гърба
казано от Камен Петров на 06.08.11, 11:05:
Също искам да попитам .. какъв трябва да ми е захватът- за ръцете ? http://www.mma-bulgaria.com/files/image/articles/training/nabirania.jpg - така или наобратно (не можах да намеря снимка , дано сте ме разбрали)
“наобратно”
Но и при този вариант, особено при по-тесен хват, има силно натоварване на предмишници и бицепси, което е добре дошло.
Много обяснение и снимков материал ще трябва да търсим, а някой вече я е свършил тази работа:
http://www.bb-team.org/exercise/1183_nabiraniya#axzz1UI8AM92y - тук е разяснено, какво е прониран(надхват), супиниран(подхват) и неутрален хват.